Προς το περιεχόμενο

Περιορισμος καταναλωσης επεξστη

screenshot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Βαζεις το CPU voltage στο auto, κανεις το Cool N Quiet enabled, και μετα πας στα windows και οριζεις:

Στη καρτελα "ενεργεια": Εξοικονομηση ενεργειας.

(και στα XP και στα Vista).

μετα βαλε το cpu-z και παρατηρησε οταν δεν κανεις τιποτα οτι θα πεφτει η συχνοτητα και το βολτάζ του επεξεργαστη.

@the_eye: Αν εχει ελαφρυ συστημα (onboard vga κτλ), ουτε 100W δε θα καιει σε idle.

Δημοσ.

A64Info, αλλαζεις ΦΣΒ και ΡΟΛΟΙ ΟΝ ΔΕ ΦΛΑΪ

οτι καλυτερο για ΑΜΔ, δυστιχως δεν υπαρχει αντιστοιχο για ΙΝΤΕΛ.

Δημοσ.

Xμμμ τωρα θυμηθηκα, για να γινουν αυτα πρεπει το cpu fan να ειναι 4-pin ωστε να μπει στο 4-pin cpu_fan της μητρικης.

Αλλα το fan που εχω ειναι 3-pin και δεν μπορει να αλλαχτει γιατι ειναι κολλημενο στη ψυκτρα, αρα πρεπει να αλλαξω και την ψυκτρα...

Μπορει να τακτοποιηθει το θεμα με ανταπτορακι 3-pin σε 4-pin?

Kαι 2 ερωτησεις που νομιζω οτι ειναι σχετικες:

τι ειναι το PWM?

τι ειναι το slipstream?

Δημοσ.

Εγω μπορω να σου πω τι κανω στο λαπτοπ μου με intel pentium dual core 1.86 Ghz και windows vista hοme premium. πινακας ελεγχου>υλικο και ηχος>επιλογες παροχης ενεργειας και παταω αλλαγη ρυθμησεων σχεδιου στο εξοικονομηση ενεργειας π.χ.>αλλαγη ρυθμισεων παροχης ενεργειας για προχωρημενους. Εκει καπου λεει διαχειρηση ενεργειας επεξεργαστη.

Διαλεξε τις ελαχιστες επιδοσεις που θες πχ 5% και τις μεγιστες που θελεις πχ 50%. πατα οκ και θα δεις (cpu-z) οτι ο επεξεργαστης σου οταν δεν κανει τιποτα θα χρησιμοποιει την λιγοτερη καταναλωση που μπορει και οταν χρειαστει θα μπορει να φτασει το 50% των επιδοσεων του. Μπορεις μετα να βαλεις αλλες ρυθμισεις σε αλλο σχεδιο και να αλλαζεις σχεδια ενεργειας οταν χρειαζεσαι τα 100% του επεργαστη σου π.χ. απο εξοικονομηση ενεργειας βαζεις εξισορροπηση και ο επεξεργαστης σου δουλευει περισσοτερο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...