Προς το περιεχόμενο

visual περιβάλλον java? netbeans?

el00343

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια χαρά σε όλους τους προγραμματιστές του forum.

με αφορμή το εξαιρετικό τutorial περι java (ήταν sticky thread, πού έχει πάει τώρα?) αποφάσισα να ασχοληθώ με την

εν λόγω γλώσσα,παραγκωνίζοντας την c#.Ελπίζω να έκανα σωστά...

μόλις τέλειωσα το διάβασμα του πολύ καλού pdf που μας πρόσφερε ο mouclas (αψογος) από την σελίδα του,και πάνω

στο σερφάρισμα έπεσα σε μία σελίδα περί netbeans.

Να σημειώσω οτι ψάχνω για ένα γραφικό περιβάλλον προγραμματισμού χωρίς να έχω καταλήξει κάπου ακόμα.

Ερώτηση λοιπόν: αξίζει το εν λόγω netbeans IDE ?

Ή να προτιμήσω κανα visual cafe κλπ?

Θέμα κόστους δέν τίθεται...(να'ναι καλά η σχολή ;) ).

Πείτε μου τις προτιμήσεις σας.

Δημοσ.

Έχω ασχοληθεί με το NetBeans λίγο. Αυτό που ξέρω είναι το πραγματικά τρώωει της παναγιας τα μάτια σε resources. Απ'οτι ξέρω απο γνωστούς που ασχολούνται με Java, πολυ καλό ειναι το JBuilder.

Δημοσ.

ΛΟΙΠΟΝ πραγματικα δεν ξερω τι εγινε το τοπικ εξαφανιστηκε?

Hey Mr Moderator put Java FAQ on... :)

Για οσους θελουν τα κειμενακια των javainsomniacs να υπενθυμισω οτι θα τα βρουνε παντα εδώ

http://www.members.tripod.com/apoc_gr/java_insomniacs.htm

Συντομα θα επανελθουμε με νεα κειμενα , επισης η προσκληση ειναι ανοιχτη σε ολους να συμμετεχουν στο yahoo group javainsomniacs.

λοιπον Java IDE Μια πονεμενη ιστορια.Καταρχην να πω οτι λιγο πολυ ειναι ιδια μεταξυ τους..γιατι κακα τα ψεματα ολα εχουν την ιδια πηγη ..ειτε αυτο λεγεται Jbuilder ειτε λεγεται Forte!

Λοιπον jbuilder ,εγω προσωπικα τον χρησιμοποιω σαν το βασικο μου Java εργαλειο..βασικος λογος ειναι η συνηθεια...το εχω μαθει το εργαλειο εχω φαει στην μαπα ολα του τα κακα σημεια (πιστεψτε με ειναι πολλα) παρολα αυτα...ειναι η κατασταση σαν τις γυναικες...μερικεσ φορες την εχεις βαρεθει..ξερεις οτι δεν σου κανει..αλλα η δυναμη τησ συνηθειας σε κραταει κοντα της χεχεχχ

ο Jbuilder μεσα στα πολλα ασχημα του οπως ο αχρηστος GUI designer του , παρεχει ολες τιε ευκολιες που περιμενει να δει ενας προγραμματιστης απο ενα νεο περιβαλλον αναπτυξης λογισμικου.θεωρω οτι ειναι ο πιο ευκολος σε θεματα κατανοησης του project structure , κατι που πολλοι χρηστες αλλων IDE παραπονιουντε.το θεμα ειναι οτι μπορει αυτη την στιγμη να ειναι το νουμερο ενα σε πωλησεις στην αγορα...παρολα αυτα η πορεια του φθηνει και αυτο οφειλεται εν μερη στην Borland που μαλλον εχει αφησει τα Java εργαλεια της σε δευτερη μοιρα!Επισης η τιμολογια της πολιτικη ειναι εξωφρενικη!

ο χαμος και το σουσουρο στην Java Κοινοτητα αυτη την εποχη ειναι τα 2 Open source IDE τα οποιοα προωθουν η IBM -> Eclipse και η SUN -> βλεπε Netbeans .

