lost&crazy Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 καλησπερα ... Αντιμετωπιζω ενα προβλημα για το οποιο δεν γνωριζω τι φταιει .. (αν δηλαδη φταιει το ρουτερ ή η γραμμη μου) αρχικα να πω οτι εχω το ενσυρματο Philips CGA3600N/TE και η γραμμη ειναι στα 8Μbps (εδω και καιρο ειχα κανει αναβαθμιση απο τα 2Μbps ,και δεν ειχα κανενα προβλημα) εδω και μια εβδομαδα oμως ειχα συνεχως προβληματα με το δικτυο .. στο ρουτερακι που εχω .. υπαρχουν 4 "λαμπακια" της τροφοδοσιας ,το ιντερνετ,το dsl και το λαμπακι του ethernet.. ανα τακτα χρονικα διαστηματα το δικτυο πεφτει ..(5-10 λεπτα ) στο ρουτερακι εκεινη την ωρα το λαμπακι του dsl αναβοσβηνει ,λες και εχει γινει reboot ή σαν να εβαλα μολις το τροφοδοτικο στην μπριζα.. η συνδεση δεν επανερχεται αμεσως αλλα μπορει να κανει απο 5 εως 30 λεπτα μεχρι να σταθεροποιηθει το λαμπακι του dsl αναμενο στην συνεχεια μπορει να εχω δικτυο γαι 5 λεπτα και μετα επαναλαμβανεται η ιδια ιστορια . αρχικα εκανα καποια reboot μηπως ειχε φαει κανενα κολημα το ρουτερ ,αλλα το προβλημα δεν λυνοταν .η συνδεση dsl επανερχοταν οποτε εκεινη ηθελε .. πηρα τηλεφωνο στον οτε για να δω αν υπαρχει προβλημα στην γραμμη μου και μου ειπαν πως ολα φαινονται κανονικα.. εχω εκνευριστει με αυτην την κατασταση .. και ζητω τα φωτα σας ...
poulinos Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 γραψε μας τα χαρακτηριστικα της γραμμης σου για να δουμε αν εισαι οριακα.γιατι ειτε το ρουτερ εχει παθει κατι ειτε η γραμμη ειναι πολυ οριακα και για αυτο χανεις sync.apo ΤΟΝ οτε τι αλλο θα λεγαν περα οτι ειναι ολα οκ
100 010 00 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Βασικα απο οτι εχω τσεκαρει........... ο ΟΤΕ παντα οκ λεει οτι ειναι....... Εχεις παρατηρησει αν το φαινομενο του DSL παρατηρειται οταν χτυπαει το τηλεφωνο?
astrea966 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 αυτο το προβλημα το ειδα σε ρουτερ του οτε οταν περασα το service pack 3 στα xp.δεν ηθελε να δουλεψει με τιποτα.μετα απο πολυ ψαξιμο και αφου ειχα απελπιστει εριξα μια ματια στο σαιτ του conn-x για να δω μηπως ειχε καποιο νεο firmware και ειδα οτι υαπρχει καποιο προβλημα με ορισμενα ρουτερ και to service pack 3,οποτε κατεβασα την ενημερωση και τωρα ειναι ενταξει
lost&crazy Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 γραψε μας τα χαρακτηριστικα της γραμμης σου για να δουμε αν εισαι οριακα.γιατι ειτε το ρουτερ εχει παθει κατι ειτε η γραμμη ειναι πολυ οριακα και για αυτο χανεις sync.apo ΤΟΝ οτε τι αλλο θα λεγαν περα οτι ειναι ολα οκ οταν λες χαρακτηριστικα τι εννοεις δεν καταλαβαινω τι πρεπει να κανω? μου ειπαν οτι η γραμμη φαινεται μια χαρα και θα εκαναν και αλλον ελενχο και σε 2 μερες θα εχει λυθει το όποιο προβλημα ..αλλα δεν λυθηκε.. αυτο το προβλημα το ειδα σε ρουτερ του οτε οταν περασα το service pack 3 στα xp.δεν ηθελε να δουλεψει με τιποτα.μετα απο πολυ ψαξιμο και αφου ειχα απελπιστει εριξα μια ματια στο σαιτ του conn-x για να δω μηπως ειχε καποιο νεο firmware και ειδα οτι υαπρχει καποιο προβλημα με ορισμενα ρουτερ και to service pack 3,οποτε κατεβασα την ενημερωση και τωρα ειναι ενταξει οχι ,δεν νομιζω να ειναι θεμα λειτουργικου και σε 2 Pc που εχω δοκιμασει ,ενα με vista .ενα με xp sp2 υπαρχει το ιδιο θεμα Βασικα απο οτι εχω τσεκαρει........... ο ΟΤΕ παντα οκ λεει οτι ειναι....... Εχεις παρατηρησει αν το φαινομενο του DSL παρατηρειται οταν χτυπαει το τηλεφωνο? οχι δεν εχω καν τηλεφωνο αυτη την στιγμη συνδεδεμενο.. αλλα και οταν ειχα δεν υπηρχε κανενα προβλημα τετοιου ειδους
