Προς το περιεχόμενο

Τι έκδοση απο τις Distros να προτιμώ?

PrimitiveSix

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αναμενόμενο είναι κάθε Distro να βγαίνει σε διαφορετικές εκδόσεις...(i386, i586, i686, x86_64, PPC,) αλλά το θέμα είναι : πoία από αυτές είναι η καταληλότερη και σταθερότερη για το pc μου ? Έχω τον επεξεργαστή T9300 της Intel ( http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLAQG )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενικα, το ονομα που λες αναφερεται στον πυρηνα.

Οπου βλεπεις 64 ειναι για επεξεργαστη που μπορει να δεχτει 64bito λειτουργικο, δηλαδη απο amd K8 ή μερικους intel pentium 4 και πανω.

Εξαιρεση σε αυτο ειναι η ονοματοδοσια IA64 που ειναι ΜΟΝΟ για επεξεργαστες intel itanium.

Οπου βλεπεις ppc ειναι για επεξεργαστες τις apple.

Οπου βλεπεις iX86, οπου Χ=3,4,5,6, ειναι για παλιοτερους επεξεργαστες οσο μειωνεται ο αριθμος, αλλα δουλευουν και με τους συγχρονους μιας και οι συγχρονοι εχουν το ιδιο κομματι εντολων με τους παλιους. Και ειναι ολοι τους 32bitοι.

Την 64αρα, αν δεν εχεις προβλημα με το 64αρι flash, γιατι ειναι το μοναδικο μελανο σημειο των 64bit.

Εγώ πάντως δεν έχω κανένα πρόβλημα, τουλάχιστον στις σελίδες που μπαίνω. Δεν ξερω άν κάπου αλλού τραβάει κάποια κόμπλα.

Μια κλασικη περιπτωση που το flash 10, ακομα και το 32αρι, παιζει οποτε θυμαται ειναι στις εφαρμογες του facebook.

Σε αλλες παιζει κανονικα, σε αλλες παιζει μονο με εικονα και χωρις ηχο, σε αλλες μονο ηχο και οχι εικονα, σε αλλες τιποτα απο τα δυο και αλλες σταματανε απλα στο loading.

Η γκρινια που εχω ακουσει απο τον αδερφο μου και απο ενα φιλο μου για αυτο το πραγμα δεν λεγεται!

Εκτος αυτου, γενικα οι εφαρμογες του facebook ειναι στην πλειοψηφια τους κακογραμμενες, και με λιγα λεπτα ενασχολησης με αυτες, το pc χτυπαει απιστευτο cpu usage και ζεσταινεται. Μιας φιλης μου της εδειξε το coretemp στα vista ~90οC ΜΕ ΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΝΟΙΧΤΗ. Της ειπα "Κλειστο μην το καψεις" αλλα δεν με ακουσε :(

Και το κακο ειναι οτι μονο το 10αρι βγανει σε native 64bit. Για 9αρι σε 64bit πρεπει να κανεις ακροβατικα με nspluginwrapper.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...