HamerZ Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Μπορεί να βάλεις ετικέτα έξω από το σπίτι που να δηλώνει πχ ότι "μην έρθεις για κλοπή κτλ γιατί θα μπορεί να καταλήψεις τραυματίας" και να είσαι καλυμμένος; Επίσης, μήπως μπορείς να κάνεις αντι-μήνυση όταν σε τρέχουν, όπως τον παραπάνω, ότι σε στρεσάρουν παραπάνω, "σου ζητάν και τα ρέστα", αντί να σε αφήνουν ήσυχο;
elven Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Αν μπει κάποιος και με κλέψει,ελπίζω να μην ανοίξει το φως και με ξυπνήσει. Ή αν το κάνει να το σβήσει φεύγοντας γιατί η ΔΕΗ θα με πονέσει περισσότερο απο αυτό που θα κλέψει
ghostgr_a_n Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 ε δέν είναι όλα τα TAZER παράνομα...ενα παράδειγμα έδωσα.... Αλλα είναι άκρως αποτελεσματικά!!! Δεν ξερω αν ειναι παρανομο το ιδιο το οπλο αλλα το laser(και οποιοδηποτε αλλο βοηθημα σκοπευσης) ειναι παρανομο. Δεν ξερω αν ειναι αποτελεσματικο.Εγω παντος προτιμω ενα m16
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Super Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 ε δέν είναι όλα τα TAZER παράνομα...ενα παράδειγμα έδωσα.... Αλλα είναι άκρως αποτελεσματικά!!! ποια δεν είναι παράνομα...? αλλά ακόμα και αν δεν είναι χρειάζεσαι άδεια για να τα έχεις...
freedubus Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 (επεξεργασμένο) Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να παραμείνεις ψύ-χραι-μος. Σίγουρα κανείς δε στην πέφτει στο δρόμο ή μπαίνει σπίτι σου για να σε καθαρίσει, εκτός κι αν έχεις μπλεξίματα με μαφιόζους που θέλουν το τομάρι σου. Στο 99,9% των περιπτώσεων ο δράστης είναι το ίδιο ή και περισσότερο χεσμένος από το θύμα, γι αυτό και ποντάρει στην απειλή με όπλο, για να προξενήσει περισσότερο φόβο στο θύμα απ' όσον αισθάνεται ο ίδιος. - Σε όσους εχουν συμβεί τέτοια σκηνικά (οπως ο γραφων) και αντέδρασαν κάπως θερμά κι επιπόλαια (βίαια δλδ..), το μόνο που σίγουρα και πάντα εύχονται, είναι να είχαν αντιδράσει ψυχραιμότερα (γιατί ποτέ δεν είναι καλή η κατάληξη). - Σε όσους δεν έχουν συμβεί ακόμη, καλύτερα να προβληματιστούν (παρά να το παίζουν ράμπο και να ανταλλάσουν απόψεις για το ποιό όπλο είναι αποτελεσματικότερο): Πώς θα ένιωθαν αν κάποιος απειλούσε την περιουσία τους; Θα αντιδρούσαν απερίσκεπτα; Θα έβαζαν τη ζωή τους και τη σωματική τους ακεραιότητα πάνω από τα λεφτά ή το κινητό τους; Θα ένιωθαν καλύτερα αν κρατούσαν τα λεφτά τους μεν αλλά την επόμενη μέρα βρίσκονταν σε κάποιο κρεβάτι νοσοκομείου με μαχαιριά στο χέρι ή στον κώλο; Θα ένιωθαν καλύτερα αν την επόμενη μέρα είχαν τραυματίσει ή σκοτώσει έναν άνθρωπο εν βρασμώ ψυχής/σε νόμιμη αυτοάμυνα έστω; Εχουν συνειδητοποιήσει οτι αν φερθούν επιθετικά (βρίσουν ή βγάλουν κι αυτοί μαχαίρι ή παραλάιζερ ή μπαζούκα) είναι σχεδόν σίγουρο οτι θα επακολουθήσει συμπλοκή με απρόβλεπτα- και μόνο κακά- αποτελέσματα; Δέχονται απειλή, βλέπουν οτι ο άλλος είναι κοντύτερος και πιο αδύνατος, λένε "οκ τον έχουμε, ας πουλήσουμε κι εμείς τσαμπουκά"...