Προς το περιεχόμενο

ubuntu για dhcp, samba, dns


aposporis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα.

 

Χωρις πολλά πολλά θα σας παραθέσω το προβλημά μου γιατί είναι κ πρωί κ δε δουλεύει το ρημαδι...:-( δεν εννοώ το pc, αυτό δε δουλεύει ποτέ.

 

Στήνω ένα δίκτυο με 30 Η/Υ κ 1 σέρβερ. Οι Η/Υ έχουν XP ώστε να τρέχουν οι εφαρμογές ενώ ο σέρβερ έχει ubuntu και δουλεύει για dhcp, samba και dns όπως είπα.

 

Όλα αυτά είναι συνδεδεμένα σε 2 gigabit switch, bridged μεταξύ τους. Πάνω στα switch πέφτουν κ 2 Adsl modem (Forthnet-Otenet). Όλα είναι σε workgroup με κοινό χρήστη σε κάθε Η/Υ ( μια image περασμένη σε όλους).

 

Μέχρι τώρα κατάφερα με το Gadmin-dhcp να δώσω σε κάθε Η/Υ καρφωτή IP με βάση την mac address και διαφορετική gateway εναλλάξ.

Αλλά.... δεν λειτουργεί εκτος κ αν κάνω log on. Πώς μπορώ να το ρυθμίσω να παίζει με το που ανοίγει ο σερβερ, ανεξαρτητα αν θα κανω log on ( ο root ή ο χρήστης).

 

Με την samba (Gadmin-samba) έκανα κοινόχρηστο ένα φάκελο με πλήρη δικαιώματα και όλα καλά. Πως μπορώ όμως να δώσω συγκεκριμένα δικαιώματα σε συγκεκριμένους Η/Υ ?? ΠΡΟΣΟΧΗ - Η/Υ όχι χρήστες (μιας κ όλοι έχουν το ίδιο όνομα χρήστη).

 

Επιπλέον, πως τον ρυθμίζω να λειτουργεί ως DNS τόσο για εσωτερική όσο και για εξωτερική επίλυση ονομάτων ?? Μην ξεχνάμε ότι έχω 2 gateways.

 

Και το κερασάκι :P !

Load balancing ???? Έστω σε πολύ βασικό επίπεδο του στυλ, ο πρώτος Η/Υ να βγει από την Otenet, ο δεύτερος από την Forthnet και ούτω καθ' εξής. Tip: όλοι οι Η/Υ θα είναι powered-on αλλά θα χρησιμοποιούνται περιστασιακά και τυχαία.

 

Τέλος αν έχετε καμμία άλλη ιδέα είμαι όλος μάτια....:-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορεί να μην τον χρειάζομαι όπως λες αλλά βολεύει. Ούτως ή άλλως λειτουργεί μια χαρά τώρα.

Η samba μου κολλάει όμως. Δλδ ενώ είχα δώσει δικαώματα σε ένα φάκελο ξαφνικά δεν μπορώ να τον προσπελάσω.

Άσε που θέλω κάποια PC να έχουν πλήρη δικαιώματα ενώ άλλα όχι. Βέβαια όλα συνδέονται με όνομα χρήστη user.

To load balancing θα τα αφήσω προς το παρών. Το ίδιο και το Dns.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πρέπει να έχεις δυο user για να έχουν διαφορετικά δικαιώματα πάνω στον φάκελο .Έτσι κανε map τον φάκελο και βάλε το χρήστη που θες για να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...