Voodooman Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Να μην τα πολυλογώ, έκανα χοντρή ζημιά στο σύστημα της υπογραφής μου και υπάρχει σοβαρή περίπτωση να πάω σε καινούργιο mobo/CPU, τα υπόλοιπα μέσες-άκρες θα τα κρατήσω. Οι σκέψεις μου λοιπόν: -Κατά πάσα πιθανότητα θα πάω σε phenom II X4. Υπάρχει κανένας πραγματικά σπουδαίος λόγος να προτιμήσει κανείς τον 955 αντί για τον 940 πέρα φυσικά από τον χρονισμό; -Οι μνήμες που ήδη έχω θα τα κουτσοκαταφέρουν ή θα φρενάρουν σημαντικά την CPU; -Διαβάζω σε κάποια threats ότι δεν αξίζει ακόμη να πάει κανείς σε ΑΜ3. Γιατί; Υπάρχει AMD mobo χωρίς ενσωματωμένη GPU; Τα υποσυστήματα ήχου που φοράνε αυτά τα mobo είναι καλύτερα από την audigy 2 ZS που έχω τώρα; Ευχαριστώ παίδες!
Dante80 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Καλημέρες, περαστικά για το σύστημά σου. Πάντως εξάντλησε τις πιθανότητες να το φτιάξεις πριν πας σε αναβάθμιση, είναι αρκετά δυνατό. Στις ερωτήσεις σου τώρα: 1> O 955 είναι AM3 επεξεργαστής ενώ ο 940 είναι ΑΜ2+. Αυτό σημαίνει πως ο δεύτερος δεν μπορεί να μπει σε AM3 μητρικές, αν αναβαθμίσεις σε μια τέτοια στο μέλλον. Επίσης, σαν πρώτο revision της οικογένειας, έχει λίγο χειρότερες επιδόσεις σε OC, και δεν έχει ενεργοποιηθεί το DDR3 κομμάτι του imc του. Τέλος, αποσύρεται αυτόν τον μήνα από την αγορά, με αντικαταστάτες τους 925 και 945. Με άλλα λόγια. Αν σκοπεύεις να πας σε DDR2 AM2+ board, ο 940 ή ο 920 θα σου δώσουν καλύτερο bang per buck. Αλλά ταυτόχρονα, θα χρειαστείς σε επόμενη αναβάθμιση να αντικαταστήσεις το σύστημα συνολικά. Αν σκοπεύεις την επόμενη να την κάνεις σε μια τριετία τότε βουρ, ότι και να επιλέξεις μέχρι τότε θα θέλει αλλαγή (USB3, sata3, νέα chipset, επεξεργαστές στα 32nm κτλ κτλ). 2> Όχι 3> Δεν ξέρω αν/ποιός το γράφει αυτό αλλά είναι λάθος. Εκτός του γεγονότος πως έχουν πέσει οι DDR3 σε τιμή, υπάρχουν AM3 μητρικές που δέχονται DDR2 έτσι και αλλιώς. Ο μόνος λόγος για να πας σε AM2+ mobo σήμερα είναι αν το προορίζεις για ΑΜ2+ επεξεργαστή και μνήμες που έχεις ήδη, η αν βαριέσαι να περιμένεις για τους 550 και 250 που θα αλλάξουν την εικόνα στο low segment (μάλιστα έχουμε πληροφορίες πως ξεκλειδώνονται υπό προϋποθέσεις όπως και οι 720!). 4> Φυσικά και υπάρχουν AMD mobos χωρίς ενσωματωμένη IGP. Ορίστε μερικές περιπτώσεις... AM2+ GIGABYTE GA-MA770-UD3 SAPPHIRE PURE CROSSFIREX 770 PC-AM2RX780 GIGABYTE GA-MA790X-UD4P DFI LANPARTY DK 790FXB-M2RS AM3 ASUS M4N78 SE ASUS M4A78 ASUS M4N72-E GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P GIGABYTE GA-MA790FXT-UD5P To θέμα είναι πως υπό προϋποθέσεις σε συμφέρει περισσότερο να αγοράσεις μια μητρική με το 790GX (ή το 780G για budget καταστάσεις), ακόμα και να μην θέλεις να χρησιμοποιήσεις ποτέ την IGP του. 5> Η κάρτα ήχου σου είναι πλέον πολύ παλιά, και μπορείς να πετύχεις τα ίδια αποτελέσματα περίπου με τα σύγχρονα HD audio ολοκληρωμένα στα mobos...
Voodooman Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Καταπληκτικό και πολύ βοηθητικό post, σε ευχαριστώ πολύ Dante80! Μακάρι να βρω mobo για να αντικαταστήσω το υπάρχον και να γλιτώσω τα έξοδα, αλλά λίγο χλωμό το βλέπω. Από την άλλη, ίσως πιο φτηνά να μου βγει ένα LGA775 mobo και ένας καλούλης quad core 2... Θα δούμε...
