Προς το περιεχόμενο

Γνωμες για τιμολογηση site...

@topos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Aδερφια μου ζητησε ενας γνωστος να του φτιαξω μια ιστεσελιδα (πανω κατω σε αυτο το στυλ) αλλα διγλωσσο + δικη μου μεταφραση στα αγγλικα.

Περιπου στα ποσα χρηματα θα ηταν τιμιο να ζητησω?

Απο επιπεδο δυσκολιας πως σας φαινετε?

Σας ευχαριστω εκ των προτερων...B)

Υ.Γ Θελει domain του στυλ Α.Α.ΑΑ.gr (δηλαδη με τελειες στο domain, λογο αρχικων εταιριας ),ειναι εφικτο με καποιο τροπο?

Δημοσ.

Αυτο με το domain δεν γινεται... η αν γινεται εγω τουλαχιστον δεν τον εχω δει πουθενα.

Οσο για την κατασκευη τωρα, απο θεμα σχεδιασμου δεν ειναι τιποτα το δυσκολο. Αυτος απο οτι ειδα εχει χρησιμοποιησει tables, εσυ καλο θα ηταν να το δουλεψεις με css.

Η σελιδα που εδωσες ειναι δυναμικη, εσυ φανταζομαι θα κανεις κατι τετοιο σε στατικο περιεχομενο σωστα;

Δημοσ.
...Η σελιδα που εδωσες ειναι δυναμικη...

Από περιέργεια και μόνον, πως το έβγαλες αυτό το συμπέρασμα;

Προσωπικά, θα στοιχημάτιζα ότι είναι στατική του θανατά, με βάση τις εξής παρατηρήσεις:

- Κλασικό χαζο-markup dreamweaver, παλιάς κοπής, απ' την αρχή μέχρι το τέλος

- Ένα απλό css, inline javascript (τα γνωστά mm_* της macromedia)

- Δαιμονική ταχύτητα (άσχετα από το ελληνικό hosting)

- Μη ουσιαστική ανάγκη για db

Επειδή είναι *.aspx και όχι *.html, δε σημαίνει πως έχει dynamically generated content.

Δημοσ.
Αυτο με το domain δεν γινεται... η αν γινεται εγω τουλαχιστον δεν τον εχω δει πουθενα.

Στο "ψαχτηρι" του dnhost

Βγαζει:

"Μη διαθέσιμo(α) domain name(s):

a.a.a.ad.gr (Εσφαλμένη/μή αποδεκτή σύνταξη του ονόματος)

a.a.a.ad.com

a.a.a.ad.net

a.a.a.ad.org

a.a.a.ad.info"

Αυτο σημαινει οτι ισως γινετε δουλεια σε .com ,η οτι την ηπιαμε...?

Η σελιδα που εδωσες ειναι δυναμικη, εσυ φανταζομαι θα κανεις κατι τετοιο σε στατικο περιεχομενο σωστα;

Προσωπικά, θα στοιχημάτιζα ότι είναι στατική του θανατά, με βάση τις εξής .

Και γω για στατικη την ειχα...

Αμα μπορειτε μια τιμουλα στο περιπου με ολα τα εξοδα μεσα(domain/hosting για 1 χρονο) + την μεταφραση στα αγγλικα(να υποθεσω κανενα +50ευρω για το τελευταιο)?

-Προφανως ξερω πως η εννοια της τιμης πολυ σχετικη αλλα δεν εχω καθολου συναισθηση του ποσο θα μπορουσε να κοστιζει...

150? 300? 400? 250? 350?

Και επειδη οπως ανεφερα οτι ειναι ημιγνωστος δεν θελω ουτε να του παιξω ταπα του ανθρωπου ουτε ομως να με πιασει κοτσο...

Δημοσ.

Αρχικα θα ψαξω να δω αν μπορω να βρω κατι ετοιμο,στην (χλωμη) περιπτωση που δεν βολεψει θα κατσω να το κανω εγω υποθετω...

Λογοτυπα κ φωτογραφιες δικες του οπως και το ελληνικο κειμενο-αν και ετσι οπως το κοβω θα πεσει κ αρκετο ρετουσαρισμα και κει...

Δημοσ.

