LsPhotography Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δεν ξερω αν θα ηταν σωστο να μπει αυτο το θεμα στο Audio&Video ή Μusic section οποτε το εβαλα εδω. Εχω ενα δοματιο που ηταν παλια μαγαζι ( art gallery ) που ειναι το εισογιο του σπιτιου μου. Λοιπον , το εφθιαξα ολο το μερος και εβαλα σε μια γωνια ενα γραφειο με το pc μου , καποια monitor ηχεια ( Alesis - M1 Active MK2 ) και οταν τα βαζω να παιζουν ακουω εναν απαισιο αντηλαλο που δεν τον αντεχω. Ειμαι ασχετος στο θεμα της ηχομόνωσης. Τα ηχεια ειναι πανο στο γραφειο , εβαλα καποια "Perfect Sound Disks" που μπαινουν απο κατω απο το ηχειο και κανουν κατα καποιο τροπο δουλεια. Αυτα τα δισκακια βοηθησαν στο κουνημα του τραπεζιου με τα ηχεια αλλα ο αντηλαλος ακομα υπαρχει και με αυτον δεν μπορο να τα χρησημοποιησω. Μηπως υπαρχει καμια λυση? Πηγαινοντας σε αλλο μερος δεν θα ειναι λυση
elvisjedi Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 γενικα αν ειναι μεγαλος και αδειος ο χωρος τοτε ειναι λογικο να υπαρχει αντιλαλος, αν βαλεις στον χωρο μοκετα καθως επισης επιπλα καδρα κτλ ο αντιλαλος 8α μειωθει στο ελαχιστο αυτα ειναι η απλη λυση δηλαδη αν σκεφτοσουν να βαλεις κ αλλα επιπλα μεσα να ξερεις οτι θα βοηθησει. Αν δεν θεσ να βαλεις κατι αλλο στον χωρο και τον εχεις απλα για στουντιο υπαρχει η φθηνη λυση της αυγοθηκης ή αφρολεξ στον τοιχο. αν θελεις κατι πιο κυριλε σε εμφανιση θα σου κοστισει λιγο παραπανω και θα χρειαστει να πας σε λυση υφασματινης ταπετσαριας (αν πας σε μαγαζι με ταπετσαριες θα σου δειξουν) που περιοριζει την ηχο αλλα κοστιζει κατι παραπανω. επισης υπαρχουν και λυσεις οπως να κρεμασεις υφασματα στους τοιχους κ ετσι. Αναλογα με το υφος-γουστο σου και το μπατζετ που διαθετεις πρατεις!
LsPhotography Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 γενικα αν ειναι μεγαλος και αδειος ο χωρος τοτε ειναι λογικο να υπαρχει αντιλαλος, αν βαλεις στον χωρο μοκετα καθως επισης επιπλα καδρα κτλ ο αντιλαλος 8α μειωθει στο ελαχιστο αυτα ειναι η απλη λυση δηλαδη αν σκεφτοσουν να βαλεις κ αλλα επιπλα μεσα να ξερεις οτι θα βοηθησει. Αν δεν θεσ να βαλεις κατι αλλο στον χωρο και τον εχεις απλα για στουντιο υπαρχει η φθηνη λυση της αυγοθηκης ή αφρολεξ στον τοιχο. αν θελεις κατι πιο κυριλε σε εμφανιση θα σου κοστισει λιγο παραπανω και θα χρειαστει να πας σε λυση υφασματινης ταπετσαριας (αν πας σε μαγαζι με ταπετσαριες θα σου δειξουν) που περιοριζει την ηχο αλλα κοστιζει κατι παραπανω. επισης υπαρχουν και λυσεις οπως να κρεμασεις υφασματα στους τοιχους κ ετσι. Αναλογα με το υφος-γουστο σου και το μπατζετ που διαθετεις πρατεις! Τιποτα σε online μαγαζι υπαρχει ? Και πως ονομαζονται για να το ψαξω απο μαγαζια στο εξωτερικο ? Το δοματιο δεν ειναι και αδειο-αδειο. Εχει ενα καναπε , tv με βαση , 4 ηχεια , το γραφειο , 2 τραπεζια (μικρα) οποτε γιατι εξακουλουθει και το κανει; επειδη ειναι τεραστιος ο χορος ; ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:29 ---------- αρα παρε ακουστικα Πολυ καλη λυση
zenso Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Το δοματιο δεν ειναι και αδειο-αδειο.Εχει ενα καναπε , tv με βαση , 4 ηχεια , το γραφειο , 2 τραπεζια (μικρα) οποτε γιατι εξακουλουθει και το κανει; επειδη ειναι τεραστιος ο χορος ; Όσο μεγαλύτερος και άδειος είναι ο χώρος,τόσο ευνοείται η διάχυση των ήχων. Χοντρή μοκέτα / παχιές κουρτίνες (οπουδήποτε =p ) και έπιπλα είναι αρκετά για να αυξηθεί πολύ η απορρόφηση και να μειωθούν οι ανακλάσεις. Υπάρχουν και τα ειδικά υλικά - acoustic foam / "ρικοφόν" - αλλά είναι σαφώς πιο ακριβή λύση,και νομίζω πως η πρώτη λύνει εύκολα το συγκεκριμένο πρόβλημα.