poulinos Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Βασικα απο οτι εχω τσεκαρει........... ο ΟΤΕ παντα οκ λεει οτι ειναι....... Εχεις παρατηρησει αν το φαινομενο του DSL παρατηρειται οταν χτυπαει το τηλεφωνο? ναι ο οτε οτι και να γινει λεει οκ και μετα αμα τους παρεις απευθειας τηλ και μιλησεις με διαχειριση dslam η routers ξαφνικα λυνεται. αυτο το προβλημα το ειδα σε ρουτερ του οτε οταν περασα το service pack 3 στα xp.δεν ηθελε να δουλεψει με τιποτα.μετα απο πολυ ψαξιμο και αφου ειχα απελπιστει εριξα μια ματια στο σαιτ του conn-x για να δω μηπως ειχε καποιο νεο firmware και ειδα οτι υαπρχει καποιο προβλημα με ορισμενα ρουτερ και to service pack 3,οποτε κατεβασα την ενημερωση και τωρα ειναι ενταξει ναι καποιο ρουτερακι δεν επαιζε με spk3 και μου φανηκε παραξενο διοτι ειναι ethernet και δεν καταλαβενω τον λογο που δεν επαιζε.ξερει κανεις γιατι δεν επαιζε.κανα θεμα με tcp ip η με κανα mtu?giati osa ρουτερ εχω δει επαιζαν οκ με spk3 otan lεω για χαρακτηριστικα μεσα στο μενου του ρουτερ εχει στα ποσα κλειδωνει η γραμμη up kai down οπως και margin και attenuation>με απλα λογια ισως δεν αντεχει η γραμμη σου για αυτο χανει συγχρονισμο.οποτε εκει ισως χριαστει να σου μειωσουν ταχυτητα.τωρα αν το κανει μια δυο φορες την ημερα δεν θεωρειται προβλημα.σε αυτην την περιπτωση το speedtouch thomson ειναι οτι πιο stable για οριακες γραμμες.τωρα μεσα στην Ip του ρουτερ στο μενου του θα τα βρεις σε καποια καρτελα τα στατιστικα.
lost&crazy Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 καταλαβα τι χαρακτηρστικα εννοουσες... πχ αυτη την στιγμη που ειμαι οn -line ... τα στατιστικα ...ειναι Up Stream 383 (Kbps.),Down Stream 7816 (παλαιοτερα πριν το προβλημα ηταν 8168,ισως το μειωσε ο οτε δεν ξερω) Noise Margin 5 dB(up) 7 dB(down) * αυτα ανεβοκατεβαινουν * Attenuation 27 dB(up) 23 dB(down) *αυτα ειναι σταθερα* τα noise margin kai attenution τι ακριβως δειχνουν? για να καταβαινω και εγω..
Moderators Gi0 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Moderators Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 καταλαβα τι στατιστικα εννοουσες... πχ αυτη την στιγμη που ειμαι οn -line ... τα στατιστικα ...ειναι Up Stream 383 (Kbps.),Down Stream 7816 (παλαιοτερα πριν το προβλημα ηταν 8168,ισως το μειωσε ο οτε δεν ξερω) Noise Margin 5 dB(up) 7 dB(down) * αυτα ανεβοκατεβαινουν * Attenuation 27 dB(up) 23 dB(down) *αυτα ειναι σταθερα* τα noise margin kai attenution τι ακριβως δειχνουν? για να καταβαινω και εγω.. Εδω θα λυσεις τις αποριες σου Adslgr.com
lost&crazy Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Εδω θα λυσεις τις αποριες σουAdslgr.com σε ευχαριστω...πολυ καταλαβα αρκετα πραγματα .. edit οι τιμες στο noise margin δεν ανεβαινουν πανω απο ...12 ενω καποιες φορες ειναι κοντα ή ισες με το μηδεν..αρα υπαρχει προβλήματα θορύβου.. αυτο ειναι κατι που θα φτιαχτει απο τον οτε ετσι? η πρεπει να αλλαξω και ρουτερ?
