beastgr Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Όπως λέει και ο τιτλος σκέφτομαι να κανω αυτό το ταξίδι αυτό το καλοκαίρι. Θα είμαι ελλάδα για 1 1/2 μήνα και θέλω έτσι για την ιστορία να το κάνω μια φορά με αμάξι. Γνωριζω ότι πιθανόν τα λεφτά και ο χρονος δεν αξίζουν συγκρινόμενα με αεροπλάνο και ούτε σκοπεύω να το κάνω και παράδοση. Σκεφτόμουν να πάω μέχρι Ιταλία και να πάρω το καράβι (Βενετία, Ανκόνα ή Μπαρι) Θα προτιμούσα Μπάρι αλλά η απόσταση είναι αρκετά μεγάλη και δεν ξέρω αν καταφέρω να την κάνω. Πιθανότατα θα το κάνω μόνος μου οπότε πρέπει να υπολογίσω και αρκετά ενδιάμεσα διαλλείματα. Δε θα ήθελα να σταματήσω για διανυκτέρευση κάπου. Από ακτοπολοϊκά εισητήρια δεν έχω και πολύ ιδέα. Έριξα μια ματιά στο superfast.com Έχει κανείς τέτοια εμπειρία; Το αμάξι δεν είναι κανά παλίο, άχρηστο. Θα χαιρόμουν αν μοιραζόταν κανείς την / τις εμπειρίες του
Teaser Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Να πω ότι αν δεν έχεις πρόβλημα να στερηθείς το αυτοκίνητο στην Ελλάδα, μπορείς να έρθεις με τρένο μέχρι Βενετία, Ανκόνα, Μπάρι και από εκεί με καράβι έρχεσαι Ελλάδα. Θα είναι ωραία εμπειρία. Αν θέλεις να έρθεις με αυτοκίνητο οπωσδήποτε, ξεκίνα και αν σου αρέσει το αυτοκίνητο περισσότερο από το καράβι έρχεσαι από Μπάρι, αν είσαι φαν του καραβιού έρχεσαι από Βενετία! Για τον ύπνο, μπορείς να κοιμηθείς στο αυτοκίνητο. Αλλιώς ξενοδοχείο. Αν μπεις στο superfast.com δεν θα συναντήσεις καμία δυσκολία. Είναι πολύ οργανωμένο site και αξιόπιστο. Απλά καλό είναι να κάνεις και μια τηλεφωνική συνενόηση επειδή θα έχεις και το αυτοκίνητο μαζί, μην τρέχεις τελευταία στιγμή. Αν και δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα αφού ότι υπάρχει το βλέπεις από το site. Καλά ταξίδια!
andreapaog328 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 απο Μπάρι με καράβι το αμάξι έχει 100€ πήγαινε-έλα...θα πρότεινα να πάρεις καράβι απο Ανκόνα. Απο Βενετία είναι μιάμιση μέρα και θα ξενερώσεις την ζωή σου. Απο Μπάρι κατεβαίνεις όλη την Ιταλία με αυτοκίνητο και χωρίς στάση για ύπνο απλά δεν παλεύεται.Μετά κάνεις μόνο νύχτα στο καράβι, στις 8 το βράδυ ξεκινάς απο κεί, 5 το πρωί είσαι Ηγουμενίτσα να υποθέσω... Οπότε Ανκόνα για κάτι ενδιάμεσο. Κλείσε το καράβι τηλεφωνικά γιατι είναι και λίγο "περίεργοι" αυτοι...
evabb Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 μονος θα εισαι η με παρεα; γτ ειναι κανα δυο μερες (μπορει και παραπανω) ταξιδι και δεν παλευονται αλλιως
De@th L0rd Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Θα ξενερώσεις απίστευτα όταν φύγεις από τους ευρωπαικούς δρόμους και μπείς στους ελληνικούς πάντως..