Η προταση της IBM ειναι πιο φουτοριστικη.χρησιμοποιοντας μια δικη της βιβλιοθηκη για δημιουργια GUI που την ονομαζει SWT πετυχαινει να φιαξει ενα πολυ windows-like IDE ...δεν εχει το κλασικο look and feel των Java windows based εφαρμογων και ειναι πολυ πιο γρηγορο απο τις κλασικες Java Swing εφαρμογες.Βεβαια ολα εχουν ενα τιμημα και το SWT σπαει το portablity (αλλαζει σε καθε πλατοφορμα) και κανει χρηση native Κωδικα για να πετυχει τα ομορφα αποτελεσματα του.Γενικα το eclipse θεωρει τον εαυτο του ενα multi language εργαλειο ..οχι μονο για Java...extensible o καθενας μπορει να χρησιμοποιησει τον πηγαιο του κωδικα και να φιαξει extra κομματια....απο το λιγο που εχω παιξει μαζι του...προσωπικα δεν μου αρεσε...ειναι πολυ διαφορετικο απο τα κλασικα Java IDE .Παρολα αυτα επειδη ειναι διαφορετικο δεν παει να πει οτι ειναι και κακο..οπως λενε πολλοι στα eclipse newsgroup ειτε θα σου αρεσει πολυ ειτε,.καθολου!

μπορεις να το βρεις εδω www.eclipse.org .Α ξεχασα να το αναφερω το εclipse currently does not have a GUI designer!

NetBeans ο συνεχιστης των κλασικων Java IDE , παρομοιο layout me ton Jbuilder ,ισως λιγο πιο βαρυ αν και αυτο παιζει..παρεχει ολες τις βασικες ευκολιες του Jbuilder ,εκτος απο κατι funcy εργαλεια του Jbuilder οπως UML και refactoring tools (δεν ειναι απαραιτητα για τον αρχαριο ετσι και αλλιως) .Το Νετbeans,,ειναι open source με μεγαλη βαση developer , εχει συχνες ανανεωσεις , ειναι δωρεαν (νομιμα χεχεεεχ) και καλο support base.Προσωπικα νομιζω οτι εχει λαμπρο μελλον , το υποστηριζει η Sun και δεν ειναι παρα πολυ διαφορετικο απο αυτα που εχουμε συνηθισει μεχρι τωρα..κατι που στο eclipse δεν εχεις.Εγω προσπαθω να δουλευω μαζι του ,,και καποια στιγμη να παρατησω τον Jbuilder.Θα το βρεις εδω

www.netbeans.org

Αυτα για τωρα , ελπιζω να σου εδωσα μια ιδεα...οτιδηποτε αλλο ποσταρε...η μπες και στο group...

;)

Δημοσ.

Μάλλον θα αρχίσω με netbeans...και ο θεός βοηθός.

Από μνήμη καλά πάω,320,ελπίζω ο 500άρης μου να μην με απογοητεύσει.

σας ευχαριστώ όλους για τα posts.

Θα επανέλθω με...δριμύτερες απορίες! :))

Δημοσ.
Γιατι καμμία αναφορά στον JDeveloper της Oracle που είναι και free? <hr /></blockquote>

προσωπικα ανεφερα τα IDE με τα οποια εχω παιξει ..το Jdeveloper το δουλεψει ελαχιστα μονο 1-2 φορες..ειναι ενας jBUILDER (ΑΚΡΙΒΩΣ) με σημαντικο integration για Oracle βασεις...τιποτα το ιδιαιτερο απο εχτρα χαρακτηριστικα!Βεβαια οως σωστα ειπε η Oracle το δινει ...free!(personal edition panta)

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote philippas:</font><hr> Ena polu kalo IDE mporeitai na vreitai sto icsharpcode.net, kanei gia C# kai gia java kai einai dorean(GNU licence).

Polu kali einai i java alla i c# einai pio kathari kai pio grigori. <hr /></blockquote>

Ώχ......

Για φόρα κράνος, γιατι έρχεται ο Γηρυόνης.

Έχει γίνει συζήτηση σε παλιότερο θέμα. Δεν ειναι τόσο απλή η σύγκριση

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote philippas:</font><hr>

Polu kali einai i java alla i c# einai pio kathari kai pio grigori. <hr /></blockquote>

χεχεχ προκαλεις προκαλεις...λοιπον c# δηλαδη τι? Μια 99% αντιγραφη της Java σε ολα τα σημεια, δεν σεβαστηκαν ουτε την συνταξη.Προσωπικα πιστευω οτι ειναι μια αξιολογη προσπαθεια αλλα δεν μπορεις να τους δωσεις credit για το οτι εφεραν την επανασταση στον χωρο..απλα yet another time ..αντεγραψαν..και φυσικα...οποιοι κατηγορουν οτι η Java ειναι αργη ας δουνε λιγο την c#..δεν παει πισω!