αν όμως έχει μαχαίρι και το βγάλει αφού έχει ξεκινήσει ο καβγάς; Οκ, κουβαλάνε ένα μαχαίρι, και αν δεχτούν απειλή το βγάζουν, πού ξέρουν όμως οτι αν αυτός που τους απειλεί δεν έχει γκάνι; Είναι διατεθειμένοι να δείρουν, μαχαιρώσουν, πυροβολήσουν κλπ. (σίγουρα, στο gta είναι εύκολο), είναι όμως διατεθειμένοι να δεχτουν κι αυτοί μπουνιά, μαχαιριά ή σφαίρα από τον άλλο (και εδω ενδέχεται να μην έχει restart έξω απ' το νοσοκομείο); - Μεγάλο ρόλο παίζει και η πρόληψη καταστάσεων, στο μέτρο που είναι δυνατή βέβαια. Δλδ, αν σου ζητήσει (απλά) κάποιος λεφτά στο δρόμο και να αρνηθείς ή να πείς δεν έχω (και κυρίως αν δείχνεις οτι έχεις), είναι πρόκληση. Δλδ. οκ, δικαίωμά σου να μη δίνεις τίποτα σε κάθε μαλάκα που σου ζητάει οτιδήποτε, αλλά σκέψου οτι δίνοντας 1 ευρώ ή 1 τσιγάρο μπορεί να σε γλιτώσει από το να βρεθείς υπό την απειλή μαχαιριού και εν τέλει να χάσεις και τα 100 ευρώ μαζί με το Samsung Omnia. Σκέψου οτι μπορεί να είσαι ο 20ός που αρνείσαι να δώσει χρήματα στον συγκεκριμένο απελπισμένο τοξικομανή, ο οποίος πρέπει σε μισή ώρα να έχει γίνει αλλιώς θα τον πιάσουν σπασμοί, οπότε με την άρνησή σου να γίνει αδίστακτος, και να βγάλει μαχαίρι για να πάρει μαζεμένα από 'σένα όσα δεν πήρε από τους προηγούμενους 20. Αν δε θέλεις να δώσεις με τίποτα, τουλάχιστον αρνήσου ήρεμα, διπλωματικά και κυρίως αγέρωχα, π.χ. "δεν έχω ρε παλίκαρε, μας τα φάγαν όλα οι καργιόλες" . Μπορεί και να σε χτυπήσει στην πλάτη φιλικά φεύγοντας. -Επίσης, σημαντικό είναι το πόσο φοβάσαι και το πόσο το δείχνεις. Π.χ. τυχαίο παράδειγμα: περπατάς μόνος, νύχτα, σε σκοτεινό δρομάκι με ύποπτες φάτσες στο Μεταξουργείο. Φοβάσαι; Αν ναι, γιατί φοβάσαι; Τι έχεις να χάσεις; Τα λεφτά σου ή το κινητό σου; Κακώς, αφού σκόπευες να πάς στο συγκεκριμένο μέρος χωρίς παρέα νιώθοντας ανασφαλής, θα έπρεπε τα λεφτά που έχεις πάνω σου να είναι λίγα, και το κινητό φτηνό, όχι των 500 ευρώ. Αλλά δεν είναι όλα προβλέψιμα, οπότε αν κουβαλάς πράγματα αξίας μπορείς να τα κρύψεις, καβατζώσεις στην κάλτσα ή το σώβρακό σου μέχρι να φύγεις από εκεί. Αν στην πέσει ο άλλος, χαμογελαστός του λές οτι "δεν έχω τίποτα, σόρι φίλε, φτωχόπαιδο είμαι κι εγώ" και απομακρύνεσαι. Θα σου ψάξει το σώβρακο ή την κάλτσα; Δε νομίζω, εκτός αν ψάχνει κάτι άλλο. Η πρόληψη σώζει. - Ακόμη, σημαντικό