Chris_85 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Μην το σκεφτεσαι καν να ρθεις οδικως, περνωντας απο Βουλγαριες, Γιουγκοσλαβιες και λοιπες χωρες.. Εγω το ταξιδι που εκανα ηταν Αμβουργο-Βενετια και μετα με καραβι Ηγουμενιτσα.. Εχω παρει το καραβι και απο Μπαρι, και απο Τεργεστη, και απο Ανκοονα, αλλα απο Βενετια ηταν η καλυτερη διαδρομη. Και βλεπεις παρα πολυ ωραια μερη στο ταξιδι (Ρωμη, Φλωρεντια, Βενετια,...) και οταν βγεις Ηγουμενιτσα δεν περνας πλεον Καταρα κτλ..
palawiaris Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Tην Ρώμη πως θα την δεις δεν γνωρίζω από τόσο μεγάλη απόσταση.Ή εκτός αν πεις κάτσε να πεταχτώ μέχρι την Ρώμη,είμαι που είμαι ιταλία. Τέλος πάντων.Σε συμφέρει απο πλευράς χρόνου να πας από Ανγκόνα μιας και το πλοίο κάνει αν δεν απατώμαι 15 ώρες μέχρι Ηγουμενίτσα.Απο κει όμως έχεις τις πιο πολλές πιθανότητες να πέσεις σε τρελλά μποτιλιαρίσματα από Μιλάνο μέχρι Μπολόνια. Πληροφοριακά,πέρσι πήγα από Βενετία-Πάτρα και έκανε το Μinoan Lines 28 ώρες με στάσεις στην Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα,αλλά δεν με ένοιαζε το θέμα χρόνου για αυτό πήγα έτσι.Ήταν όμως το πιο ωραίο ταξιδάκι που έκανα από Γερμανία-Ελλάδα. Ταξίδι απο γιουγκο,βουλγαρίες κτλ. απλά μην το επιχειρήσεις θα πήξεις εντελώς και θα σαλτάρεις.Άσε που άμα σου τύχει κάτι την έκατσες. Και επειδής λες είναι η πρώτη σου φορά τέτοιο ταξίδι φρόντισε: 1.Kαλό είναι να έχεις ασφάλεια κάποιας οδική βοήθειας. 2.Φρόντισε να έχεις ένα πλοηγό ταξιδιού.Θα σε βοηθήσει αφάνταστα. 3.Φρόντισε να έχεις ήδη αγοράσει τα διόδια από όπου θα περάσεις από την χώρα σου.Θα γλυτώσεις αρκετό χαμένο χρόνο. 4.Νοίκιασε και καμιά καμπίνα για να είσαι ξεκούραστος στο υπόλοιπο ταξίδι. -Και ναι δεν θα ξενερώσεις απίστευτα στους ελληνικούς δρόμους De@th L0rd.Aπλά δεν θα βρίσκεις αυτά τα μεγάλα πάρκινγκ και βενζινάδικα που θα έβρισκες απο την Ελβετία και πέρα.
Lucifer Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Μην το σκεφτεσαι καν να ρθεις οδικως, περνωντας απο Βουλγαριες, Γιουγκοσλαβιες και λοιπες χωρες.. wait, what.
Blondeamon Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δεν ξερω εγω να σου πω αλλα τα παλικαρια στο travelstories.gr μπορουν να σου πουν μεχρι και που να βαλεις βενζίνη σε τετοιες διαδρομες. give it a shot
Timour21 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Απ 'όποιο σημείο του Βελγίου και να ξεκινήσεις, άμα το πάρεις σερί είναι (με ένα σχετικά καλό αμάξι) περι τις 19 ώρες (υπολογίζοντας μικρές στάσεις για ανεφοδιασμούς και ξεκούραση) μέχρι την Ανκόνα. Έχεις 2 επιλογές διαδρομής, μία περνάς μέσα απο Ελβετία, όπου θα πρέπει να αγοράσεις κάτι σαν "τέλη κυκλοφορίας" και να πληρώσεις αρκετά λεφτά αν περάσεις μέσα απο το τούνελ που έχουν κάνει στις Άλπεις. Δεύτερη επιλογή (λίγα χλμ παραπάνω αλλά οχι διόδια) είναι να πας μέσω γερμανίας-αυστρίας (αυστρία έχει 30 ευρω διόδια) για ιταλία. Βγαίνει εύκολα το ταξίδι το έχω κάνει 2 φορές μόνος μου, και ποτέ δεν έκανα την διαδρομή calais-ancona παραπάνω απο 20 ώρες. Αν νιώθεις οτι δεν μπορείς να κρατήσεις το αμάξι σε ευθεία, σταματάς σε ένα πάρκινγκ ρίχνεις εναν 20λεπτο ύπνο και μετά είσαι οκ για κανα 3ωρο. Είναι προτιμότερο να κάνεις συχνές στάσεις για ξεκούραση, διαφορετικά κουράζεσαι και γίνεσαι επικίνδυνος. Βέβαια, για Θεσ/νίκη ίσως τελικά να συμφέρει να αποφύγεις τα πλοία και να πας οδικώς τελικά. Αν (στα σκόπια κυρίως) τηρείς τα όρια ταχύτητας δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα, αλλά ακόμα και να σε σταματήσουν με 10 ευρώ "λάδωμα" σε αφήνουν και φεύγεις. Αν δε, το αμάξι έχει βέλγικες πινακίδες δεν νομίζω να μπουν καν στην διαδικασία να σε σταματήσουν.
