Προς το περιεχόμενο

Πρόταση για Εμπορική Μικρομεσαία Επιχείρηση

jvgrjohn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας,

Εργάζομαι 8 και κάτι χρόνια σε μια εταιρεία Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου και με σύμβαση Αορίστου Χρόνου αλλά κατά πως φαίνεται δεν θα είναι ανοιχτή για πολύ καιρό ακόμα αφού κοντεύει να φέρει εις πέρας το έργο για τον οποίο ιδρύθηκε.

Τα 10 αυτά χρόνια έχουν γίνει τα νεύρα μου τσατάλια (κάτι το οποίο δεν το δείχνω) από την συνεχή και καθημερινή επαφή με τους υπόλοιπους υπαλλήλους της εταιρείας. Παλαιότερα μπορούσα να παραβλέψω τα πάντα και να δίνω τόπο στην οργή αλλά στο σημείο που έχω φτάσει πλέον με εκνευρίζουν τα πάντα. Δεν είμαι παράξενος ούτε έχω δημιουργήσει ποτέ μου πρόβλημα στην εταιρεία. Το αναφέρω αυτό για να μην νομίζει κανείς ότι είμαι δύσκολος άνθρωπος.Βαρέθηκα να το παίζω συναινετικός και καλόβολος. Βαρέθηκα να υποκρίνομαι ότι όλα είναι καλά και ότι δεν με πειράζει τίποτα. Όσοι εργάζεστε σε εταιρείες πολλά χρόνια θα καταλάβετε τι εννοώ.Πηγαδάκια, κουτσομπολιά, γενικοί διευθυντάδες, προεδράρες, σουξου μούξου και τα λοιπά.

Σκέφτομαι λοιπόν αντί να ψάχνω στις αγγελίες για θέση υπαλλήλου, να κάνω μια δική μου εμπορική επιχείρηση οποία θα μπορέσει να σταθεί στις δύσκολες οικονομικές εποχές που ζούμε.

Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, θα ήθελα να κάνω ένα κατάστημα με ξηρούς καρπούς, σοκολάτες, κονιάκ κτλ....

Απευθύνομαι στους ελεύθερους επαγγελματίες του forum διότι αυτοί γνωρίζουν περισσότερο τις δυσκολίες και τα έξοδα των επιχειρήσεων αυτών.

Ακούω από φίλους μου που έχουν εμπορικά καταστήματα το ΤΕΒΕ που πληρώνουν κάθε 2 μήνες και ταράζομαι.

Καταλαβαίνω ότι το ρεύμα είναι να μας κάνουν όλους υπαλλήλους των μεγάλων συμφερόντων, αλλά από την άλλη το εμπόριο δεν θα πεθάνει ποτέ και επίσης το εμπόριο είναι αυτό που έχει τα περισσότερα περιθώρια κέρδους.

Πέρα από το κέρδος όμως και επειδή δεν τυχαίνει να είμαι γιατρός ή δικηγόρος ή ένας οποιοσδήποτε με έτοιμη δουλειά και πελατεία, αλλά απλά ένας απόφοιτος ΤΕΙ οικονομικής κατεύθυνσης και φοιτητής (εδώ και κάτι χρόνια) στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στο τμήμα Πληροφορικής και ετών 32, θα ήθελα πολύ να κάνω κάτι δικό μου.Να αναπτύξω μια δική μου επιχείρηση και να την διοικήσω όπως θέλω εγώ και όχι όπως θέλει ο κύριος γενικός διευθυντής και ο κύριος πρόεδρος της κάθε εταιρείας που θα μπορούσα να εργάζομαι.

Σας ευχαριστώ που με ακούσατε και περιμένω τις προτάσεις σας.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
Ακούω από φίλους μου που έχουν εμπορικά καταστήματα το ΤΕΒΕ που πληρώνουν κάθε 2 μήνες και ταράζομαι.

Όντως το ΤΕΒΕ το πληρώνεις κάθε δύο μήνες. Στην αρχή θα πληρώνεις περίπου €300 το δίμηνο.

