Προς το περιεχόμενο

ξυράφι VS ξυριστική μηχανή

evansdr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα ...

Βλεπω υπαρχει μια παραξενη διαθεση - ασταθεια.. Οπως και να εχει θα ηθελα να σας καλεσω ολους στο μοναδικο ελληνικο - ελληνογλωσσο φορουμ που ασχολειται ειδικα με το ξυρισμα και γενικοτερα με το men grooming! Και φυσικα μιλαμε για κλασικο ξυρισμα (το οποιο εν μερει σωστα χαρακτηριζεται "του μπαρμπιερη" μεν, αλλα υποτιμητικα δε. Και εν μερει, γιατι το κλασσικο ξυρισμα δεν ειναι μονο με το μαχαιρι..) το οποιο ειναι σε μακροχρονια βαση καλυτερο αποτι τα αλλα. Ουτε ξυραφακια βουλωνουνε, ουτε τιποτε. Εκτος και αν θελετε ρε παιδια να δινετε 24€ για 8 ανταλλακτικα Fusion και να ψαχνεστε σε 6 μηνες να παρετε καινουρια. Ουτε 6 μηνες.. 3 βδομαδες το ενα σε καθημερινη χρηση λεει η διαφημιση. Υπολογιστε το.. 24 €.. Στο κλασικο ξυρισμα σημαινει κατα μεσο ορο 210-240 λεπιδες επι 5-7 ξυρισματα κατα μεσο ορο η μια. Αν υπολογισετε ποσα ξυρισματα κανετε για 24 € με το κλασικο ξυρισμα, πολλα Mach3, Fusion, Hydro 5, Quattro θα μαθουν να πετανε απο τον 5ο οροφο του σπιτιου σας! Επισης θα μαθετε γιατι μηχανες ασφαλειας (safety razors) και οχι μηχανες συστηματος ή ηλεκτρικες. Γιατι πινελο-κρεμα/σαπουνι και οχι αφρος-gel απο το γκαζοτενεκεδακι! Ειμαι σιγουρος οτι δεν προκειται να μεινει ερωτηση αναπαντητη..

Περαστε, αφιερωστε λιγο χρονο και ελατε στην παρεα μας! Ο,τι ερωτησεις εχετε επι του θεματος μπορουμε να τις κουβεντιασουμε εκει. Διοτι εκει υπαρχουν τα καταλληλα ερεθισματα προς σκεψη.

Φιλικα παντα

Στεφος

Ομαδα συντονιστων mens-only.gr

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

μιας κι έχω δοκιμάσει ότι κυκλοφορεί από το κλασσικό αντρικό του μπαρμπέρη μέχρι τις πιο ακριβές, και μιας και το ξέθαψε ο από πάνω να πω πως η καλύτερη λύση για μένα που έχω θέμα, είναι μια καλή ηλεκτρική μηχανή με καλή κεφαλή και με αυστηρή συντήρηση-καθαρισμό

για πολλούς λόγους, από οικονομικούς, ευκολία, ταχύτητα, όχι κοψίματα και μολύνσεις κτλ, νομίζω είναι η καλύτερη επιλογή (δεδομένο να είναι καλή η μηχανή)

βέβαια μιλάω για όσους χουν θέμα-πρόβλημα με το ξύρισμα/δέρμα κι όχι το μέσο άνδρα που δεν θα πρεπε να τον απασχολούν τόσο πολύ αυτά, γκόμενες έχουμε καταντήσει πια...

έχουν οι άλλοι δυο τρίχες εδώ κι εκεί, που βγαίνουν κάθε 5 μέρες, δεν έχουν κανένα πρόβλημα υγείας και κουβεντιάζουν για αφρούς από εδώ, κρεμούλες από εκεί, κρεμούλες απτην άλλη, με 500 καλλυντικά και μόνο για μάσκες δεν λένε - ούτε πριγκήπισσες να ταν μερικοί

no disrespect και στο φίλο από πάνω, καλά άνοιξε το forum του, γιατί όχι άλλωστε, αλλά το men και το grooming είναι δυο λέξεις που ίσως δεν θα πρεπε να υπάρχουν μαζί, ψιλοαντιφάσκουν... just my opinion

Δημοσ.

Φιλε μου καλη σου μερα.