είναι να δείξεις στον άλλο οτι ΔΕΝ τον φοβάσαι. Στην πέφτει και κρατάει μαχαίρι. Οκ, είπαμε 99,9% έχει σκοπό να σε φοβίσει, από το να το χρησιμοποιήσει απέχει πολύ ακόμα. Μίλα του ήρεμα, κοίτα τον στα μάτια. Δείξ' του οτι είσαι κι εσύ "της πιάτσας", οτι δεν είσαι ο φλώρος που νομίζει. Μη φερθείς επιθετικά, αλλά ούτε και τελείως αμυντικά, αποπροσανατόλισέ τον με το φέρσιμό σου. Κουβάλα ψιλά στις τσέπες, δώστου 5 ευρώ και πέστου "δεν υπάρχει σάλιο μεγάλε, πάρε, αλλά βάλε το μαχαίρι μέσα, τι το θές;" Εντάξει, να μιλάμε για εξωτικά όπλα καταστολής και τεχνικές αυτοάμυνας είναι εύκολο, αλλά υπάρχουν 13252 πράγματα που μπορούμε να συζητήσουμε και να σκεφτούμε για να μη φτάσουν τα πράγματα σε αυτό το σημείο. Επεξ/σία 31 Μαΐου 2009 από freedubus 1
we_will_rise Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Αν ακουμπήσει τον υπολογιστή μου, θα του τρίψω τη μούρη στον τρίφτη... Για τα άλλα, δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα. Πάντως δεν νομίζω να καθόταν κανείς μας με σταυρομένα τα χέρια...
Teaser Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Εμένα θα μου είχαν κοπεί τα πόδια μόνο που θα υπήρχε άνθρωπος μέσα στο σπίτι...
Lucifer Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Εγώ κάποτε άφηνα επίτηδες ανοιχτές πόρτες και παράθυρα για να μπει κάποιος και να δοκιμάσω επιτέλους άνθρωπο. Μετά μεγάλωσα και σκέφτηκα λίγο πιο ώριμα, πως ποτέ δεν ξέρεις τι αρρώστιες μπορεί να κουβαλάει.
ghostgr_a_n Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Σε όσους δεν έχουν συμβεί ακόμη, καλύτερα να προβληματιστούν (παρά να το παίζουν ράμπο και να ανταλλάσουν απόψεις για το ποιό όπλο είναι αποτελεσματικότερο): Για παλακα το λεμε τοση ωρα. Ειναι δυνατον εγω να παω να παρω m16 η ο αλλος εκεινο το ηλεκτρικο οπλο? Οσο για το πιο οπλο ειναι πιο αποτελεσματικο?Κανενα γιατι(οπος ειπαν και οι αλλοι) δεν ξερεις πως θα αντιδρασεις.
De@th L0rd Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 +1 απο μένα για το πόστ σου Freedubus. Για πλάκα τα έλεγα κι εγώ τουλάχιστον τα παραπάνω.Ποτέ δε θα ήθελα να γίνει κάτι μέσα στο σπίτι μου.Έξω την έχω βγάλει αρκετές φορές καθαρή με τις διπλωματικές μεθόδους που αναφέρεις,ακόμα και τη κουβέντα έπιανα για να χαλαρώσω κάτι πριζωμένους που αν τους το είχα παίξει μάγκας,παίζει να είχα φάει καμια μαχαιριά.Παλιότερα είχα και το ατού οτι κουβαλούσα καπνό μαζί ή τσιγάρα.Εκεί το κάπνισμα σώζει ζωές,αντικείμενα ή λεφτά,αν ο θύτης είναι πρεζάκιας.Θα το εκτιμήσει αν τους δώσεις κατευθείαν τα τσιγάρα σου κ τον αναπτήρα.Μπορεί με ένα πακέτο των 2-3 ευρώ κ ένα αναπτήρα των 50 λεπτών να γλιτώσεις κινητό 300 ευρώ.
