Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Εδώ και πολλά χρόνια πίστευα ότι Platform Games θεωρούνται μονάχα Games σαν το Sonic, τα Worms, το Super Mario, το Castlevania, το Wonder Boy, το Super Metroid και όλα τα Games τέτοιου είδους.. Έχασα ένα στοίχημα πρόσφατα.. επειδή κάποιος έλεγε ότι το Crash Bandicoot είναι και αυτό Platform.. (απλά 3D). Όπως είπα το έχασα, γιατί δεν περίμενα ότι ένα Platformer θα μπορούσε να ήταν ΤΟΣΟ 3D που καταντάει Action.. Όλος ο ιντερνετικός τόπος, αποκαλεί το Crash platform και άλλα παιχνίδια τέτοιου τύπου (Banzoo and Kazooie, Spyro the Dragon etc..), και απλά τα χωρίζει σε Platform 2D και Platform 3D.. 1) Τι είναι τελικά το Platform? Aν τοποθετείται και ένα 2D/3D δίπλα μήπως όλα γίνονται Platform? 2) Τι διαφορά μπορεί να έχει το Crash Bandicoot από το Devil May Cry? Και τα 2 την ίδια ακριβώς δουλειά κάνουν.. 3) Μήπως είναι και το DMC και το Soul Reaver και το Blood Omen, "3D Platforms" ? 4) ΠΩΣ μπορώ να ξέρω από εδώ και πέρα αν ένα παιχνίδι ΔΕΝ είναι Platform.. Γιατί με τα λεγόμενα των Sites πάνω στα Gaming Genre.. και το Tomb Raider και τα RE και το MGS είναι πλατφόρμες.. Ρε μπας και είναι και το Mirror's Edge? Είμαι σίγουρη ότι κάποια λογική εξήγηση θα υπάρχει.. Απλά νόμιζα ότι Platform σημαίνει κάτι επίπεδο.. Έκανα λάθος. Τι είναι λοιπόν? /Koritsi_Gia_PC
klainmaingr Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 1)Όλες οι απαντήσεις στο wikipedia link που έδωσε ο νίκος παραπάνω. Όλες οι υποκατηγορίες και επεξηγήσεις και για τις παρακάτω ερωτήσεις όπου: 2)Το dmc κλίνει σαφέστατα προς το action αντίθετα με το crash που είναι καθαρό platform. 3)Όχι δεν είναι. Χωράει και αυτός ο χαρακτηρισμός κάπου στο βάθος αλλα τα παιχνίδια τα χαρακτηρίζουμε κατα βάση με 1-2 πρωτεύοντα χαρακτηριστικά του gameplay τους. 4)Το tomb raider να το καταλάβω... To re και το mgs πως σου ήρθε οτι είναι platforms? Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα platform είναι το super mario. Αν ένα παιχνίδι κλίνει αρχικά προς αυτό και δεν βασίζεται περισσότερο σε action/adventure/puzzle στοιχεία τότε ίσως μπορείς να το χαρακτηρίσεις platform. Τα τελευταία χρόνια τα platform δυστυχώς αρχίζουν και λιγοστεύουν και θεωρούνται καθαρά παιδικά παιχνίδια ακριβώς επειδή προσθέτονται σε αυτά και άλλα στοιχεία που "μπερδεύουν" το είδος.. Enjoy (με κάθε επιφύλαξη)
Olorin Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Εδώ και πολλά χρόνια πίστευα ότι Platform Games θεωρούνται μονάχα Games σαν το Sonic, τα Worms, το Super Mario, το Castlevania, το Wonder Boy, το Super Metroid και όλα τα Games τέτοιου είδους.. Platform τα Worms??? No offense, αλλά καμία σχέση...
Street-Fighter Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Platform τα Worms??? No offense, αλλά καμία σχέση... Strategy btw μην την αποπαίρνεται την κοπέλα υπάρχουν αλλες που τους λες nintendo και σου λενε α την εχω δει την ταινία τα σπάει.
Str Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 [image] http://www.demotivateus.com/posters/butt-nintendo-truth-demotivational-poster.jpg [/image]
Street-Fighter Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 [image] http://www.demotivateus.com/posters/butt-nintendo-truth-demotivational-poster.jpg [/image] αχ μας αναστάτωσες. Ξερεις και που το πουλάνε?
Antretng Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Strategy btw μην την αποπαίρνεται την κοπέλα υπάρχουν αλλες που τους λες nintendo και σου λενε α την εχω δει την ταινία τα σπάει. Τι; Δεν είναι ταινία;
vocals_ Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Έχασα ένα στοίχημα πρόσφατα.. επειδή κάποιος έλεγε ότι το Crash Bandicoot είναι και αυτό Platform.. (απλά 3D). Όπως είπα το έχασα, γιατί δεν περίμενα ότι ένα Platformer θα μπορούσε να ήταν ΤΟΣΟ 3D που καταντάει Action../Koritsi_Gia_PC Μα τα γραφικα δεν καθοριζουν τον τυπο ενος παιχνιδιου...Δεν εχει σχεση αν ειναι 3d ή 2d... Υπαρχουν action 2d κλπ
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Καμία απάντηση yet. (Δεν θα μπω στον κόπο να βάλω Quotes κτλπ) Τι είναι το Platform? Ποιος μπορεί να απαντήσει τις ερωτήσεις? Τα Wiki τα βρήκα και εγώ, δεν μου λένε κάτι για τα 3D platforms εκτός από το ότι μερικοί ΔΕΝ συμφωνούν ότι πρέπει να υπάρχουν... Platform τα Worms??? No offense, αλλά καμία σχέση... Άραξ0ρ δεν δαγκάνουμε.. Πες μου τώρα γιατί να μην είναι ΚΑΙ platform? /Koritsi_Gia_PC
Street-Fighter Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Καμία απάντηση yet. (Δεν θα μπω στον κόπο να βάλω Quotes κτλπ) Τι είναι το Platform? Ποιος μπορεί να απαντήσει τις ερωτήσεις? Τα Wiki τα βρήκα και εγώ, δεν μου λένε κάτι για τα 3D platforms εκτός από το ότι μερικοί ΔΕΝ συμφωνούν ότι πρέπει να υπάρχουν... Άραξ0ρ δεν δαγκάνουμε.. Πες μου τώρα γιατί να μην είναι ΚΑΙ platform? /Koritsi_Gia_PC 1η Platform game, είναι ένα παιχνίδι που χαρακτηρίζεται από άλματα προς και από την αναστολή ή πλατφόρμες πάνω σε εμπόδια. Mε λιγα λογια οτι βλέπεις να είναι του στυλ Μαριο ειναι στάνταρ πλατφόρμα ισως και με καποια παρακλάδια. Δηλαδή το castlevania δεν ειναι πλατφόρμα με rpg στοιχεία για τα 2d μιλάω παντα γιατι τα ποιο νέα δεν τα εχω δει ποτέ μου. 2η Γιατι είναι 2d strategy
vocals_ Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Εγω παντως ξερω οτι τα platform ειναι υποκατηγορια των action..Και οτι λεγονται πλατφορμ επειδη πηδας απο δω και απο κει χαρακτηριζονται απο αλματα δηλαδη και ετσι.. edit : street fighter με προλαβες για 1 λεπτο λολ για 3 βασικα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.