Προς το περιεχόμενο

Προβλήματα με δικτυο XP

Kwns

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδω και λίγες μέρες έχω ένα πρόβλημα στο γραφείο στο τοπικό δίκτυο.

Αποτελειται απο 10 pc, τα οποία ειναι συνδεδεμένα ως εξης:

Υπάρχει καταρχας ένα κεντρικό hub.

Απο κει, με ένα καλώδιο συνδέω ενα τρια switch,και πανω στο καθένα συνδέω τα pc ως εξης:

switch(1): 4 pc και το router για την σύνδεση στο Ιντερνετ

switch(2):4 pc

switch(3):2 pc

Περίπου ένα μηνα πριν, και χωρις να αλλαξει οτιδήποτε στο δίκτυο (και ενω λειτουργουσαν ολα κανονικά για εναμιση χρονο σχεδόν), αντιμετωπίζω το εξης προβλημα:

Πολλες φορές, το πρωι, και αφου ανοιξουν όλοι οι υλπολογιστές, δημιουργουνται 3 ανέξάρτητα δίκτυα, δηλαδη οι χρηστες "βλεπονται" μεταξύ τους μόνο αν ειναι συνδεδεμένοι στο ιδιο switch.

Και ιντερνετ έχουν μόνο όσοι ειναι συνδεδεμένοι στο switch που ειναι και το router.

Αλλαξα καλώδια, άλλαξα θεσεις καλωδίων, τιποτα. Και επανέρχεται ξαφνικά.

Τις τελευταιες μέρες και επειδη το πρόβληαμ έγινε έντονο όσο ποτε, υποθέτωντας πως έχει προβλημα το κεντρικο hub, το κατήργησα και ένωσα τα switch μεταξύ τους. Ολα καλά για μια δυο μέρες, αλλα σήμερα ξανα το ίδιο και να μην επανέρχεται με τιποτα.

Στο δίκτυο όλα τα pc έχουν XP sp2 ελληνικά, εκτος απο 1 που έχει Win2000 και λειτουργει ως file server (Ετσι ήταν πάντα, εδω και ενάμισυ χρόνο)

Επίσης, τα pc έχουν στατική IP (Ετσι ήταν πάντα, εδω και ενάμισυ χρόνο).

Ξερει κανεις τι μπορει αν συμβαινει, γιατι θα μου στριψει;

Δημοσ.

δεν ξερω και πολλά (τωρα σκοπευω να ασοχληθω με δυκτια το καλοκαίρη)

μηπος για ριθμιση με καποιο firewall ?

(για να μην ανηγω ποστ, μηπος ξερεις και εσύ,αν ενωσω τρια πσ ,θα εχουν όλη ιντερνετ, αρχεια κτλ

πρεπει να εχω ριθμισει ο ενας να ειναι server (εχω τα χπ professional ,θα μποουμε να παιξουμε παιχνιδια σε λαν? (πρεπει να ειναι αφεντικά?)}

ευχαριστώ

Δημοσ.

nickarmy φιλε, όχι, δεν ειναι απαραίτηο να ειναι κανεις σερβερ, αρκει να ενωθουνε με ένα switch μεταξυ τους και να κάνεις κοινοχρηστα όσα στειχεια θέλεις στο εκάστοτε pc.

Δημοσ.

αυτο για το game ?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:07 ----------

αν πρεπει να ειναι αφεντικα πρεπει να ειναι και των άλλων σωστά

Δημοσ.

αφεντικά τι εννοεις; master; Παντως, για δικτυωση οσον αφορα games δεν εχω να σου πω και πολλά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...