Προς το περιεχόμενο

Αγορα εξωτερικου WD 1 ΤΒ για backup

zakos52

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με γεια!

Από ταχύτητα με esata, πως πάει (αν μπορείς να πείς κάποια μέτρηση, εννοώ, όχι "καλά" :-)); Είχε καλώδιο μέσα (eSata);

Και κυρίως από θόρυβο τι γίνεται; Έχει ανεμιστήρι;

Δημοσ.

...Από ταχύτητα με esata, πως πάει (αν μπορείς να πείς κάποια μέτρηση, εννοώ, όχι "καλά" ); Είχε καλώδιο μέσα (eSata);

Και κυρίως από θόρυβο τι γίνεται; Έχει ανεμιστήρι;......

1.ταχυτητα USB 28MΒ/sec

2.ταχυτητα eSATA 60MΒ/sec

3.καλωδιο eSATA δεν υπαρχει(ειναι πολυ φτηνο)

4.ειναι αθορυβο(δεν εχει ανεμιστηρα)

5.ειμαι πολυ ευχαριστημενος

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.
Χμ, καπου εχεις μπερδεψει τα backup.

Backup (οπως πολυ σωστα το εννοεις εσυ) ειναι αυτο που λες, με raid, 2πλους και 3πλους δισκους κλπ. Αυτο ομως ειναι backup δεδομενων μιας επιχειρησης που και θελει να τα εχει σε ασφαλη τοποθεσια (2ο δισκο), και να τα επεξεργαζεται ταυτοχρονα.

Η ευρεια εννοια του ορου ομως (εστω και λανθασμενα), ειναι αποθηκευση (σημαντικων; ισως οχι), δεδομενων, οπως μουσικη, ταινιες, παιχνιδια κλπ, που καταλαμβανουν πλεον τεραστιο χωρο, και δε χρειαζεται να εχεις σε αυτα καθημερινη προσβαση. Αυτου του ειδους λοιπον το backup δε χρειαζεται συστοιχιες δισκων σε scsi η raid, πσρα μονο ενα η δυο τεραστιους εξωτερικους, που να χρησιμοποιουμε οποτε θελουμε και μετα να μη μας τρωνε ουτε ρευμα.[/quote].

...μια και οδηγήθηκα στο παρόν, με αφορμή παρόμοιο νεώτερο, είπα να γράψω κι εγώ τα δικά μου και πως το βλέπω, όχι ντε και καλά για να γίνει κουβέντα, αλλά για να τα δει κάποιος που ίσως κάποια στιγμή φτάσει εδώ μέσω αναζήτησης.

Κατ' αρχάς μοιράζομαι παρόμοια λογική με τον phanispal περί εξωτερικών, κι αν εξαιρέσεις τη χρησιμότητά τους όταν υπάρχει laptop, τους θεωρώ κατάρα.

Στο προκείμενο τώρα, έχω βαρεθεί ν' ακούω "μου έπεσε ο εξωτερικός ενώ δούλευε" (η και να μη δούλευε καν).

"Μου έπεσε μόλις από μισό μέτρο, αλλά δεν ανοίγει"

"πήρα παραμάζεμα το καλώδιο κι έφυγε ο δίσκος μαζί του στην άλλη μεριά του δωματίου"

"μου είπαν από το ταδε-shop αν θέλω να τον βγάλουν από το κουτί και να τον δοκιμάσουν εσωτερικό μπας και τον δει ο υπολογιστής, αλλά έτσι μου είπαν χάνεται η εγγύηση, είμαι σε δίλλημα, να χάσω τα αρχεία ή την εγγύηση;"

Και φυσικά υπάρχει και η τάση οι δίσκοι που περιέχονται σε fix κουτιά, να είναι κάτι όπως τα περισσεύματα των κρατικών που καταλήγουν λουκάνικα - έχει ακουστεί αρκετά νομίζω, οπότε "δε χρειάζεται καν" το πέσιμο, χαλάνε και μια χαρά κι από μόνοι τους.

Συν το ότι (παλιότερα τουλάχιστον), υπήρχε μια τάση για πώλησή τους για "άθλιο" χρόνο εγγύησης. Αν ο μέσος όρος των σκέτων δίσκων ήταν 3 χρόνια, με enclosure τους δίνανε χαλαρά 2, ακόμα κι έναν χρόνο.

Είναι και τόσα άλλα, που για μένα μόνο "ελκυστικοί" δεν ήταν. Το χάπι όμως χρυσωνόταν πολύ όμορφα, καθώς το πλαστικό έπαιρνε χρώματα, σχήματα, φωτάκια.

