Προς το περιεχόμενο

Διαφορα μνημων Corsair

j11h

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Σχετικα με το o/c που ειπες,αυτο ειναι το δευτερο πραγμα που μου κινησε παλι την περιεργια,οτι οι corsair dominator ddr2 1066 δουλευουν στα 1066 σαν o/c και δεν ειναι η default συχνοτητα(θελει ρευμα στα 2.1V).Απλα αναρωτιεμαι εαν υπαρχει καποια διαφορα στο πως χειριζεται το ρευμα η μια version με την αλλη(αν και μου φαινεται λιγο σεναριο επιστημονικης φαντασιας).

Καμμιά μητρική δεν αναγνωρίζει τις 1066άρες ή τις 1200άρες με την μια (εκτός αν υπάρχει το XMP, το οποιό αν δεν κάνω λάθος δεν υφίσταται σε DDR2), αλλά σαν 800άρες...Οπότε, πρέπει εσύ να δώσεις τα default timings/hz/volts για να τρέξουν στα default τους ;) Όχι δεν παίζει τέτοια περίπτωση, απλά ίσως να χει διαφορετικό chip όπως είπα και πιο πάνω. Είσαι σίγουρος ότι οι bsod οφείλονται στις μνήμες; Μήπως πρέπει να δώσεις λίγα παραπάνω NB volts;

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Είσαι σίγουρος ότι οι bsod οφείλονται στις μνήμες; Μήπως πρέπει να δώσεις λίγα παραπάνω NB volts;

Το πιο πιθανο ειναι οι μνημες αυτη την στιγμη.Εχει 3 μερες ισως και περισσοτερο εχω τσεκαρει τα παντα,θερμοκρασιες ,bios,καρτα γραφικων,δισκους,εκανα format,εβαλα νεους drivers,καινουργιo antivirus...τι αλλο να κανω πια???

Οσο για ρευμα πανω απο 2.1 volt δεν παιζει μπαλα.

• Super Moderators
Δημοσ.

ρεύμα στο NB έδωσες? γιατί όταν χρησιμοποιούνται και τα 4 slots η μητρική stressάρεται πιο πολύ και θέλει παραπάνω ρευματάκι το NB...

Δημοσ.
ρεύμα στο NB έδωσες? γιατί όταν χρησιμοποιούνται και τα 4 slots η μητρική stressάρεται πιο πολύ και θέλει παραπάνω ρευματάκι το NB...

+1 εχω και γω 8gb σαν τις δικες σου...Και 8ελει παραπανω ρευμα το nb...

Δημοσ.
+1 εχω και γω 8gb σαν τις δικες σου...Και 8ελει παραπανω ρευμα το nb...

Η αληθεια ειναι οτι δεν εδωσα ρευμα στο nb.Ποσο να δοσω περιπου?

Λετε να ηταν αυτο η αιτια για blue screen?

---------- Post added at 17:40 ----------

Λοιπον..εβαλα και τα 8 giga απο τις μνημες.Με τις αρχικες ρυθμισεις(ram freq 1066,5-5-5-15,ram volt 2.1 v,nb volt auto)πηρα μπλε οθονη.Μετα εβαλα το nb volt στα 1.4V και ολα τα αλλα ιδια και το συστημα κολλουσε.Ανεβασα κι αλλο το nb volt στα 1.55V και παλι το συστημα κολλουσε με το που εμπαινε στα windows.Μετα εδωσα κατευθειαν κι αλλο ρευμα στο ram voltage αυτη την φορα και το πηγα στο 2.2v και κρατησα το nb voltage στα 1.55 ram freq 1066 5-5-5-15 2T και μεχρι τωρα δεν εχω ουτε μπλε οθονη ουτε κολλημα.Πως τα βλεπετε τα ρευματα ειναι καλα η ημουν υπερβολικος?

Δημοσ.
Η αληθεια ειναι οτι δεν εδωσα ρευμα στο nb.Ποσο να δοσω περιπου?

Λετε να ηταν αυτο η αιτια για blue screen?

---------- Post added at 17:40 ----------

Λοιπον..εβαλα και τα 8 giga απο τις μνημες.Με τις αρχικες ρυθμισεις(ram freq 1066,5-5-5-15,ram volt 2.1 v,nb volt auto)πηρα μπλε οθονη.Μετα εβαλα το nb volt στα 1.4V και ολα τα αλλα ιδια και το συστημα κολλουσε.Ανεβασα κι αλλο το nb volt στα 1.55V και παλι το συστημα κολλουσε με το που εμπαινε στα windows.Μετα εδωσα κατευθειαν κι αλλο ρευμα στο ram voltage αυτη την φορα και το πηγα στο 2.2v και κρατησα το nb voltage στα 1.55 ram freq 1066 5-5-5-15 2T και μεχρι τωρα δεν εχω ουτε μπλε οθονη ουτε κολλημα.Πως τα βλεπετε τα ρευματα ειναι καλα η ημουν υπερβολικος?