Καταλαβαίνω ότι το ρεύμα είναι να μας κάνουν όλους υπαλλήλους των μεγάλων συμφερόντων

Αν, για παράδειγμα, βάλεις στο μαγαζί σου 5 ψυγεία (σου εύχομαι να βάλεις 300 και μέχρι να τα γεμίσεις να ξεπουλάς) τότε θα πληρώνεις αρκετό ρεύμα.

θα ήθελα πολύ να κάνω κάτι δικό μου.Να αναπτύξω μια δική μου επιχείρηση

Αν θες την δική μου άποψη, αξίζει το ρίσκο. Το μαγαζί το ανοίγεις όποτε θες, το κλείνεις όποτε θες, κάποια διαστήματα που η δουλειά πέφτει μπορείς να κάτσεις στη καρέκλα χωρίς να έρχεται ο δ/ντης και να σου ουρλιάζει γιατί δεν δουλεύεις. Ερχεσαι σε επαφή με πολύ κόσμο και αναπτύσεις φιλίες και καλές σχέσεις με τη γύρω γειτονιά.

Οταν είσαι υπάλληλος βρέξει-χιονίσει ο μισθός θα πέσει. Στο μαγαζί σου θα έχεις το άγχος της είσπραξης. Βέβαια ένας καλός μήνας (βάση είσπραξης) αφήνει... πίσω το μισθό. Ενα είναι το μεγάλο κακό στο μαγαζί. Ότι θα πρέπει να ανεχτείς τον κάθε περίεργο πελάτη.

Στις αρχές το μαγαζί έχει και γυμναστική... Θα γνωρίσεις για τα καλά τη σημαίνει γραφειοκρατία.

Εχω ακούσει, δεν ξέρω αν και το κατα πόσο ισχύει, ότι ο οαεδ ή κάποια άλλη δημόσια υπηρεσία δίνουν κάποιες επιδοτήσεις. Για κοίταξέ το.

Οτι άλλο χρειαστείς είμαστε εδώ.

Δημοσ.

Κατα την αποψη μου θα σε συμφερε να ανοιξεις αρχικα κατι σχετικο με παροχη υπηρεσιων που εχει και λιγοτερο ρισκο εν μεσω τουλαχιστον οικονομικης κρισης.

Δες για παραδειγμα το θεμα τον οικονομικων μελετων επιχειρησεων, λογιστικα κτλ.

Για τετοιες επιχειρησεις όπως και εμπορικες τρεχουν και επιδοτησεις που ξεκινας με 50% συμμετοχη. Τρεχει μαλιστα μια μεχρι τελος Ιουνιου στον εομμεχ. Δεν σου επιδοτουν εμπορευμα αλλα εξοπλισμους. Υπαρχουν βεβαια και καποιες εξαιρεσεις στις οποιες εμπιπτει το φαγητο κτλ. Δεν ξερω αν αυτο που θες να κανεις επιδοτειται. Κατεβασε την δημοσιευση και δες.

Κατα τα αλλα καλο ειναι αν εχεις την επιχειρηματικοτητα μεσα σου και ξερεις να κανεις κοστολογησεις κτλ να ανοιξεις κατι δικο σου. Απλα κανε τους υπολογισμους και μην αφησεις την επιχειρηση να τρεχει μονη της. Πρεπει να κανεις πολυ καλη μελετη-προβλεψη εσοδων - εξοδων για να καθορισεις και τις τιμολογιακες σου πρακτικες και γενικα να δεις τι σε συμφερει και αν σε συμφερει.

Δημοσ.

Καλη σας μέρα,

Το θέμα με τις επιδοτήσεις το γνωρίζω από πρώτο χέρι αφού ο φορέας που εργάζομαι αυτή την περίοδο διαχειρίζεται τέτοια προγράμματα. Γνωρίζω δηλαδή για την νεανική επιχειρηματικότητα του ΕΟΜΜΕΧ και τα προγράμματα του ΟΑΕΔ. Σίγουρα εκεί θα απευθυνθώ αρχικά.

