Προς το περιεχόμενο

Ζεϊμπεκικο της ευδοκίας Metal

De@th L0rd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει ακούσει κανείς το συγκεκριμενο ή το έχει κιόλας;

Το άκουσα πριν από λίγο στο ράδιο μπαλόνι.:-)

EDIT: Τους βρήκα αυτούς που το παίζουν.

Private Government από το Ντουμπάι.

Το τραγούδι είναι το: Metallico ths Evdokias.

Δημοσ.

Π@π@ρια...μετριότατη εκτέλεση, κλασικά οι επαναλαμβανόμενες νότες σολ - φα - ρε με λίγα ντραμς και η γιαγιά μου το παίζει.Όχι ο,τι η ορίτζιναλ δηλαδή εκδοχή είναι τίποτα ιδιαίτερο, απορώ γιατί έγινε σούπα αυτό το κομμάτι.Ένα οργανικό τραγουδάκι σε ρυθμό 9 ογδόων.So what?

Δεν νομίζω ο,τι η μέταλ μουσική σκηνή κορέστηκε τόσο πολύ για να καθόμαστε να ηχογραφούμε covers από (Ελληνικά λαϊκα) τραγούδια.Για τη πλάκα μας ναι αλλά όχι και για κυκλοφορία σε album! :P

Ψάξε και λίγο στο youtube κάτι θα βρεις από greek metal covers. :P

/edit:

:lol:

/edit: http://www.youtube.com/watch?v=9z4qOzeCT0k :devil:

Δημοσ.

Δεν έχεις ακούσει το ''γαρύφαλλο στ' αυτί'' από εμένα γι' αυτό το λες πρωτότυπο. :-D

Δημοσ.
Όχι ο,τι η ορίτζιναλ δηλαδή εκδοχή είναι τίποτα ιδιαίτερο, απορώ γιατί έγινε σούπα αυτό το κομμάτι.Ένα οργανικό τραγουδάκι σε ρυθμό 9 ογδόων.So what?:

Έλα ρε μην είσαι τόσο κακός. Λίγος σεβασμός στον Λοίζο... :-)

Δημοσ.
Όχι ο,τι η ορίτζιναλ δηλαδή εκδοχή είναι τίποτα ιδιαίτερο, απορώ γιατί έγινε σούπα αυτό το κομμάτι.Ένα οργανικό τραγουδάκι σε ρυθμό 9 ογδόων.So what?

Τεχνικα μπορει να μην ειναι τοσο συνθετο, αλλα ακουστικα εχει το κατι παραπανω πολυ απλα. Γιαυτο εγραψε και ιστορια σαν κομματι. Βλεπεις ο απλος κοσμακης τα παλιοτερα χρονια αλλα και τα τα σημερινα, δεν ελεγε "πατα Next εχει μονο 2 ακορντα και παιζει σε ρυθμο 9 ογδοων, ενω ο τραγουδιστης λεει φαλτσα την πρωτη στροφη". Τα τραγουδια αυτα αγγιζαν και αγγιζουν τη ψυχη του Ελληνα.

Και να σου πω και κατι? Δεν ειμαι φαν των λαικων. Το αντιθετο. Αλλα 1000 φορες ενα απλο τεχνικα κομματι σαν το Ζειμπεκικο της Ευδοκιας, παρα κατι μεταλ που θεωρουνται αρτια τεχνικα, ΑΛΛΑ εμενα με ποναει το κεφαλι στο 2ο λεπτο του τραγουδιου και μου ανακατευεται το στομαχι.

Η μουσικη φτανει στο αυτι. Οτι ακουγεται ευχαριστο στο αυτι, ειτε γραφτηκε σε 10 λεπτα, ειτε σε 10 χρονια ειναι ευπροσδεκτο. Κι αυτο ειναι υποκειμενικο. Κι οτι μιλαει στη ψυχη ταυτοχρονα με το παραπανω, τοτε ειναι τραγουδι που μπαινει στα τοπ μου. Παλι χωρις να ελεγξω οκταβες, ογδοα και ακορντα.

Δημοσ.

Δεν ξέρω, εγώ πάντως θα δοκιμάσω σε κάποια φάση να κάνω ρεμπετικο(μάρκο) σε IDM , και δεν είναι σαρκαστικό το παραπάνω.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Δεν μου άρεσε και πολύ η διασκευή. Τα ρυθμικά παραείναι δυνατά και "πνίγουν" το βασικό τμήμα του κομματιού.

Δημοσ.

Οταν η Στελλα Μπεζαντακου αποφασιζει να συνδυασει metal με παραδοσιακη μουσικη...

Απτην αλλη δε θελω να το παρεξηγω γιατι ξερω πως απευθυνεται σε συγκεκριμενο κοινο, συγκεκριμενων γουστων. Τους υπολοιπους ομως δε τους ενδιαφερει ιδιαιτερα αυτο το ηχητικο fail με traditional στοιχεια.

Δημοσ.

Το <<ζειμπέκικο της Ευδοκίας>> έχει απλά το καλύτερο μπουζούκι που μπορώ να θυμηθώ.

Δυστυχώς, το ξεφτιλίζουν όταν το χορεύουν με την παρουσία καμερών, κάποιοι γελοίοι....

H metal έκδοση θα ήταν θεική, αν δεν είχε τόσο μπερδεμένο και κακό ήχο στις κιθάρες.

πάλι ξέχασα πως μπαίνουν τα διαλυτικά..

Δημοσ.

Τώρα σοβαρά μιλάς; Θεωρείς δεξιοτεχνικό τραγούδι το ζεϊμπεκικο της ευδοκίας;

[ame]

[/ame]

Φυσικός ήχος τριχόρδου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...