webiospekt Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Γειά σας. θα ήθελα λιγο help με την motherboard μου και τον cpu μου. έχο μία M4A78 pro και phenom x4 955. το pc μου αναβει αλλα η οθόνη δεν παιρνει ρευμα απο το pc. Η μητρική μου διαβαζει το cpu μου ή θέλει bios update??? αν θελει bios update θελω να μου πειτε που θα βρω τα αρχει για το update και λιγες οδηγίες πλιζ.. Ευχαριστω. :shifty:
d3m0n Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Το ότι δεν πέρνει ρεύμα η οθόνη μπορεί να οφείλετε στους εξής λόγους: α)Δεν έχεις συνδέσει σωστά την οθόνη με την κάρτα γραφικών ή β)Δεν έχεις βάλει/συνδέσει σωστά την κάρτα γραφικών ή γ)Είναι απλά χαλασμένη η κάρτα σου.
d3m0n Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Έχει ενσωματωμένη vga η μητρική του. Οπ συγγνώμη δεν το πρόσεξα
phanispal Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Πες μας λίγο το ιστορικό.. από το first boot το κάνει αυτό; Σύμφωνα με το site της Asus: http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=EbXqq06yxpJwlABf&templete=2 πρέπει να έχεις το 0902 και μεταγενέστερο για να παίξει ο Phenom X4 955.
BaNcU Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Λοιπόν ας επέμβω λίγο γιατί έτυχε να είμαι εγώ αυτός που βοήθησε το παιδί να φτιάξει τον υπολογιστή του. Πρώτα απ' όλα, δεν φταίει η κάρτα γραφικών διότι : 1.) Βάλαμε μία 9800Gt, μια 8600Gt, τίποτα, bootαρε το σύστημα, όλα ωραία και καλά αλλά η οθόνη δεν "έβγαζε" εικόνα. 2.) Βάλαμε την οθόνη στην ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, τίποτα. Είμασταν σίγουροι ότι δεν έφτεγαν οι RAM, διότι βάλαμε άλλες, αλλάξαμε channel, τίποτε. Το τροφοδοτικό υποθέσαμε δεν πρόκειται να φταίει γιατί άμα έφτεγε αυτό, δεν θα bootαρε καν. ! Τα καλώδια στην μητρική ήταν άριστα τοποθετημένα, δεν υπήρχε περίπτωση να κάναμε κανένα λάθος, κοιτάξαμε στα manual, κοίταξα στο κουτί μου, που τυχαίνει να έχω ίδια μητρική και τον 720, πάλι τίποτε. Μετά το μόνο που είχε μείνει να είναι λάθος ήταν ο Επεξεργαστής. Εγώ υπέθεσα δεν θα ήταν τοποθετημένος καλά, αν και μπήκε με μεγάλη προσοχή και clickαρε όταν τον τοποθετούσαμε (που σημαίνει ότι πήγαινε καλά). Μετά βάλαμε "ένα μικρό ροδάκινο" θερμοαγώγιμη πάστα και την αλείψαμε προσεχτικά, βάλαμε την ψύχτρα, έχοντας διαβάσει πολλές φορές το manual της (http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1219502&category=69977719&Manufacturer=Scythe&HYPSIKTRAEPEXERGASTES=Intel+%26+AMD&catalog=20), τίποτε. Το μόνο παράξενο ήταν ότι δεν δούλευε το "φουρφούρι" του, αν και ήταν σωστά τοποθετημένο στη μητρική. Έπειτα έμαθα ότι πήγε στο τοπικό "υπολογιστάδικο" και του είπαν ότι η μητρική δεν έχει τα σωστά updates ώστε να αναγνωρίζει τον AMD Phenom II 955 BE, ακούστηκε λίγο παράξενο αλλα μάλλον αυτή είναι η ταπεινή αλήθεια. Οποιαδήποτε γνώμη/βοήθεια θα ήταν υπερεκτιμημένη. Ευχαριστώ.
phanispal Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Καταρχάς, ο 720 σου παίζει με 0409 και μεταγενέστερο. Κατά δεύτερον, το ανεμιστήρι του επεξεργαστή δεν είναι παράλογο να μη λειτουργεί τα πρώτα δευτερόλεπτα. Όπως και να 'χει, τσεκάρετε αν πατάει καλά η ψύκτρα (αν και δεν έχει clips, οπότε δύσκολο). Κάνε τράμπα τον δικό σου επεξεργαστή ώστε να κάνει boot (αν τελικά φταίει αυτό), κάντε update του BIOS, και φορέστε πάλι τον Χ4 955. Αν μη τι άλλο, θα αρχίσουν να αποκλείονται αρκετά ενδεχόμενα.
grimpr Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 BIOS Update στην τελευταία έκδοση με μια άλλη CPU επάνω, αλλαγή στον 955 και θα κάνει κανονικά POST, εαν δεν βρήτε, ζητείστε από εκεί που αγοράσατε να το κάνουν. Περίεργο πάντως άλλες μητρικές να κάνουν κανονικά POST με νέες CPU αλλά σε μειωμένους χρονισμούς και άλλες όχι, τι στο διάολο κάνουν εκεί στην ASUS; Υποστήριξη Phenom II X4 955BE από έκδοση BIOS 0902. Και πάντα update μέσω USB Flash. http://asus.com/product.aspx?P_ID=EbXqq06yxpJwlABf http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx
webiospekt Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Ρε επίσης το φουρφούρι δεν δουλεύει επειδή ειναι αυτοματο αναλογα την θερμοκρασία, μου ειπε ο τεχνικος.... όσο για το version του bios δεν το ξέρω ακόμα, θα σας πω όμως. Γίνετε να κανω update τα bios χωρίς άλλο cpu??
phanispal Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Αν δεν κάνει POST, πώς να κάνεις αναβάθμιση του BIOS;
kostandinos Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 τα pins [ακιδες} του καλωδιου της οθονης τα κοιταξατε,μηπως εχουν στραβωσει.
alex89 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Γενικότερα τα pins στον επεξεργαστή ή στη μητρική (δεν ξέρω στους AMD που είναι) να κοιτάξουν.
webiospekt Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Έχω δοκιμάσει 3 οθόνες και 2 καρτες γραφικων. Δεν ειναι θεμα pins. Άυριο θα κανω update bios με επεξεργαστή του Bancu. Αν δεν γινει τιποτα με το update θα παω θεσσαλονικη στο μαγαζι να το φτιαξουν...
phanispal Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 webiospekt τα είπαμε κι εγώ κι ο grimpr πιο πάνω.. κατά 99% θέλει αναβάθμιση το BIOS για να τον δει. Αν δεν είναι αυτό, εδώ είμαστε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.