Προς το περιεχόμενο

Εγκατασταση ubuntu σε πολλους υπολογιστες ταυτοχρονα. Ιδεες?

poscaman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα.

Οπως γραφει και ο τιτλος, θελω να εγκαταστησω ubuntu σε καμμια 40ρια πισια με το ιδιο hardware, και θελω φυσικα να εχουν και το ιδιο software. Εχω βρει αρκετα πραγματα, εχω καταληξει σε καποια αλλα, αλλα θα ηθελα και την δικη σας προταση.

Ευχαριστω πολυ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγκατασταση και ρυθμιση του λειτουργικου σε ενα απο ολα τα pc, backup σε tar ολο το /, format του καθε σκληρου σε ext3, untar σε καθε pc, εγκατασταση του grub στον καθε σκληρο και τελος.

http://clonezilla.org/clonezilla-server-edition/

"* The following is an example of how to save an image from a single computer (called computer M) and then restore it to 39 computers in a 40-computer classroom:

..."

Μ' αρέσει που για παράδειγμα έχει 40 PC, όσα ακριβώς χρειάζεσαι... ;)

Υποστηρίζει ethernet multicasting, επομένως ο δίσκος θα σταλεί μία μόνο φορά μέσα από το δίκτυο, όχι 39.

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.μια αλλη ερωτηση στην οποια θελω την γνωμη σας.

τι προτεινετε;

α)unattended installation στον καθε pc ή

β)disk images (μεσω lan) - κατι σαν την λυση του alkisg

Unattended installation πώς θα κάνεις; Με preseeding; Δεν γνωρίζω αν υποστηρίζεται multicasting σε αυτήν την περίπτωση, ο τρόπος που πρότεινε ο Άλκης πάντως είναι ο πιο γρήγορος για μηχανήματα που βρίσκονται στο ίδιο LAN (με μεγάλες χρονικές διαφορές ειδικά αν μιλάμε για 100Mbps Ethernet)

Unattended installation πώς θα κάνεις; Με preseeding; Δεν γνωρίζω αν υποστηρίζεται multicasting σε αυτήν την περίπτωση, ο τρόπος που πρότεινε ο Άλκης πάντως είναι ο πιο γρήγορος για μηχανήματα που βρίσκονται στο ίδιο LAN (με μεγάλες χρονικές διαφορές ειδικά αν μιλάμε για 100Mbps Ethernet)

αυτο ειχα υποψιν....

https://help.ubuntu.com/7.04/installation-guide/i386/automatic-install.html

αν και εγω προτιμω την λυση του αλκη

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...