screenshot Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Δημιουργησα ενα νεο κατεβαστηρι με amd X2 4200 σε socket939. Aλλα θελω να κατεβασω το ρευμα του για να μην καταναλωνω πολυ, να μην ανεβαινει και η θερμ/σια. Δυστυχως η μητρικη δεν υποστηριζει καποια απ τις γνωστες λειτουργιες power saving(πχ. coo&quiet) και το Everest μου δειχνει παντα το cpu core voltage στο 1.4(σε αλλο μου pc κατεβαινει και στο 1.0) Υπαρχουν προγραμματα που μπορω να χρησιμοποιησω ωστε να κατεβασω το cpu core?
screenshot Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Το εχει το τελευταιο bios, μην ανησυχεις. Προγραμματακια που κανουν αυτη τη δουλεια, δεν υπαρχουν?
the_eye Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Φίλε για τέτοιες δουλειές βάζεις επεξεργαστή atom όχι amd X2 4200.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Φίλε για τέτοιες δουλειές βάζεις επεξεργαστή atom όχι amd X2 4200. Τι λες καλε...! Btw φιλε τοπικ starter ποια ακριβως asrock εχεις? Γιατι κι εγω αζροκ εχω και μια χαρα ριχνει τα βολτ σε 0,9.
screenshot Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Φίλε για τέτοιες δουλειές βάζεις επεξεργαστή atom όχι amd X2 4200. Αν ηταν να βαζουμε οτι μας γουσταρει καλα θα ηταν. Εβαλα αυτο που ειχα... Btw φιλε τοπικ starter ποια ακριβως asrock εχεις? Γιατι κι εγω αζροκ εχω και μια χαρα ριχνει τα βολτ σε 0,9. Aζροκ 939N68PV-GLAN. Tι χρησιμοποιεις και σου ριχνει τα βολτ?
Acid-Burn Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Μέσα από το BIOS underclocking δε μπορείς να κάνεις (οπότε θα μπορείς να ρίξεις και την τάση);
the_eye Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Τι λες καλε...! Btw φιλε τοπικ starter ποια ακριβως asrock εχεις? Γιατι κι εγω αζροκ εχω και μια χαρα ριχνει τα βολτ σε 0,9. Και πόσο θα κατεβεί με undevoltage η κατανάλωση δηλαδή. Όταν ένας atom μαζί με όλη την μητρική καίει 10W. M@κ@κες είναι δηλαδή αυτοί που τον φτιάξανε ή δεν ξέρανε οι μηχανική της intel να κάνουν undervoltage.
screenshot Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Μέσα από το BIOS underclocking δε μπορείς να κάνεις (οπότε θα μπορείς να ρίξεις και την τάση); Mεσα απ το bios βεβαιως και μπορω, αλλα θα υποβιβαστει η υπολογιστκη ισχυς και θελω να εχω τον επεξστη ετοιμο για τυχον αλλες εργασιες πλην του κατεβασματος. Και πόσο θα κατεβεί με undevoltage η κατανάλωση δηλαδή. Όταν ένας atom μαζί με όλη την μητρική καίει 10W. M@κ@κες είναι δηλαδή αυτοί που τον φτιάξανε ή δεν ξέρανε οι μηχανική της intel να κάνουν undervoltage. Oμοιως ως ανωτερω (την εσκισα τη καθαρευουσα) Εκτος αυτου οπως σου ειπα, δε ειναι παντα ευκολο να βαζουμε οτι μας γουσταρει... βαζουμε οτι εχουμε. Παντως ενας επεξστης που καιει 10W μαζι με τη μητρικη κιολας οπως ειπες, υποθετω δεν μπορει να κανει τιποτα. Θα μπορει να απεικονισει τα εικονιδια της επιφανειας εργασιας? για δες και εδώ μήπως μπορείς να κάνει κάτι.. Φιλε μου, αυτο αναφερεται σε laptops. Αλλα ετσι κι αλλλιως τι χρειαζονται τετοια κατεβατα? Δεν υπαρχει καποιο απλο προγραμματακι που με ενα κλικ να σου ριχνει τη ταση(χειροκινητα ή αυτοματα) σαν αυτα που εχουν με το κιλό μαζι τους οι συγχρονες μητρικες?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Στην ιστοσελιδα της μητρικης, δες αν υποστηριζει Cool N Quiet (ή αν το υποστηριζει με καποιο BIOS upgrade). - Αν δεις το αναφερει Απλα το βαζεις enabled και καθαρισες. Εγω αυτο εχω κανει. Προσεξε να εχεις τη ρυθμιση για το voltage στο Auto ε! Μολις το κανεις, πες μας τι Windows εχεις για να σου πουμε τι να κανεις για να το ενεργοποιησεις και απο τα windows. @The_Eye: Μπορει να μην καιει 10W, αλλα 20, μονο που: 1)Και εκει παταει κατω σε επιδοσεις τον Atom. 2)Αμεσως μολις χρειαστεις ανεβαζει τα ρολογια (και τη καταναλωση) - κατι που ο Atom και να κανει εξακολουθει να βρισκεται στο ... βυθο των επιδοσεων. Αρα: Εχεις power οταν τη χρειαζεσαι, και εξαιρετικη οικονομια οταν δεν χρειαζεσαι δυναμη. Ο Atom οντως δε καιει τιποτα, αλλα ειναι ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΑ αργος για παρα πολλες δουλειες.
the_eye Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Κατεβαστήρι λέει στο 1 post ότι θέλει να κάνει, τί επιδόσεις θέλει ! Εντάξη συμφωνώ ότι, αυτό είχε αυτό έκανε. Αλλά αν σου καίει 200W και το έχεις ανοιχτό 24ώρες την έκανες πλούσια την ΔΕΗ.
screenshot Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Στην ιστοσελιδα της μητρικης, δες αν υποστηριζει Cool N Quiet (ή αν το υποστηριζει με καποιο BIOS upgrade). - Αν δεις το αναφερει Απλα το βαζεις enabled και καθαρισες. Εγω αυτο εχω κανει. Προσεξε να εχεις τη ρυθμιση για το voltage στο Auto ε! Μολις το κανεις, πες μας τι Windows εχεις για να σου πουμε τι να κανεις για να το ενεργοποιησεις και απο τα windows. Χμμμ... μαλλον εκανα καποιο λαθος. Την εχω τσεκαρει βεβαια τη σελιδα αυτη αλλα ειχα μπερδευτει και νομιζα οτι αφορα τον επεξστη μόνο. Επισης δεν υποστηριζει το q-fan αν δεν του βαλεις 4-pin ανεμιστηρα. Παω να δω και θα αναφερω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.