Η τελεία δεν είναι αποδεκτός χαρακτήρας στο domain name. Συνεπώς, δεν μπορείς να κλείσεις όνομα τύπου "x.y". Παλιότερα, δεν μπορούσες να κλείσεις καν όνομα με 3 ή και λιγότερους χαρακτήρες, εκτός και ήσουν μεγάλος και τρανός και είχες αυτό το όνομα (πχ "ibm"). Δεν ξέρω τι ισχύει σήμερα. Πάντως, όνομα με 1 χαρακτήρα το βλέπω εξαιρετικά αμφίβολο.

Μια τελεία μπορείς να κερδίσεις με το subdomain. Αντί του "www." μπορείς να βάλεις "a.". Δεν ξέρω αν μπορείς να επεκτείνεις το subdomain σε "a.b". Παραμένει το πρόβλημα του 2nd level domain.

Θα σου πρότεινα να προτείνεις hyphens αντί dots. Δηλαδή, "a-b-c" (επιτρέπεται) αντί "a.b.c". Αν και η ιδέα μου φαίνεται κάπως...

Δημοσ.

Επειδή είναι *.aspx και όχι *.html, δε σημαίνει πως έχει dynamically generated content.

Απο εκει μπερδευτικα, δεν εχω ασχοληθει ποτε με την asp και νομιζα οτι δουλευε μονο με τιν υπαρξη βασης απο πισω.

Δημοσ.
Απο εκει μπερδευτικα, δεν εχω ασχοληθει ποτε με την asp και νομιζα οτι δουλευε μονο με τιν υπαρξη βασης απο πισω.[/quoteέχω ασχοληθεί θέλει τρεία προγράμματα για να δουλέψει,αλλα φτιαχνεις χαλαρά στατικές σελίδες,χωρίς βάση
Δημοσ.

Σχετικά με το domain γίνεται αυτό που ζητάει ο άνθρωπος. Οι τελείες υποδηλώνουν τα subdomains οπότε με δεδομένο ότι έχει το domain YOU.GR (3 χαρακτήρες είναι το λιγότερο που δέχεται η ΕΕΤΤ και πάλι δύσκολο να βρεις κάποιο διαθέσιμο) μπορεί η ζώνη του DNS να γίνει ό,τι θέλει από εκεί και πάνω.

Πχ MY.HEART.IS.FULL.OF.YOU.GR

Για το κόστος δεν έχω να πω τίποτα.

Εφόσον είμαστε Ελλάδα κι ο καθένας χρεώνει ό,τι θέλει (του κράτους συμπεριλαμβανομένου) μπορείς να κοστολογήσεις μόνος σου τις ώρες που θα αφιερώσεις στο να το φτιάξεις.

Κι αν νομίζεις ότι θα του φανεί ακριβό ή φτηνό, έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά πρέπει να συνηθίσεις στην ιδέα...

Δημοσ.
Εφόσον είμαστε Ελλάδα κι ο καθένας χρεώνει ό,τι θέλει (του κράτους συμπεριλαμβανομένου) μπορείς να κοστολογήσεις μόνος σου τις ώρες που θα αφιερώσεις στο να το φτιάξεις.

Εφόσον πρόκειται για υπηρεσία, δεν έχει σημασία εάν είμαστε Ελλάδα ή εξωτερικό, ο καθένας θα χρεώσει και διαφορετικά.

Δημοσ.

Αναλογα την δουλεια και ποσα εχεις να καταχωρησεις. 20 ωρες για μενα μου φενονται αρκετες αν ειναι μονο για καταχωρηση κειμενων και εικονων, ειδικα αν χρησιμοποιει καποιο cms. Παντως σαν τιμη καλη μου ακουγεται....

Edit

Μετα το μυνημα του pOLoS καταλαβα οτι ειμαι σε λαθος θεμα. Νομιζα πως ηταν μονο για προσθηκη περιεχομενου και οτι το site ηταν ετοιμο (Εχει γινει ενα παρομοιο topic προσφατα).

Τα χρηματα τοτε ειναι λιγα, καλυτερα να μην πληρωθεις με την ωρα αλλα σαν πακετο ολη την σελιδα. Εγω για παραδειγμα κατι τετοιο αν περιλαμβανε και σχεδιαση template η τιμη θα ηταν καπου στα 450 με 600 ευρω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...