Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασία cpu

aris2134

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα!Θέλω να μου λύσετε μια απορία σχετικα με την θερμοκρασια της cpu.

Καταρχήν δεν ασχολουμαι με overclocking.Το σύστημα μου ειναι:

Intel Core 2 Duo E8500 3.16 Box

ati sapphire 4870 512

Τροφοδοτικο Collmaster 650 W

MotherBoard Asus P5E3 X38

Για πρώτη φορα είπα να τσεκάρω τη θερμοκρασία της CPU και ηταν 51-52 C σε idle κατασταση δηλαδη οταν ανοιξω το pc.Οταν παιζω καποιο παιχνιδι παρατήρησα οτι ανεβαινει στους 60 Βαθμους(Χωρίς overclocking).Η ψυκτρα ειναι αυτη που ειχε απο τη μανα του.

Ειναι φυσιολογικη θερμοκρασια για τον επεξεργαστή;

Μήπως χρειάζεται καλυτερη ψυκτρα και αν βάλω ποσους περιπου βαθμους κατω θα δω διαφορα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αφου οπως λες δεν ασχολεισαι με o/c αστο οπως ειναι:-)

τωρα αν θες απο περιεργεια να δεις τη φουλ θερμοκρασια που πιανει ο cpu σου κατεβασε prime95 or Occt και αστο κανα μισαωρο:-)

Οι θερμοκρασιες που εχεις ειναι απολυτως φυσιολογικες. Καλο θα ηταν να βαλεις με 25-30 γιουρο μια καλυτερη ψυκτρα που θα σου κατεβασει σιγουρα απο 5 εως 10 βαθμους. Χαμηλοτερη θερμοκρασια = χαμηλοτερη καταναλωση ρευματος = καλυτερη αποδοση = μεγαλυτερη διαρκεια ζωης ενω θα εχεις και χαμηλοτερο θορυβο... Το χρειαζεσαι ομως?? Εχουμε καταντησει ειδικα στους υπολογιστες να ακουμπαμε πολλα χρηματα χωρις να ειναι παντα απαραιτητο.

εχεις καλη ροή αερα μεσα στο κουτι? αν θες ανοιξε το πλαϊνο καπακι,

αστο ανοικτο και δες τι θερμοκρασιες θα δειξει με το τεστ που ειπε ο esata.

Οι θερμοκρασιες που εχεις ειναι απολυτως φυσιολογικες. Καλο θα ηταν να βαλεις με 25-30 γιουρο μια καλυτερη ψυκτρα που θα σου κατεβασει σιγουρα απο 5 εως 10 βαθμους. Χαμηλοτερη θερμοκρασια = χαμηλοτερη καταναλωση ρευματος = καλυτερη αποδοση = μεγαλυτερη διαρκεια ζωης ενω θα εχεις και χαμηλοτερο θορυβο... Το χρειαζεσαι ομως?? Εχουμε καταντησει ειδικα στους υπολογιστες να ακουμπαμε πολλα χρηματα χωρις να ειναι παντα απαραιτητο.

Αν 8εωρεις μικροτερη την καταναλωση ρευματος γιατι ισως να δουλευει λιγοτερο το ανεμηστιρακι ισως να ναι σωστο αυτο που λες.Αλλα σε καμια αλλη περιπτωση αν εχεις χαμηλωτερη 8ερμοκρασια δν καταναλωνεις λιγοτερο ρευμα.Το αντι8ετο ισως.Λιγοτερη καταναλωση ρευματος μικροτερη 8ερμοκρασια.Απο αποδοση, δν νομιζω να κερδισει αν καταφερει να ριξει την 8ερμοκρασια του CPU.

Δοκιμασε να ξαναβαλεις την η ψυκτρα σου γιατι ενδεχεται να μην παταει καλα.Αλαξε 8ερμοαγωγιμη παστα.Εχω ενα Ε8500 ,στο πισι του πατερα μου , και με στοκ ψυκτρα δεν ξεπερνα τους 36 idle και full load δεν εχω ιδεα (δεν μ αφηνει να "παιξω" μαζι του..)