beastgr Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 evabb μόνος μου θα είμαι. Δε με απασχολεί ιδιαίτερα αν θα βαρεθώ μόνος μου (που το αποκλείω έχω κάνει και χειρότερα!) αλλά το θέμα κούρασης Το αμάξι είναι πλήρως ασφαλισμένο Το αμάξι είναι καινούριο και για μεγάλα ταξίδια γ@μ@ει και δέρνει Έχω και GPS που το έχω χρησιμοποιήσει σε Γαλλία και Αυστρία χωρίς προβλήματα Για την καμπίνα το σκέφτομαι ακόμα αν αξίζει ή θα καταφέρω να τη βγάλω σε αεροπορική ή deck Chris85 εσύ έκανες πιο πολλά χιλιόμετρα Μόνος σου τα έβγαλες; Θα προτιμούσα Μπάρι αλλά είναι πολλά τα χιλιόμετρα ρε συ (1.800) ενώ για Ανκόνα ειναι 1300 (και τα έχω ψιλοκάνει τόσα πηγαίνοντας Νίκαια). Από Βενετία μου φαίνεται ότι θα βαρεθώ τη ζωή μου. Palawiaris (είσαι και συντοπίτης) ο κίνδυνος μποτιλιαρίσματος είναι το αλλο πράγμα που φοβάμαι. Δε θέλω να προαγοράσω εισητήριο και μετά να το χάσω ή να τρέχω σα τρελός για να προλάβω το καράβι... Τimour21 όντως στο google maps είδα 2 προτεινόμενες διαδρομές (αυτές που αναφέρεις μάλλον) και είναι λίγο πολύ ίδιες (από άποψη χρόνου)
andreapaog328 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 απο Ανκόνα και κάτω σπάνια να βρείς μποτιλιάρισμα στην Α14. Άμα περάσεις Κυριάκη ούτε νταλίκα, ούτε τίποτα...
evabb Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 αφου το πηρες αποφαση θα μου κατεβασεις κι εμενα κατι πραματακια ελλαδα :lol:
Zderg Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 offtopic Μολις ειδα τον τιτλο του θεματος θυμηθηκα το βιντεακι απο το ΑΜΑΝ.. Που ο ταξιτζης -Καλυβατσης- ειχε παει εναν πελατη απο Θεσσαλονικη στις Βρυξελλες.. Μετα βρηκε εναν ελληνα για επιστροφη στην Θεσσαλονικη (ο οποιος πηγαινε Θεσσαλονικη παραλια αν θυμαμαι καλα) και μετα ακομα εναν.. Αυτος ομως ηθελε να παει πανοραμα οποτε του ειπε οτι ταξιτζης "ρε φιλαρακι παμε παραλια.. δεν βολευει"... Χαχαχαχα.. τελος offtopic
ΠάρηςΓ Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2009 Απο πλοία υπάρχουν αρκετές εταιρίες. Αγούδιμος, Μινόαν, Σουπερφαστ,Ανεκ και άλλες. Εγώ θα σου πρότεινα Ανεκ.Οταν ειχα παει καθισα αεροπορικές θεσεις χωρις να πληρώσω παραπάνω. Το καράβι ειναι πολυ καλύτερο απο καποια αλλα και εχει κ καλο φαγητό.Βεβαια τριζει λιγο αλλα δε κουνάει σε κύματα ευκολα.Απλα τρίζει. Κατα τα αλλα καλύτερα κοιμησου κάπου..Σημασία εχει να απολάυσεις τη διαδρομή και όχι να βιάζεσε.Επίσης αν πας απο λιμάνι να εισαι 2 ωρες πιο πριν γιατι μπορει να μπλέξεις κ να τρέχεις..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.