Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με ληστεψαν ενω κοιμομουν σπιτι μου περισσυ

Δεν καταλαβα τιποτα αλλα ειδα μια σκια να κινειται στο υπνοδωματιο αλλα γυρισα πλευρο νομιζοντας οτι βλεπω ονειρο...

Με ξυπνησε η μητερα μου το πρωι και τοτε αντιλληφθηκαμε τα παντα !!!!!

Η ζημια τεραστια και δεν μπορω να την επαννορθωσω ουτε στο ελαχιστο..... (ειδικα τετοια εποχη χωρις εργασια)

Ωρες ωρες νιωθω ακομη μια απιστευτη φοβια παροτι εβαλα συναγερμο ....

Δοκιμασαν ξανα να ξαναμπουν απο το μπαλκονι μου μετα απο 4 μηνες αλλα χτυπησε ο συναγερμος και εφυγαν

Υποψιαζομαι τους ξενους στην πολυκατοικια μου γιατι ετυχαν πραγματα μετα αλλα δεν μπορω να κατηγορησω κανεναν

ΕΦΥΓΑΝ κιολας !!!!!

Ο φοβος εχει παραμεινει ομως ......

Αναρωτιεμαι ποσο τυχερος ειμαι που δεν ξυπνησε η μητερα μου .....

Μια γυναικα 76 ετων που αν εβλεπε τιποτα μπορει να παθαινε ανακοπη καρδιας !!!!!!!

Αναρωτιεμαι ποσο τυχερος ημουν που δεν ξυπνησα γιατι ειμαι παρα πολυ αντιδραστικος χαρακτηρας ειδικα οταν θιγομαι και μπορει καποιος να επεφτε και νεκρος.... η εγω η ο διαρρηκτης

Ωρες ωρες κλαιω ξαφνικα που δεν μπορω να ανακτησω τιποτα απο τα χαμενα και δεν εχω καν, την παραμικρη ελπιδα να τα ξαναφτιαξω !!!!!!

Κλαιω που δεν εχω πειραξει κανεναν ποτε στην ζωη μου και συνεχως πεφτω θυμα, σε διαφορες περιπτωσεις !!!!!!

Η λυση σε ολα αυτα ειναι μια αγνωστοι φιλοι μου ..... και σας παρακαλω πολυ να την ακουσετε, για να ΜΗΝ πεσετε θυματα κι εσεις !!!

Μην εχετε πραγματα αξιας (τιμαλφη) η χρηματα (λιρες μετρητα) στο σπιτι σας (βαλτε τα σε μια θυριδα)

Δεν εχει σημασια αν μιλατε η δεν μιλατε γενικως....

Ολα "φαινονται" σε περιεργα ματια και περιεργους καιρους !!!!

Βαλτε συναγερμο συνδεδεμενο με εταιρια φυλλαξης (η ετησια συνδρομη κοστιζει 130 ευρω και ενας απλος αλλα καλος συναγερμος κοστιζει περι τα 500-700 ευρω)

Η ζημια που επαθα περαν του ψυχολογικου σοκ ανερχεται σε πανω απο 30 χιλιαρικα αξια σε διαφορα ειδη και μετρητα... και μου λειπουν αφανταστα !!!!!!!!!

Η αισθηση της παραβιασης του χωρου διαμονης στον καθεναν προκαλει ανειπωτη φοβια και ενα περιεργο αισθημα που δεν φευγει ευκολα....

• 5 χρόνια αργότερα...
  • Απαντ. 151
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μερικές ακόμα συμβουλές που έχω διαβάσει και εφαρμόζω:

1. Μην αφήνετε τις μπαλκονόπορτες τέρμα ανοιχτές, ειδικά αν μένετε σε ισόγειο ή στον πρώτο όροφο. Μπορεί ο κάθε περαστικός να δει τι έχετε στο σπίτι.