ΝΑ πω οτι δεν ειναι δικο μου το φορουμ, ειμαι ενας μικρος συντονιστης.. :lol: Λοιπον. Σε ο,τι αφορα την ορολογια, δεν ειναι νεοελληνικη, θα την συναντησεις σε μεγαλα και εγκυρα αγγλοφωνα σαϊτ.

"Καλη" ηλεκτρικη μηχανη δεν βρισκεις κατω απο 100 και αν βαλεις και τα δικα της ανταλλακτικα με κρεμουλες, ιστοριουλες και δεν ξερω τι, τα εξοδα γινονται πυραυλος. Πρεπει να ειναι παντα φορτωμενη, αλλα να σε δω να πας διακοπες εκτος Ελλαδος (λεμε τωρα, μην το πολιτικοποιησουμε το θεμα!). Κλασικη ξυριστικη μηχανη μπορεις να βρεις και στα 25€, και μιλαω για 1Α ποιοτητα, και το πιο σημαντικο, ξυραφακια διπλης κοπης θα βρεις απο Ελλαδα, ΗΠΑ μεχρι και το Τιμπουκτου και την Ινδια! Και απο την αλλη, που ειναι η ιεροτελεστια της αυτοπεριποιησης του ανδρα με την ηλεκτρικη μηχανη.. Η αρωματοθεραπεια δεν ειναι κατι για γυναικες μονο, και τα "σκληρα αντρακια" πρεπει να αρκουνται σε "σκληρες καταστασεις".

ΙΜΗΟ δεν υπαρχει ηλεκτρικη μηχανη που να κανει ενα τοσο βαθυ και ακριβες ξυρισμα οσο μια κλασικη μηχανη με λεπιδα μεσα. Εννοειται οτι κατι ιστοριουλες με 68741 λεπιδες, οπως τα Fusion, Quattro σε ολες τις εκδοσεις τους που ειναι το ιδιο προϊον αλλα με διαφορετικα χρωματακια, δεν φτανουν με την καμμια την ποιοτητα του ξυρισματος με μια λαμα, γιατι στην ουσια ειναι τερατογεννεσεις του μοντερνου μαρκετινγκ κατα το μοτο: "οσο πιο πολλα τοσο πιο καλα". Λαθος. Εχω περασει απο τα λουκια των φανταχτερων Fusion, Quattro κλπ. Τιποτε δεν κανει ενα ΚΑΛΟ βαθυ ξυρισμα οσο ενα κλασικο ξυραφακι double edge. Μοναδικη εξαιρεση το straight razor, αλλα δε νομιζω να ηταν δοκιμο καποιος απο την Braun να αλλαξει αμεσως σε straight razor..

Και αν καποιος νομιζει οτι δεν υπαρχει αγορα, δεν υπαρχουν νεα υλικα, παρα μονο αυτα που χρησιμοποιουσαν οι ιδιοι οι πατεραδες μας, κανει λαθος μεγαλο! Πλακα πλακα κυκλοφορουν πανω απο 100 μοντελα safety razor στον κοσμο!

Ερωτησεις? B)

Δημοσ.

Όποιος έχει την Philips QT4075 (ή παρόμοια) μπορεί να ποστάρει καμμια φώτο από τις κεφαλές?

Δημοσ.

Για σχήμα το καλύτερο είναι οι κουρευτικές μηχανές. Έχω μία με διάφορες κεφαλές και σκάλες. Με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο και κόστιζε μόλις 30Ε. Πιστεύω πως είναι οτι πιο αξιόπιστο

Δημοσ.

Εγώ έχω αυτή και με έχει υπερκαλύψει για αυτά που την θέλω.

Σίγουρα για πρόσωπο δεν έχει καμία σχέσει με το βάθος που τα παίρνει Gillette Fusion αλλά οπτικά δεν βλέπει διαφορά.

Δημοσ.

