Προς το περιεχόμενο

Κάρτες Γραφικών

Archangelic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολύ καλημέρα σας :)

Ένα απο τα πιο δημοφιλές τόπικ είναι οι κάρτες γραφικών . Τι να πάρω , πως να το πάρω , γιατί να το πάρω .

Αυτό που δεν εχο καταλάβει ακόμα και έτσι δεν μπορώ να διαλέξω κάρτα γραφικών είναι :

Τι εστί το : Engine Clock , Memory Clock , Ramdack

και

Τι αντίκτηπο έχουνε αυτά απέναντι στην οθόνη μου .

Εν ολίγης πιο απο όλα μετράει ώστε εγώ ενας hard core gamer να είμαι μέσα σε ένα παιχνίδι έχωντας όλες τις αναλήσεις full και να τα βλέπω όλα κρυστάλλινα και χορίς frame lag ;

Ευχαριστώ εν τον πρωτέρον :)

Δημοσ.

Το πιο σημαντικό τεχνικό χαρακτηριστικό είναι (συνήθως) το chip που "φοράει" μία κάρτα.

Όλα τα άλλα έρχονται σε δευτερο-τρίτη μοίρα κι αν.

Π.χ μία κάρτα παλιότερης γενιάς με υψηλότερα clocks από μία αντίστοιχη νεότερης γενιάς, μπορεί να έχει τις μισές επιδόσεις.

Αν θες να μπλέξεις από γενικό ενδιαφέρων να μάθεις τι είναι ο χρονισμός του πυρήνα-μνήμης-εύρος διαύλου κλπ, wiki them.

Αν θες τον εύκολο δρόμο, διαβάζεις reviews από αξιόπιστα sites με κάρτες που κυμαίνονται στα λεφτά που διαθέτεις, και βλέπεις ποια αποδίδει καλύτερα στα παιχνίδια που προτιμάς.

Βάζεις κάτω αν οι διαφορές στις επιδόσεις είναι ανάλογες της διαφοράς της τιμής, και κάνεις την αγορά σου.

Τόσο απλά. :-)

Δημοσ.

Δεν θα μπορούσα να επικαλεστώ οτι είναι τόσο απλό το θέμα ειδάλος δεν θα είμουνα εδώ να ρωτάω ...

Αν μπορούσα να διαβάσω το wikkii και να καταλάβω τότε πιος ο λόγος να κάνω ερώτηση μέσα σε ένα forum που ο κοσμάκης έχει καλήτερα πράγματα να ασχοληθεί απο το να ασχολήτε μαζί μου ...

Τα reviews που είναι και ο εύκολος δρόμος θα μου πούνε μόνο για ένα συγκεκριμένο game ενώ εγώ εδιαφέρομαι για παιχνιδομηχανή που συμπεριλαμβάνει ένα μεγάλο πλήθος από games .

Αν είναι ιδιαιτέρος δύσκολο να μου απαντήσετε στις ερωτήσεις μου θα μπορούσατε σας παρακαλώ να με διευθήνετε σε μια σελίδα που να έχει αυτές τις αναλήσεις που λέτε όπως το wikkii αλλά στα ελλήνικά ;

Διότι είναι ιδιαιτέρος δύσκολο να καταλάβεις κάποια πράγματα σε βαθύτερη ανάληση και πόσο μάλλον όταν δεν είναι και στην μητρική σου γλώσσα ;) .

Επι των πλήστων τώρα που ανέφερες το chipset γιατί μια κάρτα με ATI chipset είναι χειρότερη απο μία κάρτα με Nvidia chipset ;

Είναι σαν να προσπαθώ να κουμπώσω ένα i7 σε s775 chipset :) . Δύσκολο ως κατακίτρινο λεμονί το κόβω :) .

Δεν είναι όλοι ειδήμονες που επισκέπτοντε το forum και το research δεν είναι σε όλους το ίδιο εύκολο αγαπητέ/ή :) .

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Πληροφορίες μπορείς να πάρεις από εδώ.Είναι της βικιπαίδειας αλλά μεταφρασμένο από babelfish στα ελληνικά.

Δημοσ.

Φίλε Archangelic, έχε υπόψιν σου πως ακόμα και να κάτσεις να μάθεις τι ακριβώς σημαίνει η ορολογία, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να μπορέσεις να συγκρίνεις σε θεωρητικό επίπεδο τα διάφορα προϊόντα στην αγορά. Αυτό συμβαίνει γιατί η κάθε εταιρία, και η κάθε γενιά καρτών μέσα στην κάθε εταιρία έχει διαφορετική αρχιτεκτονική, και διαφορετικά μετρήσιμα αποτελέσματα στην πράξη.

Δλδ μια κάρτα με 1gb μνήμη μπορεί να είναι πιο αργή από κάποια με 256mb, ένα GPU με ταχύτητα core στα 900mhz μπορεί να είναι πιο αργός από κάποιον άλλο στα 625mhz, μια κάρτα με δίαυλο 512bit μπορεί να έχει μικρότερο bandwidth από κάποια με 256bit, μια κάρτα με μνήμη GDDR5 μπορεί να είναι πιο αργή από κάποια με GDDR3. Τα στοιχεία μπορούν να αλλάξουν με ένα καινούριο driver, να αντιστραφούν από παιχνίδι σε παιχνίδι, να δημιουργηθεί δυσανάλογη συγκριτικά διαφορά απόδοσης μέσα στο ίδιο παιχνίδι με αλλαγή των φίλτρων ή της ανάλυσης....και όλα τα παραπάνω τούμπαλιν...

Αυτό που θέλω να πω, είναι πως για να συγκρίνεις κάρτες γραφικών αυτό που χρειάζεσαι είναι όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για την πραγματική τους απόδοση, στα παιχνίδια και την ανάλυση που σε ενδιαφέρουν.

Για αυτή την δουλειά, μπορείς να κοιτάζεις για reviews γνωστά site στον χώρο, όπως τα GURU3d και anandtech. Αυτά βγάζουν reviews για κάθε νέο προϊόν που τεστάρει την απόδοσή του έναντι του άμεσου ανταγωνισμού...

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και τον χρόνο που καταναλώσατε επ αυτών .

Αγαπητέ Dande με διευκόλινες να καταλάβω τι πρέπει να κάνω πιο πολύ απο το άρθο οφήλω να ομολογήσω .

Σας ευχαριστώ για ακόμα μια φορά .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...