ikaruga24 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 +1 απο μένα για το πόστ σου Freedubus.Για πλάκα τα έλεγα κι εγώ τουλάχιστον τα παραπάνω.Ποτέ δε θα ήθελα να γίνει κάτι μέσα στο σπίτι μου.Έξω την έχω βγάλει αρκετές φορές καθαρή με τις διπλωματικές μεθόδους που αναφέρεις,ακόμα και τη κουβέντα έπιανα για να χαλαρώσω κάτι πριζωμένους που αν τους το είχα παίξει μάγκας,παίζει να είχα φάει καμια μαχαιριά.Παλιότερα είχα και το ατού οτι κουβαλούσα καπνό μαζί ή τσιγάρα.Εκεί το κάπνισμα σώζει ζωές,αντικείμενα ή λεφτά,αν ο θύτης είναι πρεζάκιας.Θα το εκτιμήσει αν τους δώσεις κατευθείαν τα τσιγάρα σου κ τον αναπτήρα.Μπορεί με ένα πακέτο των 2-3 ευρώ κ ένα αναπτήρα των 50 λεπτών να γλιτώσεις κινητό 300 ευρώ. Χαχα μια απο τα ιδια και εγω φιλε. Συγκεκριμενα τους επιασα στο φιλοτιμο, τους ειπα "τον βλεπετε τον τυπο εδω απεναντι με το συνεργειο? Σε αυτον δουλευω σαν τον σκυλο ολη μερα για μια μπουκια ψωμι και ενα ραντζο διπλα στο σπιτι του σε μια αποθηκη" και γενικα απλα, φιλικα και φυσικα με την προβοσκιδα τερμα κατω. Βεβαια ημουν τυχερος κιολας γιατι ετυχε να μην εχω πανω απο 5 ευρω στην τσεπη μου κιολας και τους εκανα και επιδηξη τις τσεπες μεσα-εξω και τους λεω "να παρτε οτι μου εμεινε, δεν εχω αλλα". Ουτε αυτα μου πηραν στο τελος μιας και ειδαν οτι δεν αξιζε τον κινδυνο Αυτα ομως εξω που βλεπεις τι γινεται και εχεις και τα λογικα σου. Μεσα στο σπιτι σου ομως αγρια χαραματα με πισα σκοταδι και τα λοιπα σιγουρα ουτε εγω ξερω τι θα εκανα.
Daemonos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Πάντος Καλύτερα να σε κατηγορήσουν επειδή τον τίναξες με το TASER και για παράνομή κατοχή παρά να του κόψεις τα παΐδια με κάνα μπαλτά!
Whiteyez Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Γνωρίζει κανείς αν τα pepper spray είναι νόμιμα εδώ στην Ελλάδα; ( Κάνει καλύτερη δουλειά απτα taser guns.)
Super Moderators paredwse Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Γνωρίζει κανείς αν τα pepper spray είναι νόμιμα εδώ στην Ελλάδα; ( Κάνει καλύτερη δουλειά απτα taser guns.) Όχι, τα Taser guns, τα Pepper Sprays και τα Mace δεν είναι νόμιμα.
Garnele Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Αντί για πέπερ σπρέη μπορείς να χρησιμοποιήσεις λακ. Πάνω κάτω την ίδια δουλειά κάνει στα μάτια, με έναν έξτρα πόντο η λακ μιας που το άλλο δε μπαίνει στο φαΐ. =ρ
Προτεινόμενες αναρτήσεις