Geothan Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Προς το παρόν το δίκτυο είναι στημένο με τον παραπάνω τρόπο. Τα χρώματα υποδηλώνουν σε ποιο δωμάτιο βρίσκεται ο κάθε εξοπλισμός. Στο δωμάτιο που βρίσκεται το WRT54GL υπάρχει μόνο μια πρίζα δικτύου και δεν υπάρχει τηλεφωνική γραμμή. Επίσης το WRT54GL δεν μπορεί να πάει σε άλλο δωμάτιο γιατί εκείνο το σημείο που βρίσκεται είναι η βέλτιστη θέση όσον αφορά την κάλυψη του ασύρματου. Internet, File/Printer Sharing δουλεύουν μια χαρά. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω διάφορες επιλογές του WRT54GL, όπως π.χ. qos και επίβλεψη των logs(incoming/outgoing). Χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη ρύθμιση μέσα από το router ή πρέπει να αλλάξει τελείως η δομή του δικτύου;
takistmr Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Εαν κατάλαβα καλα από το σχέδιο σου, χρησιμοποιείς 3 διαφορετικά ρουτερ στο δίκτυό σου. Ελπίζω να έχεις απενεργοποιήσει τους dhcp servers από τα 2 ρούτερ. Εαν ήμουν στη θέση σου θα αφαιρούσα το CL-110 και θα χρησιμοποιούσα για μοντεμ το US-Robotics 9105. Αυτό θα παρείχε υπηρεσίες ιντερνετ στο wrt54 (μέσω της υποδοχής internet), το οποίο με τη σειρά του θα μοίραζε το ιντερνετ στα pc σου. Έτσι θα μπορείς και να έχεις ασύρματο, και να ελέγχεις το trafic.
Geothan Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Σε ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε μου για την απάντηση και το αναλυτικό σχεδιάγραμμα. Φαίνεται να ασχολήθηκες αρκετά. Δυστυχώς το CL-110 πρέπει να το χρησιμοποιήσω γιατί το USR9105 (adsl1 modem-router) τερματίζει στα 8mbps ενώ η γραμμή μου έχει τη δυνατότητα για ~17mbps. Ο DHCP Server δεν δουλεύει σε κανένα από τα router. Όλες οι συσκευές (υπολογιστές/router) έχουν στατικές IP. Επίσης δεν έχω τη δυνατότητα να συνδέσω όλα τα PC απευθείας στο WRT54GL. Το δωμάτιο στο οποίο βρίσκεται έχει μόνο μια ethernet πρίζα. Για να καταλάβεις περίπου τι παίζει, όλα τα δωμάτια του σπιτιού έχουν από μια ethernet πρίζα και όλες καταλήγουν στο δωμάτιό μου. Τα χρώματα συμβαδίζουν με το σχήμα στο αρχικό μου post. Για να δουλέψουν οι extra λειτουργίες του Linksys θα πρέπει οπωσδήποτε όλοι οι υπολογιστές να είναι συνδεδεμένοι απευθείας πάνω στο Linksys όπως δείχνεις στο σχεδιάγραμμά σου; Αν π.χ. είναι όλοι πάνω σε switch και έπειτα το switch συνδέεται με το Linksys είτε μέσω μιας ethernet θύρας του, είτε μέσω της θύρας Internet τότε δεν πρόκειται να δουλέψουν;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.