poulinos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 καταλαβα τι χαρακτηρστικα εννοουσες... πχ αυτη την στιγμη που ειμαι οn -line ... τα στατιστικα ...ειναι Up Stream 383 (Kbps.),Down Stream 7816 (παλαιοτερα πριν το προβλημα ηταν 8168,ισως το μειωσε ο οτε δεν ξερω) Noise Margin 5 dB(up) 7 dB(down) * αυτα ανεβοκατεβαινουν * Attenuation 27 dB(up) 23 dB(down) *αυτα ειναι σταθερα* τα noise margin kai attenution τι ακριβως δειχνουν? για να καταβαινω και εγω.. το παν ειναι ποσο ανεβοκατεβαινουν.αν πχ το noise margin απο 7 στο down παει 3τοτε ειναι λογικο που πεφτει η γραμμη οποτε εκει ισως χρειαστει να σου κοψουν λιγο ταχυτητα για να ανεβει το Noise margin.σε μερικα ρουτερ το κανεις και με το dmt το προγραμμα.αλλα βεβεα χανεις σε ταχυτητα.κανονικα με 27 attenuation θα πρεπε να κλειδωνες 13 αλλα μαλλον η γραμμη σου δεν ειναι και οτι καλυτερο.αν τωρα που λες πλησιαζουν το μηδεν εκει επειδη απο τον οτε μην περιμενεις πολλα οποτε βρες κανα speedtouch να παιξεις οσο γινεται πιο σταθερα.δωστο σε οτε για βλαβη για συχνες αποσυνδεσεις αλλα τωρα δεν ξερω ποσα θα περιμενεις η αν θα σου πουν η γραμμη ειναι οριακα και οτι πρεπει να σε ριξουν στα τεσσερα.
lost&crazy Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 το παν ειναι ποσο ανεβοκατεβαινουν.αν πχ το noise margin απο 7 στο down παει 3τοτε ειναι λογικο που πεφτει η γραμμη οποτε εκει ισως χρειαστει να σου κοψουν λιγο ταχυτητα για να ανεβει το Noise margin.σε μερικα ρουτερ το κανεις και με το dmt το προγραμμα.αλλα βεβεα χανεις σε ταχυτητα.κανονικα με 27 attenuation θα πρεπε να κλειδωνες 13 αλλα μαλλον η γραμμη σου δεν ειναι και οτι καλυτερο.αν τωρα που λες πλησιαζουν το μηδεν εκει επειδη απο τον οτε μην περιμενεις πολλα οποτε βρες κανα speedtouch να παιξεις οσο γινεται πιο σταθερα.δωστο σε οτε για βλαβη για συχνες αποσυνδεσεις αλλα τωρα δεν ξερω ποσα θα περιμενεις η αν θα σου πουν η γραμμη ειναι οριακα και οτι πρεπει να σε ριξουν στα τεσσερα. Ανεβοκατεβαινουν παρα πολυ..δηλ μπορει να ειναι 8 και μετα να πατησω refresh και να εχει γινει 2 μετα μπορει να ξαναανεβει στο 10...γενικα δεν ειναι καθολου σταθερο.. αρα με συμβουλευεις να παρω καινουριο ρουτερ που να ειναιπιο σταθερο ..καταλαβα .. editτο θεμα ειναι οτι δεν καταλαβαινω τι εγινε ξαφνικα εδω και πολλους μηνες εχω αλλαξει ταχυτητα ..και δεν ειχα κανενα προβλημα ..η γραμμη πολυ γρηγορη και δεν γινοταν καμια επανεκινηση..τι αλλαξε ξαφνικα? το εχω δωσει ηδη στον οτε ..και μου ειπαν οτι θα βαλουν την γραμμη για επιπλεον ελενχο..τωρα αν θα γινει κατι δεν το ξερω ... (btw ξαναπηρα σημερα και μιλησα με μια στα τεχνικα θεματα ,και της ειπα για το noise margin oτι ειναι πολυ χαμηλο και την ρωτουσα πως και εγινε κατι τετοιο ξαφνικα ,τι προβλημα ειναι αυτο κτλ ,και με ακουγε λες και της ελεγα για alliens ,μα καλα αυτοι οι ανθρωποι που ειναι εκει γνωριζουν τιποτα ? δεν μου φταινε οι ανθρωποι που απλα θελουν μια δουλεια ,αλλα συγνωμη δεν θα πρεπει οταν πιανουν μια τετοια δουλεια να εχουν καποιες γνωσεις ?να εχουν κανει ενα σεμιναριο κατι? )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.