Προς το περιεχόμενο

Sapphire Radeon HD4850 1GB... €108 @ e-shop

Narayan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν νομιζω πως αξιζει, η 3870 512MB ειναι πολυ καλυτερη και εχει και 77,50€ :-)

Επισκέπτης
Δημοσ.
Γιατί είναι καλύτερη η 3870;

SAPPHIRE RADEON HD4850 1GB DDR3

# Μνήμη: 1024MB GDDR3στα 256-bit.

# Engine Clock: 625MHz

# Memory Clock: 993MHz

Unified Shader Processors: 320.

SAPPHIRE RADEON HD3870 512MB GDDR4

# Μνήμη: 512MB GDDR4στα 256-bit.

# Engine Clock: 777MHz.

# Memory Clock: 2250MHz.

# Unified Shader Processors: 320.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ελα ρε παιδια, toms hardware και test και αηδιες. Εμενα με ενδιαφερει να παιζει καλα το game που θελω να παιξω, και οχι να καθομαι να βλεπω το benchmark μερα-νυχτα...

Επισης να μην αναφερουμε για το toms hardware, μια ati λεει, μια nvidia κλπ.

Ο,τι θελει κανει ο καθενας :-) , απλως λεω τη γνωμη μου βαση της εμπειριας μου.

edit: Kατι που εχω προσεξει... η μεσαια κατηγορια της επομενης γενιας καθε καρτας γραφικων, ειναι παντα χειροτερη απο την καλυτερη της προηγουμενης γενιας ;-) , για μενα αν θες καλυτερη απο την 3870, η 4870 ειναι μονοδρομος.

Δημοσ.

Nuxx, δεν είναι μόνο το ότι δεν ξέρεις που πάνε τα 3, είσαι κι επικίνδυνος γιατί μπορεί κάποιος να διαβάσει τα γραφόμενά σου και να πετάξει τα χρήματά του. Διάβασε κανένα review να ξεστραβωθείς και μην παίρνεις κόσμο στο λαιμό σου.

Πληροφοριακά, είχα 3870 πριν πάρω την πρώτη 4850 και φυσικά είναι πολύ υποδεέστερη σε απόδοση.

Επισκέπτης
Δημοσ.

"απλως λεω τη γνωμη μου" εγραψα πιο πανω.

και μιτσακο, δεν ειναι αναγκη να χρησιμοποιεις τετοια γλωσσα στα γραφόμενά σου.

Δημοσ.

Σόρρυ κιόλας, αλλά δε συζητάμε αν προτιμάμε την πίτσα από τα σουβλάκια.. απόδοση καρτών γραφικών συγκρίνουμε, και μάλιστα της ίδιας εταιρίας.

Δημοσ.

Αδερφέ πίστεψέ με, δεν είχα καμία διάθεση να μιλήσω έτσι. Το έκανα γιατί σε έβλεπα να εμμένεις σε κάτι αναληθές, το οποίο όπως σου είπα μπορεί να κάνει ζημιά στις τσέπες τρίτων.

Το θέμα είναι πως δεν τίθεται ζήτημα γνώμης στο συγκεκριμένο θέμα. Η 3870 είναι χειρότερη από τη 4850 κι αυτό είναι γεγονός που προκύπτει από μετρήσεις, τεστ, ή και από προσωπική εμπειρία χρήσης και των 2.

Σταμάτα λοιπόν να επιμένεις σε κάτι το οποίο δεν είναι διφορούμενο.

Δημοσ.
Nuxx, δεν είναι μόνο το ότι δεν ξέρεις που πάνε τα 3, είσαι κι επικίνδυνος γιατί μπορεί κάποιος να διαβάσει τα γραφόμενά σου και να πετάξει τα χρήματά του. Διάβασε κανένα review να ξεστραβωθείς και μην παίρνεις κόσμο στο λαιμό σου.

Πληροφοριακά, είχα 3870 πριν πάρω την πρώτη 4850 και φυσικά είναι πολύ υποδεέστερη σε απόδοση.

Όντως είναι πολύ καλύτερη και εγώ αμφιβάλλω για την αξιοπιστία των reviews αλλά ρε mits@kos πολύ βαριά το παίρνεις το θέμα.

Όσο για το 1gb έχω την εντύπωση πως δεν έχει και εντυπωσιακές διαφορές σε αυτή την κάρτα.Την έχω δει σε 1680x1050 και έχω την 512 και την δουλεύω στην ίδια ανάλυση και δεν παρατήρησα διαφορές..Δε ξέρω τι γίνεται με overclock..μάλλον θα εκμεταλλεύεται καλύτερα το παραπανίσιο bandwidth του 1gb

• Super Moderators
Δημοσ.
Δεν νομιζω πως αξιζει, η 3870 512MB ειναι πολυ καλυτερη και εχει και 77,50€ :-)

SAPPHIRE RADEON HD4850 1GB DDR3

# Μνήμη: 1024MB GDDR3στα 256-bit.

# Engine Clock: 625MHz

# Memory Clock: 993MHz

Unified Shader Processors: 320.

SAPPHIRE RADEON HD3870 512MB GDDR4

# Μνήμη: 512MB GDDR4στα 256-bit.

# Engine Clock: 777MHz.

# Memory Clock: 2250MHz.

# Unified Shader Processors: 320.

Ελα ρε παιδια, toms hardware και test και αηδιες. Εμενα με ενδιαφερει να παιζει καλα το game που θελω να παιξω, και οχι να καθομαι να βλεπω το benchmark μερα-νυχτα...

Επισης να μην αναφερουμε για το toms hardware, μια ati λεει, μια nvidia κλπ.

Ο,τι θελει κανει ο καθενας :-) , απλως λεω τη γνωμη μου βαση της εμπειριας μου.

edit: Kατι που εχω προσεξει... η μεσαια κατηγορια της επομενης γενιας καθε καρτας γραφικων, ειναι παντα χειροτερη απο την καλυτερη της προηγουμενης γενιας ;-) , για μενα αν θες καλυτερη απο την 3870, η 4870 ειναι μονοδρομος.

"απλως λεω τη γνωμη μου" εγραψα πιο πανω.

και μιτσακο, δεν ειναι αναγκη να χρησιμοποιεις τετοια γλωσσα στα γραφόμενά σου.

παραπληροφόρηση και ημιμάθεια ftw...

η 4850 δεν έχει 320 shader units αλλά 800!

η 3870 είναι χειρότερη και από την 4770 όχι μόνο από την 4850... (άσε που είναι χειρότερη και από τις 8800 GT, GTS 512, 9800GTX, GTX+, GTS 250 )

αν τα toms hardware etc είναι αηδίες τότε τα παραπάνω posts που παραπληροφορούν τι είναι?

όπως είπε και ο phanispal αυτά που γράφεις δεν είναι γνώμη για το πιο χρώμα σου αρέσει περισσότερο και επειδή διαβάζει και κόσμος που δεν γνωρίζει καλό θα είναι να προσέχουμε τι προτείνουμε/λέμε για να μην παίρνουμε στον λαιμό μας άλλους...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...