chex Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 μπορει να μου πει καποιος τι κανω λαθος οταν προσπαθω να κανω compile ενα προγραμματακι που το εχω χωρισει σε δυο αρχεια. Ας πουμε εχω τους εξης κωδικες > /* add.c */ #include "test1.h" int add(int a, int { return a + b; } και > /* main.c */ #include <stdio.h> #include "test1.h" int main(void) { printf("2 + 2 is %d.\n", add(2, 2)); return 0; } Φτιαχνω και ενα header > #ifndef TEST1_H #define TEST1_H int add(int a, int ; #endif δινω $gcc -o myprogram test0.c //που ειναι το main και περνω σφαλμα >/tmp/ccuZ4M2y.o: In function `main': test0.c:(.text+0x21): undefined reference to `add' collect2: ld returned 1 exit status Αν υπαρχει καποιος να δωσει τα φωτα του, τον ευχαριστω εκ των προτερων
georgemarios Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 το add.c το κακομοιρο δεν θα το κανεις compile? δοκιμασε >$gcc add.c test0.c -o myprogram δες και εδω
chex Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 το add.c το κακομοιρο δεν θα το κανεις compile? δοκιμασε >$gcc add.c test0.c -o myprogram δες και εδω Αυτο ετρεξε αλλα σε προηγουμενες προσπαθειες σε ενα αλλο προγραμμα που προσπαθουσα να τρεξω εβγαζε error και το παρατησα, και το ξεχασα. οκ. thanks for reply
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.