monoxromos Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Αγαπητοι φιλοι,αν ειμαι σε λαθος χωρο ενημερωστε με. Λοιπον εχω ενα δικτυο 10 υπολογιστων με hub 4 θυρων.Καποιες φορες ,δεν ξερω γιατι καποιοι υπολογιστες μου "γονατιζουν" και το ιντερνετ σερνεται,οταν ερχεται μηνυμα με μεγαλα αρχεια ας πουμε κολλαει και διακοπτεται το outlook.Δεν ειναι μονο αυτο μου δυσκολευει και την απομακρυσμενη συνδεση απο το σπιτι για παραδειγμα. Τετοια προβληματα. Βγαζω καποιες συνδεσεις απο το hub και επανερχεται η ταχυτητα στο ιντερνετ. Τα ξαναβαζω κρατανε κανα δυο ωρες μπορει και μερες αλλοτε και βδομαδες,αρχικα μαλωνα με τον ΟΤΕ μηπως εφταιγαν οι τηλεφωνικες γραμμες και παλι το ιδιο. Δυστυχως δεν μπορω να μετρησω αν εχουν τα καλωδια καποιο προβλημα η καποια καρτα δικτυο τρωει πολυ. Σκεφτομαι μηπως υπαρχει καποιο hub που να μην επιρρεαζεται αν ας πουμε μια θυρα μπορει να ειναι βραχυκυκλωμενη η καποια καρτα δικτυο εχει προβλημα, να μην επιρρεαζει συνολικα ολο το δικτυο και κατ επεκταση ολο το ιντερνετ. Με ενδιαφερει η εμπειρια και η γνωση σας, σας ευχαριστω πολυ
question mark Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Θα σου πρότεινα να πάρεις ένα switch. Είναι καλύτερο απ το hub.
monoxromos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 ποια η διαφορα ,αν για παραδειγμα "τραβαει" πολυ ενας υπολογιστης ή βραχυκυκλωσει το καλωδιο ενος υπολογιστη ο switch θα το παρακαμπει και θα λειτουργει κανονικα το δικτυο και το ιντερνετ για τους υπολοιπους υπολογιστες. περιεμνω τις απαντησεις σας.Ευχαριστω.
binary_dreamer Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 HUB???υπάρχουν ακόμη? όπως είπε και ο 'question mark' πάρε ένα switch για να βρεις την υγειά σου. τα hub δημιουργούν collisions!
Alexisssss Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Nα ρωτησω και εγω κατι για αυτα τα switch. Αν εχεις ενα router με ενα μονο ethernet,μπορεις με αυτο το switch να συνδεσεις πανω του πανω απο 1 υπολογιστες;
Bspus Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Ναι, Alexisssss, μπορεις και ειναι πολυ καλη ιδεα. Οσο για τη διαφορα hub-switch, με λιγα λογια, το hub δεχεται σηματα απο εναν υπολογιστη καθε φορα, και τα αναμεταδισει σε ολους τους υπολοιπους αδιακριτως. Αρα αν εχεις 4 υπολογιστες, ο ενας στελνει, οι 3 λαμβανουν και οι 2 απο τους 3 που δεν τους αφορα το πακετο το απορριπτουν. Αν 2 υπολογιστες πανε να μιλησουν ταυτοχρονα εχουμε collision. Αποτυγχανουν και οι 2 και δοκιμαζουν ξανα (αλλα οχι ταυτοχρονα παλι). Οσο περισσοτεροι υπολογιστες, αυτο το προβλημα αυξανει δραματικα. Αντιθετα το switch ειναι πιο εξυπνο. Μαθαινει ποιος υπολογιστης (ή υπολογιστες) βρισκονται πισω απο καθε πορτα μεσω της (μοναδικης) διευθυνσης καρτας δικτυου και στελνει το μηνυμα μονο εκει. Ετσι δεν δημιουργουνται collisions και μπορουν διαφορετικοι υπολογιστες να λαμβανουν κια να στελνουν ταυτοχρονα. Καταλαβαινεις τωρα φανταζομαι γιατι τα μεγαλα αρχεια που λαμβανεις στο mail γονατιζουν το δικτυο σου
Alexisssss Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Ναι, Alexisssss, μπορεις και ειναι πολυ καλη ιδεα. Οσο για τη διαφορα hub-switch, με λιγα λογια, το hub δεχεται σηματα απο εναν υπολογιστη καθε φορα, και τα αναμεταδισει σε ολους τους υπολοιπους αδιακριτως. Αρα αν εχεις 4 υπολογιστες, ο ενας στελνει, οι 3 λαμβανουν και οι 2 απο τους 3 που δεν τους αφορα το πακετο το απορριπτουν. Αν 2 υπολογιστες πανε να μιλησουν ταυτοχρονα εχουμε collision. Αποτυγχανουν και οι 2 και δοκιμαζουν ξανα (αλλα οχι ταυτοχρονα παλι). Οσο περισσοτεροι υπολογιστες, αυτο το προβλημα αυξανει δραματικα. Αντιθετα το switch ειναι πιο εξυπνο. Μαθαινει ποιος υπολογιστης (ή υπολογιστες) βρισκονται πισω απο καθε πορτα μεσω της (μοναδικης) διευθυνσης καρτας δικτυου και στελνει το μηνυμα μονο εκει. Ετσι δεν δημιουργουνται collisions και μπορουν διαφορετικοι υπολογιστες να λαμβανουν κια να στελνουν ταυτοχρονα. Καταλαβαινεις τωρα φανταζομαι γιατι τα μεγαλα αρχεια που λαμβανεις στο mail γονατιζουν το δικτυο σου στο ίδιο όχι. 1 πόρτα=1 υπολογιστής. Ναι ή οχι; ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:02 ---------- Δηλαδη αν παρω αυτο θα μπορω να συνδεσω και τα δυο pc σε ενα router με μια ethernet? http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616473
Bspus Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Ναι, θα συνδεσεις το switch αυτο πανω στη μια πορτα του ρουτερ και τα πισι πανω στο switch. O binary_dreamer μαλλον μπερδευτηκε και νομιζε οτι ηθελες να συνδεσεις τα 2 πισι πανω στη μια πορτα του ρουτερ, το οποιο φυσικα δεν γινεται και γι αυτο πρεπει να αγορασεις και το switch.
binary_dreamer Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 ναι back to back γίνεται. εγώ κατάλαβα ότι λέει σε μια να συνδέσει παραπάνω από ένα. αν βάλει switch OK γίνεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.