Η ποια ειπες? χαχαχα

Η Gillette Fusion δεν ειναι τπτ το ιδιαιτερο, ουτε σε blade master δεν μπορεις να την βαλεις γιατι δεν περιεχει σχεδον καθολου σιδηρο. Και μεταξυ μας. Ειναι παιχνιδακι του μαρκετινκ το "οσο πιο πολλες λεπιδες τοσο πιο καλα" Επειδη τη δοκιμασα το 2006 τη Fusion σε ενημερωνω οτι μια κλασικη ξυριστικη μηχανη (safety razor) με ΜΙΑ λεπιδα διπλης κοπης (double edge) αξιας 0,15 € κανει καλυτερο ξυρισμα αποτι οι 5 του Fusion! Δεν μιλαω για το κοστος γιατι αν μιλησω και αλλο θα σε βαλω σε σκεψεις και θα παθεις σοκ... Και για οποιον νομιζει οτι οι λεπιδες αυτες πρεπει να αλλαζουν μετα απο καθε ξυρισμα.. Μια μετρια κανει 5-6 ξυρισματα και κοστιζει 0,10€, μια ΚΑΛΗ κανει στα 10 περιπου και κοστιζει καπου στα 0,17 € μεσο ορο, παντα με σωστη προετοιμασια. Υπολογιστε την ακριβη λεπιδα, κατα μεσο ορο βγαινει στις 3 βδομαδες 0,51€. Διαιρεστε τωρα τα 24€ δια του 8 για να δειτε ποσο βγαινει η μια Fusion στις 3 βδομαδες, αν αντεχει τοσο οσο λεει η Gillette, ετσι?

Σε οποιον εχω κινησει το ενδιαφερον, μπορει να με στειλει ΠΜ!

EDIT: Τελικα μιλησα για το κοστος.. :rolleyes::o:mrgreen:

Δημοσ.

Η Gillette Fusion δεν ειναι τπτ το ιδιαιτερο, ουτε σε blade master δεν μπορεις να την βαλεις γιατι δεν περιεχει σχεδον καθολου σιδηρο

απο τι ειναι φτιαχμενη δλδ;

Δημοσ.
απο τι ειναι φτιαχμενη δλδ;

Ενα κραμμα μεταλλου, σαν σκληρο αλουμινιο. Σιδηρος ειναι ελαχιστος εκει. Σιγουρα θα εχεις ακουστικα στο σπιτι.. Πλησιασε τα στις λαμες.. Δε νομιζω να αισθανθεις να σε τραβανε το ακουστικο προς αυτες.. Δοκιμαστο.. Δε νομιζω καν να κολλησει αν το ακουμπησεις επανω τους.. Πριν απο 4 χρονια το ειχα, που να θυμαμαι.. Ενα ξυρισμα και πεταμα το σκουπιδι.. χαχαχα

Εδω και πανω απο ενα χρονο ξυριζομαι με κλασσικη μηχανη. Και ειμαι φινα δεν εχω προβληματα με κοψιματα κλπ, και απο περιποιηση και εξοδα? Αστο..

Δημοσ.
Ενα κραμμα μεταλλου, σαν σκληρο αλουμινιο. Σιδηρος ειναι ελαχιστος εκει. Σιγουρα θα εχεις ακουστικα στο σπιτι.. Πλησιασε τα στις λαμες.. Δε νομιζω να αισθανθεις να σε τραβανε το ακουστικο προς αυτες.. Δοκιμαστο.. Δε νομιζω καν να κολλησει αν το ακουμπησεις επανω τους.. Πριν απο 4 χρονια το ειχα, που να θυμαμαι.. Ενα ξυρισμα και πεταμα το σκουπιδι.. χαχαχα

εγω ηξερα οτι τα ξυραφια φτιαχνονται απο πολυ σκληρο ατσαλι το οποιο δεν ειναι κατ αναγκη σιδηρομαγνητικο οπως και πολλα κραματα που περιεχουν σιδηρο και αλλα λεγομενα σιδηρομαγνητικα υλικα.

Provided is a razor blade material which has excellent high hardness, high strength and high corrosion resistance. The material is made of an Fe-base alloy containing, by mass %, not less than 0.5% carbon, 9.0 to 14.0% Cr and from more than zero to 8.0% Mo, wherein precipitates, which can be observed at an optional cross section of the razor blade material, have a diameter of less than 0.1 m. The alloy has preferably a chemical composition of 0.5 to 5.0% carbon, 9.0 to 14.0% Cr and 0.5 to 8.0% Mo, 0.5 to 8.0% of B+Si, and the balance of Fe and unavoidable impurities. Preferably, the alloy has a metal structure, not less than 30 volume % of which is amorphous. The material has a thickness of 30 to 100 μm. The razor blade is preferably coated with polytetrafluoroethylene (PTFE).

http://www.freepatentsonline.com/6763593.html B)

Δημοσ.