Το καλο ειναι οτι καθε Java developer εχει πολυ μικρο migration Path απο την μια γλωσσα στην αλλη.Επισης προσωπικα πιστευω οτι το IDE της MS ειναι πραγματικα πολυ καλο...αρκει να μπορεσουν να το κανουν σταθερο..γιατι στην τωρινη εκδοση τρωει κολληματα!

god bless Java!

:grin:

Δημοσ.

Ρίξε μια ματιά και στα παρακάτω:

Together Control Center

Κορυφαίο java IDE (υποστηρίζει UML κλπ.) αν και λίγο βαρύ.

IntelliJ IDEA

Πολύ καλό IDE, αν και δεν περιέχει GUI builder, είναι ένα πολύ δυνατό αλλά και απλό εργαλείο. Το έχω χρησιμοποιήσει αρκετά και δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Δημοσ.

<blockquote><font class="small">Quote apoc:</font><hr> <blockquote><font class="small">Quote philippas:</font><hr>

χεχεχ προκαλεις προκαλεις...λοιπον c# δηλαδη τι? Μια 99% αντιγραφη της Java σε ολα τα σημεια, δεν σεβαστηκαν ουτε την συνταξη.Προσωπικα πιστευω οτι ειναι μια αξιολογη προσπαθεια αλλα δεν μπορεις να τους δωσεις credit για το οτι εφεραν την επανασταση στον χωρο..απλα yet another time ..αντεγραψαν..και φυσικα...οποιοι κατηγορουν οτι η Java ειναι αργη ας δουνε λιγο την c#..δεν παει πισω!

Το καλο ειναι οτι καθε Java developer εχει πολυ μικρο migration Path απο την μια γλωσσα στην αλλη.Επισης προσωπικα πιστευω οτι το IDE της MS ειναι πραγματικα πολυ καλο...αρκει να μπορεσουν να το κανουν σταθερο..γιατι στην τωρινη εκδοση τρωει κολληματα!

god bless Java!

:grin: <hr /></blockquote>

να δώσω την δική μου άποψη περί του θέματος?

Αυτό που μετράει τελικά δέν είναι ποιός το αρχίζει το θέμα...είναι ποιός το τελειώνει.Και η m$ δυστυχώς έχει επανηλειμμένα αποδείξει οτι το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να κάνει ο,τι κάνουν οι άλλοι καλύτερα απο τους άλλους.Και κερδίζει.ΔΥΣΤΥΧΩΣ.Δέν λέω οτι η c# είναι καλύτερη απο την java,αλλά το μέλλον της διαγράφεται ευοίωνο.Ενώ η sun έχει δείξει σημάδια κούρασης.(ή είναι η ιδέα μου?).

Μπορεί η m$ να άργησε να μπεί μέσα στο παιχνίδι,αλλά προχωρά με μεγαλύτερο ρυθμό απο την sun.

Δέν ασχολήθηκα με την c# διότι όλα ακόμα είναι σε πρωταρχικά στάδια.Εδώ μόλις τώρα άρχισε να δουλεύει ο compiler για linux του MONO.Με την java τα έχω όλα ήδη έτοιμα.

ʼσε που μ'αρέσει περισσότερο το όνομα "java" :grin:

Για να ξαναγυρίσω στο αρχικό θέμα:

Το netbeans σεεεεερνεται!!Υπολόγιζα στις προειδοποιήσεις σου bandito, αλλά αυτό πια...από περιβάλλον όμως καταπληκτικό.

nliokal : του ρίχνω τώρα μια ματιά

Δημοσ.

Pragmati ta pio polla Java IDE an eksaireseis to Eclipse einai poli resource consuming.Sugkekrimena gia IDE tou styl Jbuilder proteino 256MB mnhmh to minimum kai enan sxetika kalo epekserhgasth,,,

Persi douleua gia kapoio kairo Jbuilder 5 se p3-500 me 390 mb ram kai mou eixe vgalei to ladi..meta perasa se enan p4 me 1 giga ram kai ta pragmata htan kalitera..xeexex.Parola afta to 1 giga mallon htan ypervoliko!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...