Η μητρικη σου τι chipset εχει?Πρεπει να φυγω και δν μπορω να το ψαξω τωρα αλλα μου φαινονται πολλα τα volt.Το max απο οτι νομιζω ειναι 1.65.

Τι 8ερμοκρασιες εχεις?

Δημοσ.
Η μητρικη σου τι chipset εχει?Πρεπει να φυγω και δν μπορω να το ψαξω τωρα αλλα μου φαινονται πολλα τα volt.Το max απο οτι νομιζω ειναι 1.65.

Τι 8ερμοκρασιες εχεις?

Εχω P35 chipset.To max να πρεπει να η το 1.65 η 1.8 δεν θυμαμαι θα τσεκαρω.Οι θερμοκρασιες μεχρι τωρα ειναιnormal καμια αλλαγη.

Δημοσ.
Εχω P35 chipset.To max να πρεπει να η το 1.65 η 1.8 δεν θυμαμαι θα τσεκαρω.Οι θερμοκρασιες μεχρι τωρα ειναιnormal καμια αλλαγη.

ε αμα εισαι νορμαλ απο temps και δν εχεις κανενα προβλημα αστο εκει..Μια χαρα ...ζορισε λιγο το συστμα με occt και small data να δουμε αν ειναι οι μνημες.

Τωρα πραγματικα ειμαι αυπνος απο χ8ες αλλα νομιζω small data ειναι για τις μνημες...Ας με διορ8ωσει καποιος αν κανω λα8ος.

Νομιζω οτι ειναι σωστο αυτο π λεω αλλα τωρα τα χω μπερδεμενα στο μυαλο μου.

Δημοσ.

Μολις το τσεκαρα στο bios.To nb volt το εριξε μονο του στο 1.4v(μην ρωτατε πως εγινε δεν ξερω) και το ram volt το κρατησε στο 2.2v.Απο οσο ειδα το max στο nb volt ειναι 1.7.

---------- Post added at 18:51 ----------

Δεν κρατησε πολυ δυστυχος.Δοκιμασα και τις αλλες επιλογες να ανεβοκατεβασω το ρευμα σε nb και ram voltage αλλα τιποτα.Τις γυρισα τωρα στα 800,5-5-5-15,ρευμα auto,nb volt auto και απλα θα συνεχισω να δω τι γινετε με τις μπλε οθονες.Το πολυ πολυ να βγαλω τα 4giga και να μεινω με τα αλλα 4 σε 1066 που ειναι σταθερο το συστημα.

• Super Moderators
Δημοσ.

και όταν λέμε memtest εννοούμε καμιά 20αρια loops από boot cd όχι μέσα από windows :P

Δημοσ.
και όταν λέμε memtest εννοούμε καμιά 20αρια loops από boot cd όχι μέσα από windows :P

Aπο boot το ειχα τρεξει ThReSh απο το live-cd του ubuntu.To αφησα να παει μεχρι το 100% και δεν βρηκε κατι.

Δημοσ.

Το όριο είναι περίπου 1.65, οπότε στα 1.55 είσαι οκ, και δεν πιστεύω πως θέλει και παραπάνω, πόσο πια.. Τρέξε όπως είπε και ο Φάνης memtest, μπορεί να παίζει fail dimm... Δοκίμασε να χαλαρώσεις λίγο και τα timings, κάνε για αρχή το 15αρι 18 να δούμε...

Δημοσ.
Το όριο είναι περίπου 1.65, οπότε στα 1.55 είσαι οκ, και δεν πιστεύω πως θέλει και παραπάνω, πόσο πια.. Τρέξε όπως είπε και ο Φάνης memtest, μπορεί να παίζει fail dimm... Δοκίμασε να χαλαρώσεις λίγο και τα timings, κάνε για αρχή το 15αρι 18 να δούμε...

Λοιπον εβαλα το dram freq στο 1066,το εβαλα σε 5-5-5-18 και ολα τα υπολοιπα στο auto φαινετε να τα κραταει(δοκιμασα πριν οπως μου ειπες,δηλαδη να δωσω 1.55v στο nb volt αλλα δεν παιζει μπαλα,ουτε καν στο 1.40v).Τωρα θα τρεξω ενα orthos για να δω εαν θα το κρατησει σε stress και αν οχι τοτε θα ξανατρεξω memtest.Για να δουμε...

---------- Post added at 12:22 ----------

Θα με τερλανει τελειος αυτο το pc,δεν μπορει να τρεξει το orthos μετα απο 10sec.Error λεει: Beginning a continuous self-test to check your computer.

Press Stop to end this test.

Test 1, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922945 using 1024K FFT length.

Torture Test ran 0 minutes 11 seconds - 0 errors, 0 warnings.

Execution halted.

Test 1, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922945 using 1024K FFT length.

FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4

Hardware failure detected, consult stress.txt file.

Torture Test ran 0 minutes 12 seconds - 1 errors, 0 warnings.

Execution halted.

---------- Post added at 12:44 ----------

Τελικα δε το κρατησε ουτε αυτο.Αρχιζω να πιστευω οτι ειναι καποιο κολλημα της μητρικης τελικα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...