Και εδώ πάμε στην ουσία του προβλήματος : ο μέσος χρήστης τσίμπαγε με το "περιτύλιγμα", και ο μέσος χρήστης δεν είναι κάποιος "λογικός" "μεγάλος άνθρωπος".

Κι έχω βαρεθεί "πιτσιρίκια" (μέχρι 20φεύγα) να κλαίγονται μετά για τα δεδομένα τους.

(αν και η "πλάκα" είναι, ότι ουκ ολίγες φορές ακούω "βοήθεια, είχα αρχεία της δουλειάς μέσα" "είχα πτυχιακή" κτλ).

Με λίγα λόγια pournaras, "καλά" τα λες εσύ, όπως και οποιοσδήποτε άλλος είτε κάνει "καλή χρήση" εξωτερικών δίσκων, είτε δεν φυλάει εκει "αναντικατάστατα" αρχεία, αλλά ξέρεις πως πάει με τον μέσο όρο; Είναι όπως όταν παίρνεις πχ καινούριο όχημα, το προσέχεις τον πρώτο καιρό, και μετά κάνεις της μάνας του αυτό που κανονικά έχει δικαίωμα μόνο ο πατέρας του να της κάνει.

Κι αυτό γιατί είναι "η εύκολη λύση", που καταντάει συνήθεια.

Δε μιλάω για 'σενα, εσύ μπορεί να είσαι κύριος με δυο γραββάτες, όμως οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους είναι το ανάποδο.

Πόσους δεν έχω ακούσει να λένε "αχ από 'δω και 'περα backup"; Γράφανε αρχεία τύπου δικά τους βίντεο, μουσικές, φωτογραφίες, τα κοτσάρανε στον εξωτερικό, και όταν στράβωνε η φάση θυμόντουσαν ότι έπρεπε να έχουν κάνει backup "χθες".

Άσε που η σπιτική υλοποίηση raid πάσχει στις περισσότερες υλοποιήσεις. Ουκ ολίγες φορές έχω ακούσει για αδυναμία raid rebuild, με μια πιθανή αιτία την εξαφάνιση λόγω παλαιότητας των δίσκων που αποτελούν το RAID

όταν μιλάμε για RAID-1 όμως, τα δεδομένα μια φορά δε χάνονται με το να χαλάσει ο ένας δίσκος. Και γενικά αν λήξει η εγγύησή του, "λήγει" ενας δίσκος (κι ας δουλεύει μια χαρά). Τα δεδομένα του μετά "οφείλεις" να τα μεταφέρεις αλλού, έτσι δεν είναι; Εκτός κι αν θες να το ρισκάρεις. Ε στη φάση ενός RAID-1 που χάλασε στα 6 χρόνια και δεν βρίσκεις "ανταλλακτικό" δίσκο για να το συνεχίσεις (που και να βρεις, πόσο θ' αντέξει ο άλλος; ), απλά μεταφέρεις τα δεδομένα σε 2 νέας γενιάς δίσκους (σε RAID-1 και πάλι) υπερπολλαπλάσιας κι όλας χωρητικότητας, σε σχέση με τα € που είχες δώσει προ εξαετίας, παίρνοντάς το απόφαση πως ένας δίσκος δεν αγοράζεται ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Στα ~10χρόνια, τον δουλέψεις δεν τον δουλέψεις, έχει data corruption άλλωστε. Ενώ αν σου κρασάρει πριν τη λήξη της εγγύησης (ΠΕΝΤΕ πάντα χρόνια, αυτό λέω σε όλους, να φροντίζουν να παίρνουν δίσκους με τη μάξιμουμ εγγύηση, 5 δλδ, ακόμα κι αν πληρώνουν λίγα € παραπάνω) γίνεσαι και μάγκας κι από πάνω, και δε νομίζω καν να είναι δυσεύρετα τα μοντέλα στα 2-3 χρόνια που είναι μια τυπική εγγύηση, fix ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ δίσκου.΄Άντε και είναι όμως, και πάλι το να πάρεις 2 για εσωτερικούς σε RAID-1, συμφέρει από το να πάρεις 2 εξωτερικούς.

Εκτός λοιπόν κι αν δεν σε νοιάζει για τα stored αρχεία, είτε από άποψη κόστους, είτε ήσυχου κεφαλιού, και RAID-1 λέει, αλλά και JABOD , σε σχέση με εξωτερικούς...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...