puncher72 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Καλησπέρα,έχω ένα dvd-writer double layer Plextor PX-755Α και χρησιμοποιώ το Nero 8 για την εγγραφή των cd και dvd. Μου γράφει κανονικά τα dvd (όλες τις χωρητικότητες και σε όλες τις ταχύτητες εγγραφής) αλλά δεν μου γράφει τα cd αν αυτά ξεπερνάνε τα 80-90 mb σε χωρητικότητα (σε οποιαδήποτε ταχύτητα μικρή ή μεγάλη).Το έχω τεστάρει με το simulation για το πότε φτάνει το 100% και πότε κόβεται η διαδικασία. Όταν πάω να τα γράψω μου πετάει στη διάρκεια της διαδικασίας το "error calibration error". Έχω ψάξει σε forum αρκετά τις δύο τελευταίες μέρες και μπορώ να αποκλείσω τις εξής λύσεις : 1.Την αλλαγή της επιλογής "IMAPI CD-Burning COM Service" στα servise των windows σε disabled. 2.Την αλλαγή μάρκας cd. Έχω δοκιμάσει 3 διαφορετικές μάρκες και τίποτα. 3. Την μείωση ή αύξηση της ταχύτητας εγγραφής. 4.Την εξομοίωση των ταχυτήτων διαβάσματος, εγγραφής του Nero Drivespeed με την ταχύτητα εγγραφής που βάζω εγώ στο Nero. 5.Τη χρησιμοποίηση του simulation προ της εγγραφής μπας και το ξεκολλήσει.Σταματάει και το simulation και μου πετάει το cd έξω. 6.Την δημιουργία αρχείου iso με τα αρχεία που θέλω και τη χρησιμοποίηση προγραμμάτων που κάνουν εγγραφή ενός iso σε cd (π.χ magic iso). Αυτό που δεν έχω δοκιμάσει ακόμα είναι η αλλαγή του firmware στο dvd-writer αλλά φοβάμαι μήπως δεν μου γράφει τα dvd μετά.Στο 90% των περιπτώσεων γράφω dvd παρά cd. Παλιά μου το είχε εμφανίσει αλλά η λύση ήταν να βάλω απεριόριστο χρόνο στην λειτουργία του spin downσ στο Nero Drivespeed. Είχε μπει για κάποιο λόγο στα 5sec.Τώρα δεν φταίει αυτό. Θα το εκτιμούσα πάρα πολύ να μου πείτε αν υπάρχει κάποια λύση που δεν έχω σκεφτεί.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 Super Moderators Δημοσ. 30 Μαΐου 2009 το calibration error είναι συνήθως πρόβλημα του writer... από την στιγμή που έχεις δοκιμάσει όλα αυτά που λες τότε κατά πάσα πιθανότητα έχει πρόβλημα το Plextor. Άρα είναι ώρα για RMA...(εγγύηση)
katcos Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Καλησπέρα,έχω ένα dvd-writer double layer Plextor PX-755Α και χρησιμοποιώ το Nero 8 για την εγγραφή των cd και dvd. Μου γράφει κανονικά τα dvd (όλες τις χωρητικότητες και σε όλες τις ταχύτητες εγγραφής) αλλά δεν μου γράφει τα cd αν αυτά ξεπερνάνε τα 80-90 mb σε χωρητικότητα (σε οποιαδήποτε ταχύτητα μικρή ή μεγάλη).Το έχω τεστάρει με το simulation για το πότε φτάνει το 100% και πότε κόβεται η διαδικασία. Όταν πάω να τα γράψω μου πετάει στη διάρκεια της διαδικασίας το "error calibration error". Έχω ψάξει σε forum αρκετά τις δύο τελευταίες μέρες και μπορώ να αποκλείσω τις εξής λύσεις : 1.Την αλλαγή της επιλογής "IMAPI CD-Burning COM Service" στα servise των windows σε disabled. 2.Την αλλαγή μάρκας cd. Έχω δοκιμάσει 3 διαφορετικές μάρκες και τίποτα. 3. Την μείωση ή αύξηση της ταχύτητας εγγραφής. 4.Την εξομοίωση των ταχυτήτων διαβάσματος, εγγραφής του Nero Drivespeed με την ταχύτητα εγγραφής που βάζω εγώ στο Nero. 5.Τη χρησιμοποίηση του simulation προ της εγγραφής μπας και το ξεκολλήσει.Σταματάει και το simulation και μου πετάει το cd έξω. 6.Την δημιουργία αρχείου iso με τα αρχεία που θέλω και τη χρησιμοποίηση προγραμμάτων που κάνουν εγγραφή ενός iso σε cd (π.χ magic iso). Αυτό που δεν έχω δοκιμάσει ακόμα είναι η αλλαγή του firmware στο dvd-writer αλλά φοβάμαι μήπως δεν μου γράφει τα dvd μετά.Στο 90% των περιπτώσεων γράφω dvd παρά cd. Παλιά μου το είχε εμφανίσει αλλά η λύση ήταν να βάλω απεριόριστο χρόνο στην λειτουργία του spin downσ στο Nero Drivespeed. Είχε μπει για κάποιο λόγο στα 5sec.Τώρα δεν φταίει αυτό. Θα το εκτιμούσα πάρα πολύ να μου πείτε αν υπάρχει κάποια λύση που δεν έχω σκεφτεί.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! Έκανα σχεδόν όλα τα παραπάνω καθώς και αλλαγή firmware σε ένα Nec που είχε ίδιο πρόβλημα αλλά δεν έγινε τίποτε. Ήταν εντός εγγύησης και το άλλαξα από το πλαίσιο , με ένα lg , μάλλον πας για καινούριο....
NoDsl Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Σε ένα Plextor παλιά πάντως αυτό το error ηταν θέμα του οπτικού μέσου. dvd, cd ότι προσπαθείς να γράψεις. Πάντως αφού έχεις δοκιμάσει 3 διαφορετικά δισκάκια, τότε μάλλον το drive ψόφησε.
puncher72 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.Το plextor μου είναι εκτός εγγύησης, οπότε θα πάω για αγορά καινούργιου.Τουλάχιστον δε βιάζομαι να κάνω την αλλαγή από τη στιγμή που μου γράφει τα dvd και τα audio cd.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 1 Ιουνίου 2009 Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.Το plextor μου είναι εκτός εγγύησης, οπότε θα πάω για αγορά καινούργιου.Τουλάχιστον δε βιάζομαι να κάνω την αλλαγή από τη στιγμή που μου γράφει τα dvd και τα audio cd. πρώτα στείλε κάνα email στην Plextor ποτέ δεν ξέρει τι θα σου πουν...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.