Προς το περιεχόμενο

καηκε το τροφοδοτικο ..:( (akasa 850w)

lost&crazy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα ..

πριν απο καποιους μηνες εστησα ενα νεο pc ..

ολα πηγαιναν καλα μεχρι σημερα το πρωι: καθως δουλευα στο pc,ακουστηκε ενα μπαμ σαν να εσκασε δυναμιτακι μεσα στον πυργο..

φυσικα εκλεισε το pc και επεσαν και oι ασφαλειες στο σπιτι..

αποσυνδεσα το pc απο το ρευμα και ανοιξα να δω τον πυργο εσωτερικα ..

η μυρωδια απο το το τροφοδοτικο ηταν εντονη..κατι αλλο με μια πρωτη ματια δεν φαινοταν διαφορετικο (βεβαια το τι ζημια εχει γινει θα το δω αυριο ,ελπιζω να μην εχει πειραχτει ο δισκος και η γραφικων ...)

το ερωτημα μου ειναι το εξης ..

το τροφοδοτικο που ειχα ηταν ερκετα ισχυρο και καλο ..και η akasa θεωρηται καλη μαρκα..

τι ειναι αυτο που μπορει να καψει ενα τροφοδοτικο?

τελικα παιζουν ρολο οι μαρκες ή ενα no-name τροφοδοτικο μπορει να ειναι πολυ καλυτερο?

το συστημα μου ειναι το εξης:

32-bito Συστημα

cpu Q 6600 @2,4GHz

Ram 4 GB (DDR2 STA 1066)

Mother ASUS P5Q

HD Sata 2 Seagate 500GB

καρτα γραφικων XFX GeForce 9800 GTX+ 512MB

Τροφοδοτικο akasa 850 w

Δημοσ.
UPS είχες;

οχι δεν ειχα αγορασει..ειχα μονο ενα καλο πολυμπριζο..

ps:αυτη την στιγμη εχω συνδεσει το παλιο μου Pc 6 χρονια το εχω το οποιο εχει αποδειχτει σκυλι..δεν καταλαβαινει τιποτα και εχει ταβηξει πολλα...:-D

Δημοσ.
Ρε παιδια τι akasa τροφοδοτικο. Δωστε παραπανω λεφτακια και παρτε enermax,pc power, corsair

δεν ηταν θεμα χρηματων εξαλου δεν ειναι μεγαλη η διαφορα 20-30 ευρω,απλα θεωρουσα τα akasa αξιοπιστα.

δηλαδη τα akasa δεν θεωρουνται καλα πιστευεις ,εχεις κατι συγκεκριμενο στο μυαλλο σου με βαση το συστημα μου?

αρα συμφωνα με αυτα που λες επιλεγουμε το ακριβοτερο?

edit: επισης αυτο που ρωτησα ειναι γιατι ενα τροφοδοτικο καιγεται ,τι παιζει ρολο.

Δημοσ.

κλασικα αστοχια υλικου. εξαλλου με το ρευμα ποτε δεν ξερεις...

και με 500αρι τροφοδοτικο εισαι ανετος

Δημοσ.
το τροφοδοτικο ποσο το ειχες? λιγους μηνες?

max 8 μηνες ειναι που αγορασα τον καινουριο πυργο ,δεν θυμαμαι ακριβως.

Δημοσ.
καινουργιο δηλαδη.. γιατι μου εχουν χαλασει κι εμενα αλλα στα 2+ χρονακια

akasa σου εχουν καει και εσενα ή αλλη μαρκα?

παντως δεν ειχα παρατηρησει κατι διαφορετικο ,μεχρι σημερα ,το pc πηγαινε μια χαρα ,ουτε να θορυβος ,ουτε να σφηριζει το τροφοδοτικο ,τιποτα!

με βαση τις απαντησεις πιο πανω δεν βγαζω συμπερασμα , ηταν τυχαιο που εσκασε το τροφοδοτικο ?ή εφταιγε η μαρκα ...

στατιστικα ποια τροφοδοτικα ( μαρκες )σκανε πιο δυσκολα?

ή απλα ειναι θεμα ασχοχιας υλικου οπως ειπε ενας φιλος πιο πανω..

Δημοσ.

Καλά, τι θόρυβος και τι να σφυρίξει το τροφοδοτικό τη στιγμή που το σύστημά σου καταναλώνει 200W;

Έχει ειπωθεί πολλάκις, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, φαντάσου στις μέτριες..

Δημοσ.
Καλά' date=' τι θόρυβος και τι να σφυρίξει το τροφοδοτικό τη στιγμή που το σύστημά σου καταναλώνει 200W;

Έχει ειπωθεί πολλάκις, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, φαντάσου στις μέτριες..[/quote']

(φανταζομαι το μετριο που λες παει στα χαρακτηριστικα του πυργου.. μαλιστα ....τι να κανω η τσεπη μου μετρια αντεχε πριν 8 μηνες ..)

εχεις καποιο μοντελο να μου προτεινεις ..? με βαση τα Μετριο pc mou ?

edit αν εχει σωθει κατι απο αυτα που εχω πανω ,γιατι μπορει και να εχουν καει τα παντα

αρα θα πρεπει να παρω τα παντα ξανα απο την αρχη)

edit #2 @phanispal ok συγνωμη τοτε δικο μου λαθος ,αλλο καταλαβα.... λοιπον τι μαρκα λες εσυ ?couler master ειναι καλη?

Δημοσ.

Όχι, στο Akasa αναφερόμουν, μια χαρά είναι το σύστημά σου. Εξάλλου οι επεξεργαστές, οι κάρτες γραφικών κλπ, ανήκουν σε διαφορετική κατηγορία σχετικά με αυτό που συζητάμε περί τροφοδοτικών.

• Super Moderators
Δημοσ.
το τροφοδοτικο που ειχα ηταν ερκετα ισχυρο και καλο ..και η akasa θεωρηται καλη μαρκα..

όχι η Akasa δεν θεωρείται καλή μάρκα...

όπως ειπώθηκε γύρνα σε PC Power & Cooling, Enermax, Seasonic, Corsair...

Δημοσ.

Εγω πιστευω ειναι και η ποιοτητα του δικτυου τις ΔΕΗ [πτωση τασης ειναι ο εχθρος των ηλεκτρονικων συσκευων και οχι μονο].

Το ποιο πιθανο να μην εχεις παθει ζημια στο συστημα σου.Μαλλον το πρωτευον κυκλωμα του τροφοδοτικου τα ΄παιξε μονο...

Την εχω παθει και γω με THERMALTAKE πριν κανα δυο χρονια...:-(

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...