Προς το περιεχόμενο

Αδιαβροχη φωτογραφικη μηχανη

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με ενδιαφερει η αγορα μιας ψηφιακης αδιαβροχης φωτογραφικης μηχανης

Δεν εχω καποια αναγκη για μεγαλο βαθος, 2-3 μετρα κατω απο το νερο μου κανει, να εχει zoom 3X οπτικο (δεν με νοιαζει καθολου το ψηφιακο)

χωρις ιδιαιτερες αλλες απαιτησεις, απλες φωτογραφιες θελω κοντα σε θαλασσα η μεσα σε αυτη, να μπορω να βγαζω φωτογραφιες στα βουνα η στα ποταμια χωρις να φοβαμαι μην πεσει μεσα στο νερο

εχω δει την Olympus Stylus 550 WP η οποια φαινεται ενδιαφερουσα

υπαρχει καποια αλλη προταση;

Δημοσ.

την εχεις χρησιμοποιησει; το μονο που με χαλαει ειναι οτι ανεβαινουμε οικονομικα αρκετα...

την olympus υπαρχει κανεις να την εχει χρησιμοποιησει;

• Super Moderators
Δημοσ.

Έχω την Olympus SW790 (προηγούμενο μοντέλο, έχει αντικατασταθεί με νεώτερα μοντέλα που έχουν περισσότερα megapixel) και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Αν αγόραζα σήμερα, πάλι Olympus θα αγόραζα.

http://www.digitalcamerainfo.com/content/Olympus-Stylus-790SW-Digital-Camera-Review-15847.htm

http://www.steves-digicams.com/2007_reviews/stylus790.html

Δημοσ.

ευχαριστω για την απαντηση

την εχεις παει στο ετος για αντικατασταση των o-ring που εχει για την στεγανοποιηση της;

εαν ναι τι κοστος εχει η αλλαγη;

• Super Moderators
Δημοσ.

Αν και την έχω χρησιμοποιήσει 2-3 χρόνια (και φυσικά εντός θάλασσας κάθε καλοκαίρι) δεν την έχω πάει για αλλαγή των o-rings. Τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν βλέπω πρόβλημα στη στεγανοποίηση της μηχανής.

Ποιός λέει να την πάω στο έτος για αλλαγή των o-rings;

Δημοσ.

ο κατασκευαστης το λεει

τουλαχιστος για την Stylus 550WP (η οποια ειναι επισης αδιαβροχη στα 3 μετρα οπως και η δικια σου) αναφερει ρητα οτι για να παραμεινει αδιαβροχη πρεπει να αντικαθιστανται τα o-rings καθε χρονο στο επισημο service, δεν εχω αγορασει την μηχανη ακομη το manual διαβασω σε pdf

δες και παρακατω ενα θεμα στο dpgr που καποιος εχει την SW770 και σε αυτο το θεμα αναφερονται στην αναγκη αλλαγης καθε χρονο

http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=33102.0

• Super Moderators
Δημοσ.
ο κατασκευαστης το λεει

τουλαχιστος για την Stylus 550WP (η οποια ειναι επισης αδιαβροχη στα 3 μετρα οπως και η δικια σου) αναφερει ρητα οτι για να παραμεινει αδιαβροχη πρεπει να αντικαθιστανται τα o-rings καθε χρονο στο επισημο service, δεν εχω αγορασει την μηχανη ακομη το manual διαβασω σε pdf

δες και παρακατω ενα θεμα στο dpgr που καποιος εχει την SW770 και σε αυτο το θεμα αναφερονται στην αναγκη αλλαγης καθε χρονο

http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=33102.0

Ομολογώ ότι δεν είχα προσέξει κάτι τέτοιο, αν και χρησιμοποιώ την Olympus μου εδώ και μερικά καλοκαίρια. Μάλλον θα πάω να το κάνω πριν τις φετινές διακοπές. :-)

Δημοσ.

Οταν με το καλό το κάνεις......αν μπορείς πές μας πόσο στοίχισε η όλη δουλειά...και που ακριβός βρίσκεται αυτό το service της olympus....

• Super Moderators
Δημοσ.

Πήρα τηλέφωνο στην ελληνική αντιπροσωπεία (210 21 11 860). Τα γραφεία της εταιρείας και του service είναι εδώ - κοντά στον σταθμό ΗΣΑΠ "Άγιος Ελευθέριος" (ο οποίος σταθμός είναι κλειστός λόγω έργων για 2 μήνες!).

Απ' ότι με πληροφόρησε μία ευγενική δεσποινίς στο service, η μηχανή στέλνεται στο εξωτερικό για να γίνει έλεγχος και να αλλαχθούν τα o-rings, τα οποία όντως πρέπει να αλλάζονται μία φορά το χρόνο. Δεν γνώριζε να με ενημερώσει για το κόστος της αλλαγής αλλά μου είπε ότι η όλη διαδικασία παίρνει γύρω στις 15 ημέρες και ότι ο πελάτης ενημερώνεται πριν γίνει η οποιαδήποτε αλλαγή και χρέωση. Το τμήμα service είναι ανοικτό καθημερινά (πλην Σαββάτου και Κυριακής) από τις 9.00 έως τις 16.00.

Εάν και όταν πάω (ελπίζω εντός της τρέχουσας εβδομάδας), θα ενημερώσω σχετικά.

Δημοσ.

Αυτό με τις 15 μέρες και το αιορούμενο ποσό δεν μου άρεσε.....μήπως τελικά αξίζει η αγορά κάποιας αδιάβροχης θήκης?

• Super Moderators
Δημοσ.
Αυτό με τις 15 μέρες και το αιορούμενο ποσό δεν μου άρεσε.....μήπως τελικά αξίζει η αγορά κάποιας αδιάβροχης θήκης?

Η αδιάβροχη θήκη δεν θα θέλει κι αυτή συντήρηση; Αξίζει να κουβαλάς στην παραλία και τη θήκη (που γενικά είναι λίγο ογκώδεις); Υποτίθεται ότι το καλό μίας αδιάβροχης μηχανής είναι να έχεις μία μηχανούλα για τα πάντα.

Δεν ξέρω, ανάλογα με το κόστος αλλαγής...

Δημοσ.

η olympus αναφερει οτι χαρακτηριστικα την φραση "...οπως καθε αδιαβροχη συσκευη"

πραγμα που σημαινει οτι γενικα και στις θηκες θελει παλι αλλαγη καθε χρονο στο λαστιχακι (αυτο με τον καιρο ξεραινεται και δεν στεγανοποιει σωστα μετα)

η θηκη επισης κοστιζει ΠΟΛΛΑ χρηματα και ειναι πιο δυσχρηστη (ενω ειναι συχνο προβλημα να κολανε τα πλαστικα κουμπια της θηκης που πιεζουν τα κανονικα κουμπια)

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Δεν ξέρω πόσο πήγε το service του φίλου μας αλλά εμένα πάντως η δικιά μου 1030sw πνίγηκε και πήγε στην αντιπροσωπία για επισκευή ένα ακριβώς χρόνο μετά την αγορά της και εντός εγγύησης...

Μόλις μάθω νέα θα σας πώ και άν επισκευάστηκε ή αντικαταστάθηκε και με τί κόστος.

Τελικά τίποτα δεν αντιστέκεται στο θαλασσινό νερό...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...