kohiba9 Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Γεια σας παιδια.Δεν βρηκα καποιο παρομοιο θεμα στο φορουμ γι'αυτο και ανοιξα καινουργιο. Το θεμα μου και η βοηθεια που θα ηθελα ειναι το εξης.Εχω ενα λαπτοπ το οποιο το χρησιμοποιω σαν περιπου..HTPC δηλαδη θεαση πολλων mkv.Το θεμα ειναι οτι ζοριζεται πολυ στα 1080π, βασικα παιζει τρελος ξεσυγχρονισμος ενω και στα 720p οταν πεταω κανα φιλτρο για βελτιωση εικονας στον kmp, παλι απορρυθμιζεται ο ηχος απο την εικονα.Γενικα, κινεται οριακα γι'αυτα που το χρησιμοποιω. Θα ηθελα να μου πειτε καμια συμβουλη,κολπα ή ρυθμισεις που μπορω να κανω στον η/υ για βελτιωση των επιδοσεων του ωστε ,αν γινεται βεβαια, να μην κολλαει.Επισης στην αναγκη και αν χρειαστει και καμια συμβουλη βελτιωσης στο hardware αν γινεται. Ο υπολογιστης μου ειναι ο Dell ispron 1526 AMD AthlonTM 64 X2 Dual-Core Mobile technology TK-57 (1.9GHz/256KB), μνημη ddr2 2gb και καρτα γραφικων σχεδον σιγουρα Intel GMA X3100. Οποιαδηποτε βοηθεια ευπροσδεκτη γιατι δεν ειμαι για αγορα νεου λαπτοπ.Ευχαριστω πολυ!
@topos Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Δυστηχως αδερφε δεν μπορεις να κανεις τιποτα περισσοτερο απο πλευρας hardware.. Το μονο που ισως βοηθησει ειναι να ψαχτεις με ελαφρυτερους players...
gothrylos Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Εγώ χρησιμοποιώ media player classic homecinema, με coreavc για το decoding και με ffdshow για τα φίλτρα και το upscaling. Αυτός ο συνδυασμός για μένα σκοτώνει καθώς έχω και τέλεια κίνηση στις ματρόσκες και τέλεια εικόνα. Ψάξτο λίγο μήπως σε βολέψει και σένα.
v-tidus Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Εγώ χρησιμοποιώ media player classic homecinema, με coreavc για το decoding και με ffdshow για τα φίλτρα και το upscaling. Αυτός ο συνδυασμός για μένα σκοτώνει καθώς έχω και τέλεια κίνηση στις ματρόσκες και τέλεια εικόνα. Ψάξτο λίγο μήπως σε βολέψει και σένα. +10 media player classic (cccp build) μαζί με coreavc και βλέπεις 720p χωρίς κανένα κόλλημα ακόμα και σε μονοπύρηνο.
Jason 93 Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Απο θεμα θεμα hardware το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να βαλεις και αλλη ραμ αν παιρνει και αλλη. Αλλα και παλι δεν ξερω αν θα βοηθουσε 2 gb ειναι συνηθως αρκετα.
disqualified Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 δοκιμασε και smplayer, με τον kmplayer εχω κι εγω αποσυγχρονισμους
basilis5 Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 μπορεις να αλλαξεις και δισκο και να βαλεις κατι σε 7200 ή ssd αλλα δεν νομιζω να εχει να κανει..
disqualified Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 μπορεις να αλλαξεις και δισκο και να βαλεις κατι σε 7200 ή ssd αλλα δεν νομιζω να εχει να κανει.. ειναι καθαρα θεμα player και codec. Ακομα και η καρτα που ειναι αδυναμη δε νομιζω οτι εχει καποιο προβλημα με HD υλικο
kohiba9 Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Ευχαριστω για τις απαντησεις σας παιδια.Θα δοκιμασω αυτους τους δυο Players που μου προτεινετε και ελπιζω θα τα καταφερω. Κατι διαφορα που εχω ακουσει τυπου να ξεφορτωθω ολα τα περιττα προγραμματα,να ρυθμιζω τα windows(τα vista basic εχω) να κανουν μονο τα βασικα και αλλα παρομοια, παιζουν ή τελικα δε βοηθανε ουσιαστικα? Παντως μνημη παιρνει μεχρι 4gb.Ισως την αναβαθμισω αν οντως βοηθαει και αυτη.
disqualified Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 οχι ουτε θεμα μνημης ειναι το προβλημα σου μην ακους οτι λενε δεξια και αριστερα. Αν εχεις τα ιδια προβληματα με τα Players που σου προταθηκαν τοτε θα δουμε αν κατι αλλο παει στραβα.
kohiba9 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Παιδια δοκιμασα τους players που μου ειπατε.Οσον αφορα τον smplayer δεν ειδα διαφορα ενω εχει και πολυ πιο λιγες ρυθμισεις. Οσον αφορα την τριπλετα media player classic homecinema-coreavc-ffdshow, δεν ξερω αν κανω κατι λαθος αλλα οταν του ριχνω κανα φιλτρο κολλαει αρκετα η εικονα ενω στα 1080p εχω και κολλημα και αποσυγχρονισμο με ή χωρις φιλτρα, οπως και ο kmp δλδ. Υποψιαζομαι παντως σαν να μην εχει "πιασει" ο coreavc.Σαν να επαιζε μονος του δηλαδη ο media player και ζοριζοταν πολυ.Πρεπει να κανω κατι αλλο περαν απο εγκατασταση?Καποια ρυθμιση ισως? Α και τα φιλτρα για την κινηση και το upscaling ποια ακριβως ειναι? ...
kohiba9 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 1280*800.Οταν ομως συνδεεται στην τιβι το εχω βαλει να ρυθμιζεται στην αναλυση της τιβι δλδ 1280*768 ή 720 δεν θυμαμαι ακριβως(οπου χανω και ελαχιστα σε ποιοτητα). Εχω παιξει πολυ με τις ρυθμισεις της αναλυσης παντως, δεν ειναι αυτο που επηρεαζει την αναπαραγωγη..
disqualified Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 αυτο που ηθελα να σου πω ειναι οτι δεν εχει νοημα να αναπαραγεις 1080p ειτε παρακολουθεις στο laptop ειτε στην τηλεοραση. Επισης θα ελεγα να αφησεις λιγο στην ακρη τα φιλτρα για την ωρα και να δεις με ποιον τροπο εχεις καλυτερη αναπαραγωγη στα 720p ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:15 ---------- επισης δες αν εχεις το σχεδιο παροχης ενεργειας στις υψηλες επιδοσεις
kohiba9 Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Με ενδιαφερουν τα 1080π γιατι εχω παραγγειλει full hd τηλεοραση και θελω να την εκμεταλευτω εαν γινεται.Καλα για την οθονη δεν το συζηταω,περαν απο τα απλα divx, oι πιο μεγαλες αναλυσεις ειναι περιττες. Οσο για τα φιλτρα πιστευω δινουν μεγαλη διαφορα.Τα 720π με ενα απλο sharpen στον kmp γινονται κρυσταλλο!!Γι'αυτο αλλωστε το ψαχνω,ειδικα για αυτα κ λιγοτερο για τα 1080αρια.Αλλιως στην πλειοψηφια τους δεν εχω προβλημα με τα 720αρια.Παντως πιστευω κατι κανω λαθος με τον coreavc.. Την παροχη ενεργειας παντως την εχω παντα στις υψηλες επιδοσεις. Και παλι θενξ για το ενδιαφερον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.