Προς το περιεχόμενο

Προβλημα σε audio cd ripping... και κατι ακομα

jim_p

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα σε ολους.

Αυτες τις μερες βοηθαω ενα φιλο μου, νεοεισερχομενο στο linux, να περασει την συλλογη του απο audio cd στο pc σε μορφη mp3.

Για αρχη, ξεκινησα με το προγραμματακι του gnome, το sound juicer, το οποιο δεν κανει mp3 απο default, αλλα ακολουθοντας τις οδηγιες εδω, καταφερα να το κανω να δουλεψει.

Το κακο ειναι οτι δεν κανει rip σε mp3, αλλα σε wav! Ενα τραγουδι 4 λεπτων γινεται rip σε ενα wav αρχειο ~20ΜΒ, πολυ μεγαλο δηλαδη για να το πεις mp3 και πολυ μικρο για να το πεις wav.

Το παρατησα και ειπα να δοκιμασω κατι αλλο... και δοκιμασα πολλα, παρα πολλα.

Ολα ανεξαιρετως, απο το rubyripper και το k3b ως την λειτουργια του konqueror για αυτη τη δουλεια, σταματησανε στο 0% κατα τη μετατροπη! Στην αρχη σκεφτηκα οτι ειναι το δισκακι που φταει, αλλα εκανε τα ιδια και με αλλα. Μετα δοκιμασα να το κανω σε αλλο φορματ, πχ .ogg αλλα και παλι δεν εγινε κατι.

Το μονο πραγμα που μπορω να σκεφτω πλεον ειναι οτι δεν ειναι συνδεδεμενο το drive του με την καρτα ηχου μεσω εκεινου του καλωδιου που εινια για αυτη τη δουλεια. Αλλα ουτε στο δικο μου pc ειναι, κι ομως κανει rip μια χαρα.

Το drive του ειναι ενα samsung, συνδεδεμενο μεσω sata πανω σε μια asus m3n78.

Σε μενα ειναι ενα nec 7173, συνδεδεμενο μεσω eide σε μια gigabyte p35-ds3r.

Τα περι διανομης ειναι τα γνωστα: debian, gnome, alsa και ολα τα gstreamer0.10-* πακετα εγκατεστημενα.

---

Στο αλλο μικροπροβλημα τωρα. Εβαλα το advancemenu σαν frontend για το mame που θελει. Και ενω δουλευει κανονικα, και βρισκει και τα ~3000 roms, δεν εχει ηχο στο advancemenu (κανει κατι εφε και μιλαει με μια φωνη σαν αυτη του εκφωνητη του mortal kombat) και κατ'επεκταση και στο παιχνιδι που γινεται launch απο αυτο! Ηχο εχω παντου, εκτος απο εκει! Επισης, ανοιγοντας ενα rom απευθειας με

>xmame /path/to/rom.zip

εχει ηχο, αλλα δεν μεγαλωνει το μεγεθος του παραθυρου και ειναι σαν γραμματοσημο, οποτε προτιμω το advancemenu.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν έχω δοκιμάσει κάτι άλλο, και αυτό γιατί με το "grip" δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

Και ναι, το rip βγάζει wav, το encode είναι αυτό που επιλέγεις σε τι θα γίνει. (ogg, mp3)

Παραθετω και ενα screenshot, αλλα οχι απο το συγκεκριμενο pc.

sj_prefs.png

Εκει που λεει το screenshot "Example path:... .mp3" στο sound juicer του φιλου μου λεει ""Example path:... .wav" !!!

@YanG

Το εχω δοκιμασει και το grip, αλλα κολλαει οπως ολα τα αλλα στο 0%.

Το sound-juicer που βγαζει σε .wav ομως ειναι ρυθμισμενο απο το αναλογο profile ωστε να βγαλει σε .mp3.

• 1 μήνα μετά...

Για να μην ανοιγω νεο θεμα, ρωταω εδω.

Πως μπορω να ξερω το backend που χρησιμοποιει το εκαστοτε προγραμμα για να κανει το rip?

Απο τα dependencies? πχ

>jim@lenny:~$ apt-cache depends rubyripper 
rubyripper
 Εξαρτάται από: ruby
 Εξαρτάται από: [b]cdparanoia[/b]
 Εξαρτάται από: libgtk2-ruby
 Εξαρτάται από: eject
 Εξαρτάται από: libgettext-ruby-util
 Προτείνει: [b]lame[/b]
 Προτείνει: cd-discid
 Συστήνει: normalize-audio
 Συστήνει: vorbisgain
 Συστήνει: mp3gain
 Συστήνει: flac
 Συστήνει: vorbis-tools

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...