Checkare και το air flow στο κουτι σου.

Αν 8εωρεις μικροτερη την καταναλωση ρευματος γιατι ισως να δουλευει λιγοτερο το ανεμηστιρακι ισως να ναι σωστο αυτο που λες.Αλλα σε καμια αλλη περιπτωση αν εχεις χαμηλωτερη 8ερμοκρασια δν καταναλωνεις λιγοτερο ρευμα.Το αντι8ετο ισως.Λιγοτερη καταναλωση ρευματος μικροτερη 8ερμοκρασια.Απο αποδοση, δν νομιζω να κερδισει αν καταφερει να ριξει την 8ερμοκρασια του CPU.

ακριβώς...Watchyourback έκανες λάθος στην διατύπωση σου, δεν σημαίνει πως επειδή θα δει χαμηλότερες θερμοκρασίες, θα έχει και λιγότερη κατανάλωση, και ούτε στέκει αυτό που λες, χαμηλότερη κατανάλωση=καλύτερη απόδοση, γιατί αν ήταν έτσι, τότε δεν θα αλλάζαμε ρεύματα προς τα πάνω όταν clockάρουμε έναν επεξεργαστή, με σκόπο την απόδοση ;)

@aris2134: Για C2D, μου φαίνονται κάπως υψηλές οι θερμοκρασίες σου (αλλά θα μου πεις καλοκαίριασε:lol:), ίσως να μην πατάει καλά η ψύκτρα, άλλαξε επίσης θερμοαγώγιμη, και βελτιώσε το airflow του κουτιού όπως είπαν παραπάνω τα παιδιά

Εχετε δικιο φιλοι μου, κακη διατυπωση αν και νομιζω οτι ειναι ευκολα κατανοητο αυτο που ηθελα να πω.

αν εβαζες αντι για ισον βελακια ισως να ταν καλυτερα :P

το 8εμα ειναι οτι εβγαλε ακρη το παιδι με το τι πρεπει να κανει.

Μια χαρά εβγαλα ακρη.. Εχετε δικιο θα κοιτάξω αν εχει καλή ροή αέρα στο κουτί και θα ελέγξω και την ψύκτρα της cpu.Και αν δεν κατέβει λιγο η θερμοκρασία μαλλον θα παω για καλύτερη ψύκτρα μιας και ερχεται το βαρύ καλοκαιρι..

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Μια χαρά εβγαλα ακρη.. Εχετε δικιο θα κοιτάξω αν εχει καλή ροή αέρα στο κουτί και θα ελέγξω και την ψύκτρα της cpu.Και αν δεν κατέβει λιγο η θερμοκρασία μαλλον θα παω για καλύτερη ψύκτρα μιας και ερχεται το βαρύ καλοκαιρι..

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

παρε την AC Freezer Pro 7 με 20ε !!!!:-D:-D

Μήπως εννοείς την ψύκτρα; Αν όχι, το ανεμιστήρι πρέπει να είχε πολλή μπίχλα, όχι μαλακίες...

ναι σωστά μπερδεύτικα.

είχε κάνει μία στρώση σκόνης ανάμεσα στην ψύκτρα και το ανεμιστηράκι.

Φίλε eSATA επειδή έχω και 'γώ σχεδόν ίδιες θερμοκρασίες (με του aris2134) σε έναν Ε8400, με την AC Freezer Pro 7 ποιας τάξεως, λές θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας ;;

Φίλε eSATA επειδή έχω και 'γώ σχεδόν ίδιες θερμοκρασίες (με του aris2134) σε έναν Ε8400, με την AC Freezer Pro 7 ποιας τάξεως, λές θα είναι η πτώση της θερμοκρασία ;;

εμενα σε φουλ load ο Ε5200 με 1,44 ρευμα επεσε 10 βαθμους:-)..οποτε κατι θα κανει

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...