2. Εξωτερικά το σπίτι όσο πιο ευπαρουσίαστο είναι τόσο πιο ελκυστικό είναι για ληστές. Ένα υπερβολικά περιποιημένο σπίτι με φρεσκοποτισμένα φυτά, πρόσφατα βαμμένο και καθαρή αυλή ή μπαλκόνι προϊδεάζει για ένα εξίσου πλούσιο εσωτερικό γεμάτο αντικείμενα αξίας.

3. Μην αφήνετε άγνωστους να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα σας / το τηλέφωνό σας αν σας ζητηθεί, είναι πρόφαση για να δουν τα περιεχόμενα του σπιτιού και να ξεκλειδώσουν το παράθυρο του μπάνιου για όταν θα επιστρέψουν το βράδυ.

4. Όταν δέχεστε ντελίβερι, να βγαίνετε έξω από την πόρτα του σπιτιού για παραλαβή και να μην αφήνετε να μπουν στην είσοδο οι ντελιβεράδες.

5. Να χρησιμοποιείτε επαγγελματίες ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς κλπ με καταχώρηση στον Χρυσό Οδηγό ή σελίδα στο Ιnternet και όχι γνωστούς γνωστών. 

6. Να κοιμάστε με το κινητό τηλέφωνο και τα κλειδιά του αυτοκινήτου στο κομοδίνο. Το πρώτο για να καλέσετε το 100 αν διαπιστώσετε πως υπάρχει ληστής στο σπίτι, το δεύτερο για να μην σας πάρουν το αυτοκίνητο φεύγοντας και κυρίως για να ενεργοποιήσετε τον συναγερμό του (αν διαθέτει). Ο ληστής γνωρίζει πως ο συναγερμός τραβάει την προσοχή των γύρω σπιτιών και θα συντομεύσει τον χρόνο στο σπίτι.

7. Αφήστε ένα χαρτονόμισμα μικρής αξίας σε εμφανές σημείο π.χ. €20 στο σαλόνι ή στο τραπέζι της κουζίνας. Ο ληστής θα ψάξει το σπίτι μέχρι να βρει κάτι αξίας, αν δε βρει κάτι άλλο εκτός του χαρτονομίσματος θα συμβιβαστεί με το γεγονός πως τουλάχιστον δεν φεύγει με άδεια χέρια.

8. Πολύ σημαντικό: ΜΗΝ ανακοινώνετε στο Facebook πως φεύγετε για διακοπές και αποφεύγετε να ανεβάζετε φωτογραφίες από το μέρος που βρίσκεστε, ειδικά με λεζάντες του στυλ "Συμβαίνει τώρα!" ή "Καλησπέρα από Βουκουρέστη". Ακόμα και αν έχετε το προφίλ Private σε φίλους μπορεί να μαθευτεί από στόμα σε στόμα πως λείπετε.

10. Γενικά όταν λείπετε για πολλές ημέρες, καλό είναι κάποιος συγγενής ή φίλος να πηγαίνει τις βραδυνές ώρες στο σπίτι και να ανοίγει τα φώτα για λίγη ώρα ώστε να φαίνεται πως υπάρχει κάποιος σπίτι. Υπάρχουν στην αγορά συσκευές με φωτοδιακόπτη που προσομοιώνουν την λειτουργία μιας τηλεόρασης με χρωματιστά φώτα, καθως και χρονοδιακόπτες που μπαίνουν στην πρίζα ώστε μία λάμπα π.χ. να ανάβει συγκεκριμένες ώρες.

11. Αν τελικά βρεθείτε αντιμέτωποι με τον ληστή, θυμηθείτε πως ισχύει η αρχή της αναλογικότητας σε περίπτωση που τον βλάψετε: αν σας επιτεθεί με μαχαίρι, μπορείτε να αμυνθείτε μόνο με μαχαίρι ή αντίστοιχο όπλο, αν σας απειλείσει με όπλο τότε μπορείτε κι εσείς να βγάλετε την καραμπίνα κτλ.. 

• Like 3
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...