Προς το περιεχόμενο

M4A78 pro & phenom x4 955

webiospekt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας. θα ήθελα λιγο help με την motherboard μου και τον cpu μου. έχο μία M4A78 pro και phenom x4 955. το pc μου αναβει αλλα η οθόνη δεν παιρνει ρευμα απο το pc. Η μητρική μου διαβαζει το cpu μου ή θέλει bios update??? αν θελει bios update θελω να μου πειτε που θα βρω τα αρχει για το update και λιγες οδηγίες πλιζ.. Ευχαριστω. :shifty::shifty:

Δημοσ.

Το ότι δεν πέρνει ρεύμα η οθόνη μπορεί να οφείλετε στους εξής λόγους:

α)Δεν έχεις συνδέσει σωστά την οθόνη με την κάρτα γραφικών ή

β)Δεν έχεις βάλει/συνδέσει σωστά την κάρτα γραφικών ή

γ)Είναι απλά χαλασμένη η κάρτα σου.

Δημοσ.

Λοιπόν ας επέμβω λίγο γιατί έτυχε να είμαι εγώ αυτός που βοήθησε το παιδί να φτιάξει τον υπολογιστή του. Πρώτα απ' όλα, δεν φταίει η κάρτα γραφικών διότι :

1.) Βάλαμε μία 9800Gt, μια 8600Gt, τίποτα, bootαρε το σύστημα, όλα ωραία και καλά αλλά η οθόνη δεν "έβγαζε" εικόνα.

2.) Βάλαμε την οθόνη στην ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, τίποτα.

Είμασταν σίγουροι ότι δεν έφτεγαν οι RAM, διότι βάλαμε άλλες, αλλάξαμε channel, τίποτε.

Το τροφοδοτικό υποθέσαμε δεν πρόκειται να φταίει γιατί άμα έφτεγε αυτό, δεν θα bootαρε καν. !

Τα καλώδια στην μητρική ήταν άριστα τοποθετημένα, δεν υπήρχε περίπτωση να κάναμε κανένα λάθος, κοιτάξαμε στα manual, κοίταξα στο κουτί μου, που τυχαίνει να έχω ίδια μητρική και τον 720, πάλι τίποτε.

Μετά το μόνο που είχε μείνει να είναι λάθος ήταν ο Επεξεργαστής. Εγώ υπέθεσα δεν θα ήταν τοποθετημένος καλά, αν και μπήκε με μεγάλη προσοχή και clickαρε όταν τον τοποθετούσαμε (που σημαίνει ότι πήγαινε καλά). Μετά βάλαμε "ένα μικρό ροδάκινο" θερμοαγώγιμη πάστα και την αλείψαμε προσεχτικά, βάλαμε την ψύχτρα, έχοντας διαβάσει πολλές φορές το manual της (http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1219502&category=69977719&Manufacturer=Scythe&HYPSIKTRAEPEXERGASTES=Intel+%26+AMD&catalog=20), τίποτε. Το μόνο παράξενο ήταν ότι δεν δούλευε το "φουρφούρι" του, αν και ήταν σωστά τοποθετημένο στη μητρική.

Έπειτα έμαθα ότι πήγε στο τοπικό "υπολογιστάδικο" και του είπαν ότι η μητρική δεν έχει τα σωστά updates ώστε να αναγνωρίζει τον AMD Phenom II 955 BE, ακούστηκε λίγο παράξενο αλλα μάλλον αυτή είναι η ταπεινή αλήθεια.

Οποιαδήποτε γνώμη/βοήθεια θα ήταν υπερεκτιμημένη. Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Καταρχάς, ο 720 σου παίζει με 0409 και μεταγενέστερο.

Κατά δεύτερον, το ανεμιστήρι του επεξεργαστή δεν είναι παράλογο να μη λειτουργεί τα πρώτα δευτερόλεπτα. Όπως και να 'χει, τσεκάρετε αν πατάει καλά η ψύκτρα (αν και δεν έχει clips, οπότε δύσκολο).

Κάνε τράμπα τον δικό σου επεξεργαστή ώστε να κάνει boot (αν τελικά φταίει αυτό), κάντε update του BIOS, και φορέστε πάλι τον Χ4 955.

Αν μη τι άλλο, θα αρχίσουν να αποκλείονται αρκετά ενδεχόμενα.

Δημοσ.

BIOS Update στην τελευταία έκδοση με μια άλλη CPU επάνω, αλλαγή στον 955 και θα κάνει κανονικά POST, εαν δεν βρήτε, ζητείστε από εκεί που αγοράσατε να το κάνουν. Περίεργο πάντως άλλες μητρικές να κάνουν κανονικά POST με νέες CPU αλλά σε μειωμένους χρονισμούς και άλλες όχι, τι στο διάολο κάνουν εκεί στην ASUS;

Υποστήριξη Phenom II X4 955BE από έκδοση BIOS 0902. Και πάντα update μέσω USB Flash.

http://asus.com/product.aspx?P_ID=EbXqq06yxpJwlABf

http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx

Δημοσ.

Ρε επίσης το φουρφούρι δεν δουλεύει επειδή ειναι αυτοματο αναλογα την θερμοκρασία, μου ειπε ο τεχνικος.... όσο για το version του bios δεν το ξέρω ακόμα, θα σας πω όμως.

Γίνετε να κανω update τα bios χωρίς άλλο cpu??

Δημοσ.

Έχω δοκιμάσει 3 οθόνες και 2 καρτες γραφικων. Δεν ειναι θεμα pins. Άυριο θα κανω update bios με επεξεργαστή του Bancu. Αν δεν γινει τιποτα με το update θα παω θεσσαλονικη στο μαγαζι να το φτιαξουν...

Δημοσ.

webiospekt τα είπαμε κι εγώ κι ο grimpr πιο πάνω.. κατά 99% θέλει αναβάθμιση το BIOS για να τον δει. Αν δεν είναι αυτό, εδώ είμαστε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...