Αυτό με τον μισθό που τρέχει κάθε μήνα βρέξει χιονίσει όπως τόνισε ένας φίλος παραπάνω το έχω ξεπεράσει. Προτιμώ να έχω ψυχική ηρεμία και ας βγάζω λιγότερα. Το άλλο με τους περίεργους πελάτες το δέχομαι και αυτό. Ο περίεργος πελάτης θα μπει στο κατάστημα θα μου κάνει μερικές περίεργες ερωτήσεις, θα του δώσω μερικές διπλωματικές απαντήσεις, θα φύγει και τέλος.Δεν θα τον έχω κάθε μέρα στα πόδια μου.

Το θέμα είναι ότι το ΤΕΒΕ δεν θα είναι 300 ευρώ, διότι εργάζομαι ήδη 9 χρόνια με ασφάλεια ΙΚΑ. Πολύ φοβάμαι ότι θα με πάνε σε υψηλή κατηγορία και θα πληρώνω αμέσως τα 600άρια.

Το θέμα με την παροχή υπηρεσιών με βολεύει μόνο για ημιαπασχόληση.Δεν έχω δικαίωμα υπογραφής λογιστή ακόμα και δεν μπορώ να επενδύσω σε αυτό εκτός αν πάω πάλι υπάλληλος σε λογιστικό γραφείο κάτι που θέλω να αποφύγω.

Δημοσ.
Καλη σας μέρα,

Το θέμα με τις επιδοτήσεις το γνωρίζω από πρώτο χέρι αφού ο φορέας που εργάζομαι αυτή την περίοδο διαχειρίζεται τέτοια προγράμματα. Γνωρίζω δηλαδή για την νεανική επιχειρηματικότητα του ΕΟΜΜΕΧ και τα προγράμματα του ΟΑΕΔ. Σίγουρα εκεί θα απευθυνθώ αρχικά.

Σωστά.Να φροντίσεις να υπάρχει απόλυση.Αν παραιτηθής οικοιοθελώς,πάπαλα το 28άρι k€ (τουλάχιστον,γιατί είναι κανα 22άρι τα πρώτα,συμπεριλαμβανομένου και του "δίμηνου έναρξης" + ένα ακόμη εξαράκι για τον επόμενο χρόνο,αν κρατήσεις...).

Αυτό με τον μισθό που τρέχει κάθε μήνα βρέξει χιονίσει όπως τόνισε ένας φίλος παραπάνω το έχω ξεπεράσει. Προτιμώ να έχω ψυχική ηρεμία και ας βγάζω λιγότερα. Το άλλο με τους περίεργους πελάτες το δέχομαι και αυτό. Ο περίεργος πελάτης θα μπει στο κατάστημα θα μου κάνει μερικές περίεργες ερωτήσεις, θα του δώσω μερικές διπλωματικές απαντήσεις, θα φύγει και τέλος.Δεν θα τον έχω κάθε μέρα στα πόδια μου.

Καλά το πας,προχώρα,είσαι και μικρός,θα κάνεις παπάδες.

Το θέμα είναι ότι το ΤΕΒΕ δεν θα είναι 300 ευρώ, διότι εργάζομαι ήδη 9 χρόνια με ασφάλεια ΙΚΑ. Πολύ φοβάμαι ότι θα με πάνε σε υψηλή κατηγορία και θα πληρώνω αμέσως τα 600άρια.
Στον ΟΑΕΕ θα είσαι νέος,οπότε άσχετα με ότι είχες ΙΚΑ,εκεί θα πληρώσεις την αρχική εισφορά.
Το θέμα με την παροχή υπηρεσιών με βολεύει μόνο για ημιαπασχόληση.Δεν έχω δικαίωμα υπογραφής λογιστή ακόμα και δεν μπορώ να επενδύσω σε αυτό εκτός αν πάω πάλι υπάλληλος σε λογιστικό γραφείο κάτι που θέλω να αποφύγω.

Τα μπερδεύεις τώρα,δεν μπορώ να εστιάσω αν θες ή δεν θες να ανοίξεις μαγαζί,συνεπώς δεν διακινδυνεύω "προσυλητισμό"...:mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...