Dante80 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Yep, και αυτό γίνεται. Αν και δυστυχώς, οι τιμές για το αστέρι της σειράς (9550) παραμένουν ψηλά..Τ_Τ Πάντως αν έχεις μόνο πρόβλημα στο mobo, δεν βρίσκω τον λόγο να μην αντικαταστήσεις μόνο αυτό και να είσαι κομπλέ. Ο Ε6600 έχει πολλά ψωμιά ακόμα να φάει, για την συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών είναι υπεραρκετός... Για παράδειγμα... Budget MSI P43 NEO-F Mainstream DFI BLOODIRON P45-T2RS
liopyr Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Tι ζημιά έκανες αλήθεια, γιατί με έχει φάει η περιέργεια...;
Voodooman Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Tι ζημιά έκανες αλήθεια, γιατί με έχει φάει η περιέργεια...; Ντρέπομαι να το πω, αλλά τί διάολο, μια παρέα είμαστε... Αν θυμάστε στο threat για τα κολλήματα που είχα ανοίξει, έγραψα ότι έβαλα ψυκτράκια στην VGA και όλα καλά. Αλλά τελικά δεν ήταν ούτε αυτό, τα κολλήματα συνεχίστηκαν. PSU δεν ήταν, VGA δεν ήταν, RAM δεν ήταν, άρα μας έμειναν CPU ή mobo. Θερμοκρασίες η CPU δεν ανέβαζε, αλλά καλού-κακού είπα να αναεώσω την πάστα. Ξαναβάζοντας την CPU στο socket το PC δεν επαιρνε μπρος. Μου καρφώθηκε λοιπόν η παράλογη ιδέα ότι στράβωσαν τα Pins του socket. Ε, να μην τα πολυλογώ, εκεί που τα σκάλιζα τα στράβωσα για τα καλά και ησύχασα... Πιθανότατα να έφταιγε τελικά το mobo και να λυθούν τα προβλήματα, θα δούμε. Κατόπιν ωρίμου σκέψεως, κατέληξα στην Asus P5Q pro. Να τελειώνουμε...
phanispal Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Πολλά μου φαίνονται για 775, όπως και να 'χει όμως, θα προτιμούσα αυτήν σε αυτά τα λ7: http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1166336&category=69977721&page=2&x=30&catalog=20
Voodooman Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Θα δούμε, ίσως όντως να μην είναι απαραίτητο να δώσω τόσα λεφτά σε ένα παλιό socket. Ουσιαστικά με νοιάζει να υποστηρίζει RAID και να κλοκάρει απλά υποφερτά, δεν θέλω να σπάσω και ρεκόρ στο κάτω κάτω.
Deathy Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 πΟΣΟ στραβωσες τα πινακια?? Ελπιζω να μην ακουμπησες τα πινακια με γυμνα χερια χωρις αντιστατικο βραχιολακι. Τεσπα μπορεις να παρεις μια τηλεκαρτα / πιστωτικη καρτα και να βαλεις στην θεση τους τα πινακια , εαν τα πηγες πανω απο 3 φορες περα δωθε μπορει να σου σπασουν στην επομενη , εαν γινει αυτο πας σε εναν κοσμηματοποιο να τη φτιαξουν.(εαν βρεις κανεναν να κανει τετοια δουλεια) για μενα δεν λετε προτασεις τι cpu na paro??
phanispal Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Ελπιζω να μην ακουμπησες τα πινακια με γυμνα χερια χωρις αντιστατικο βραχιολακι. Γιατί, είναι υποχρεωτικό ότι θα γίνει τίποτα αν έκανε κάτι τέτοιο; Αν είναι έτσι, θα έπρεπε να είχαν καεί πάρα πολλοί. για μενα δεν λετε προτασεις τι cpu na paro?? Δεν ανοίγεις δικό σου thread ώστε να έχεις περισσότερη βοήθεια;
Deathy Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Καλα κατσε να εχεις ηλεκτρικο φορτιο πανω σου και μετα σου λεω εγω..τεσπα εχω ανοιξει δικο μου thread http://insomnia.gr/forum/showthread.php?t=318029
Voodooman Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Ε, πόσο τα στράβωσα τώρα, τα στράβωσα σε απροχώρητο βαθμό. Δεν είχα ξαναδεί από κοντά τα pins του 775 και πίστευα ότι είναι τελείως όρθια, όπως ήταν των παλιότερων επαξεργαστών. Αλλά αυτά έχουν μία δύο τασκίσεις πολύ περίτεχνες, τέλος πάντων τα κακομεταχειρίστηκα τόσο, που να μην διορθώνονται. Για τον στατικό, τί να πω. Πάντα αουμπάω μεταλλικές επιφάνειες πριν καταπιαστώ με τα εσωτερικά των υπολογιστών, το έκανα και αυτήν την φορά. Τώρα, αν έγινε τίποτα, τί να πω. Εν πάσει περιπτώσει, σήμερα έρχεται το mobo, αύριο το στήνω και βλέπουμε.
Deathy Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Καλως .. μην κολλας δεν παθαινουν τιποτα αν εισαι ξυπολητος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.