killez2 Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Τον τελευταίο καιρό ενδιαφέρομαι να αρχίσω να πούλαω διάφορα πράγματα στο εβαυ. Αλλά έχω μερικές απορίες. 1) τι eidoys λογαριασμό πρέπει να κάνω στο paypal, πόσο θα με χρεώσει? 2)τι χρειαζετε να κανω στο ebay δηλαδη πρεπει να συνενοηθω μαζι τους τους, αν ναι πως μεσω ε-mail η υπαρχουν αρμοδια καταστηματα στην θεσσαλονικη. 3)αφου ανεβασω τις πληρωφοριες και την εικονα ωστε να αρχισει η δημοπρασια Ποιο ειναι το MAX ποσο που μπορο να αρχισω μια δημοπρασια 4)οταν τελιωσει η δημοπρασια πληρωνω κανενα φορο στο κρατος η στο ebay 5)πως μπορω να στειλω τα προϊοντα στον πωλητη* και ποσες μερες εχω περιθωριο *πρεπει να παω στα ελτα η υπαρχει κανενα αρμοδιο καταστημα του εβαυ στην θες/νικη π.χ. και πως μαθαινω ποσο θα μου κοστισουν τα μεταφορικα προς τον πωλητη. 6) τελως μπορω να παρω τα χρηματα απο το paypal στην τραπεζα μου??? Αν θελει καποιος να με βοηθησει πραγματικα ας με κανει add sto msn ωστε να μου δωσει πληροφωριες βημα προς βημα. Θα το εκτιμουσα πολυ αυτο. Το msn μου einai: [email protected] eyxaριστω πολυ σε ολους σας:-):-):-):-):-)
cosmos000 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Πρέπει να μας πεις ως τι θα αρχίσεις να πουλάς?Σαν επαγγελματίας ή σαν μη επαγγελματίας πωλητής? Και απαντώ και για τις 2 περιπτώσεις: 1) Σαν μη επαγγελματίας κάνεις premium και το paypal σου χρεώνει την κάθε συναλλαγή 1,8% - 3,4% + €0,35 EUR.Στον business σαν επαγγελματίας πάει λίγο λιγότερο. 2)Στο ebay όταν ανοίγεις τον λογαριασμό σου σου λέει να επιλέξεις εκεί τί θα δηλώσεις (Παίρνει και το ebay χρήματα για την κάθε "αγγελία" που βάζεις εκεί και το ποσό πάει ανάλογα την αρχική τιμή-τον αριθμό φωτογραφιών-τον χρόνο κτλ)Σαν επαγγελματίας ..έχεις κάποιες διευκολύνσεις. 3)Ανάλογα αν η πώληση γίνεται σε στυλ δημοπρασίας(το max το διαμορφώνει ο πελάτης -ο τελευταίος που θα "χτυπήσει" το αντικείμενο στην υψηλότερη τιμή) ή κατευθείαν αγορά (που ορίζεις εσύ ποιά είναι η τιμή του προιόντος. 4)Για φόρους δεν γνωρίζω αν δηλώσεις επαγγελματίας (κόβεις απόδειξη όμως αν θες και την στέλνεις κ αυτή με το προιόν -οπότε φορολογείσαι απ το κράτος).Το ebay παίρνει ένα μικρό ποσοστό ανάλογα με την τιμή που "έκλεισε" το προιόν.(Το ebay βέβαια σου παίρνει χρήματα ακόμα και αν δεν πουληθεί το αντικείμενο) 5)Με ότι επιλέγει ο πελάτης το στέλνεις αφου τα μεταφορικά είναι ξεχωριστά απ την τιμή και τα πληρώνει ο αγοραστής.Πρέπει όμως να το δηλώσεις απ την αρχή ξεκάθαρα.Και βέβαια όσο το δυνατόν γρηγορότερα το λάβει ο αγοραστής τόσο το καλύτερο.Ενημερώσου από elta και courier πόσο χρεώνουν για χώρες του εξωτερικού. 6)Ναι βεβαίως γίνεται αυτό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.