Εγω ξερω οτι αμαγνητικο ατσαλι χρησιμοποιουνε στην κατασκευη στρατιωτικων πλοιων, για ευνοητους λογους!

Με δινεις μια γιαπωνεζικη πατεντα η οποια ανακοινωθηκε το 2004. Μια πατεντα ειναι πατεντα για να μην την χρησιμοποιησει αλλος. Τωρα αυτο το συγκεκριμενο τι στατιστικες πιθανοτητες μπορει να ειχε να αναφερεται στις λαμες της Fusion?

Οπως και να εχει, αυτο που θελω να τονισω ειναι οτι οι 5 δεν κανουν καλυτερο ξυρισμα απο τη μια! Κανουν μαλιστα χειροτερο. Σε μερικους μπορει να ειναι καλο, αλλα ξερεις ποσοι ειναι που δεν ειναι ικανοποιημενοι? Ξερω ατομα που γυρισανε στην Mach3 ή ακομη και στη Sensor, μετα απο μια δοκιμη με την Fusion! Απο την αλλη, το θεμα της τιμης ειναι ενας σοβαρος παραγοντας. Το ενα ειναι πλαστικο με ηλεκτρονικα μεσα, το αλλο ατοφιο μεταλλο. Τι κραταει πιο πολυ χωρις προβλημα?

Ισως με ρωτησεις γιατι γυρισε η Gillette και οι αλλες και αρχισαν με τα ξυραφακια συστηματος και παρατησανε τα double edge, αφου ηταν τοσο καλα? Απλο: Το κερδος ηταν δυσαναλογα τεραστιο ωστε να συνεχισουν να παραγουν safety razors. Το κερδος που βγαζουνε απο σενα φιλε μου, και που για να το βγαλουνε απο το παλιο "συστημα" θελανε 40 ατομα! ΛΕΦΤΑ! Και φυσικα, αφου τα μαζευουνε, ριχνουνε πολλα στο μαρκετινκ, και κανουν τον κοσμο να πιστευει πως οτι παπαρια θα βγαλουνε θα ειναι και η πιο καλη, γιατι ειναι νεα και γιατι εχει 50-80% περισσοτερες λεπιδες!

Ελα μου ομως που δεν ειναι ετσι..

Το πρωι ξυριστηκα με μια slim adjustable της Gillette. To δερμα ειναι ακομη σχετικα λειο.. ΤΟΣΟ λειο δεν ηταν με καμμια αλλη πιο πριν, και ειχα και Mach 3 αλλα και Quattro. Την Fusion την ειχα δοκιμασει ηδη το 2005 ή 2006, δεν θυμαμαι, και την ειχα στειλει στον αγυριστο μετα το πρωτο ξυρισμα..

Δημοσ.
Εγω ξερω οτι αμαγνητικο ατσαλι χρησιμοποιουνε στην κατασκευη στρατιωτικων πλοιων, για ευνοητους λογους!

Με δινεις μια γιαπωνεζικη πατεντα η οποια ανακοινωθηκε το 2004. Μια πατεντα ειναι πατεντα για να μην την χρησιμοποιησει αλλος. Τωρα αυτο το συγκεκριμενο τι στατιστικες πιθανοτητες μπορει να ειχε να αναφερεται στις λαμες της Fusion?

το ανοξειδωτο ατσαλι ειναι εξ ορισμου μη μαγνητικο... και ανοξειδωτο ατσαλι ειναι οοοοολες οι λαμες

Δημοσ.

Εγώ με την fusion όταν ξυρίστηκα πρώτη φορά, πρέπει να έκανε 1 βδομάδα να ξαναβγάλω γένια. Τόσο βαθιά δεν είχα ξαναξυριστεί και με μια απλή κίνηση. Τώρα αν με τις απλές μπορείς να κάνεις ίδιο ξύρισμα δεν το πιστεύω..... Δηλαδή πρέπει να περνάς 7-8 φορές με το ξυραφάκι απο το ίδιο σημείο και άλλες 3-4 κόντρα....

Ενώ με την fusion περνάς μια και είσαι μπαμ. Εκτός και αν έχει γένια απο ατσάλι.....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...