LsPhotography Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Το θεμα ειναι πως δεν μπορο να βαλω μοκετα η κουρτινα γιατι το δοματιο εχει ενα συγκεκριμενο "design" που αν του βαλω χυμα μοκετα η κουρτινα δεν θα πηγαινει. Δεν υπαρχει καμια αλλη λυση ή κατι μικρο που να μπαινει κοντα στα ηχεια ?
zenso Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Αφού είσαι σε γωνία,μπορείς να βάλεις 2-3(+) κομμάτια απορροφητικής επιφάνειας αριστερά-δεξιά,πίσω,και πάνω απ'τα ηχεία,εξαφανίζοντας έτσι ένα μέρος των ανακλάσεων,μάλλον όμως μικρό - εφόσον είναι και τεράστιος χώρος. Κάτι σαν αυτά,για να πάρεις μια ιδέα: περισσότερα εδώ
LsPhotography Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 α ωραια! Η πρωτη εικονα ειναι πολυ art gallery στυλ και πηγαινουν με το δοματιο. Λογικα θα παραγγειλω ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:06 ---------- Αλλα θα φυγει ο αντιλαλος ;
kage Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 http://www.musicstore.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/MusicStore-MusicStoreShop-Site/en_EN/-/GRD/ViewParametricSearch-SimpleOfferSearch?dynamicNavigation=false 2ο σιτε http://www.noiz.gr/index.php?topic=1463.0 γενικο http://www.google.gr/search?hl=el&q=%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%86%CF%8C%CE%BD&btnG=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7&meta=lr%3Dlang_el << αυτό που δείχνεις είναι ρικοφόν και αυτό που χρειάζεσαι είναι πετροβάμβακας και γυψοσανίδες + πόρτες + λίγο ρικοφόν αν έχεις πρόβλημα ανακλάσεων και αναλόγως το ρικοφόν κόβεις μεσαίες ή ψηλές >
zenso Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Αλλα θα φυγει ο αντιλαλος ; Η μείωση του αντίλαλου θα εξαρτηθεί απ'το πόσο χώρο και πόση επιφάνεια των τοίχων θα καλύψεις (+ το υλικό φυσικά). Μην περιμένεις αποτέλεσμα με 2 μικρά κομμάτια, the more the better. Δες αυτά τα απλουστευμένα σχέδια,για τα βασικά σημεία των ανακλάσεων: (πρόσεξε οτι ισχύουν και για τις 3 διαστάσεις) Αν βάλεις απορροφητικές επιφάνειες στα πλάγια μειώνεις τις κοντινές αλλά έχεις τις μακρινές (μπλε),άρα βάζεις κι εκεί αλλά και πάνω-κάτω. Και όσο μεγαλύτερος ο χώρος,τόσο περισσότερο καλύπτεις. Επίσης όσο πιο κοντά σε τοίχο και πάτωμα έχεις τα ηχεία/sub,τόσο ενισχύονται οι μπάσες συχνότητες,οπότε αν έχεις πρόβλημα και μ'αυτές δοκίμασε να τ' απομακρύνεις. Τώρα,πετροβάμβακας και γυψοσανίδες,εκτός από πιο ζόρικη υπόθεση,είναι κατά τη γνώμη μου υπερβολική,αν το πρόβλημα αφορά μόνο αντίλαλο και όχι θόρυβο από/προς τα έξω (βέβαια και foam σε σχέση με κουρτίνες/μοκέτα το βρίσκω επίσης υπερβολικό,αλλά είπες πως έχεις αποκλείσει τα τελευταία). Πάντως δίνει πράγματι καλύτερα αποτελέσματα,ειδικά στις χαμηλές συχνότητες - εκεί όπου μειονεκτούν τα foams. Στη τελική,whatever suits you best. α ωραια!Η πρωτη εικονα ειναι πολυ art gallery στυλ και πηγαινουν με το δοματιο. Τσέκαρε κι αυτά,όλα ακουστικές επιφάνειες (δε τα παραθέτω σαν πρόταση,ε =Ρ ) more
LsPhotography Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Ευχαριστω για την απαντηση σου. Το σκευτικα(μαζι με το design) και τελικα θα βαλω foam με μια μοκετα στην γωνια που υπαρχει το προβλημα. Θα γεμισω τους δυο τοιχους με foam και στο πατομα μιά παχιά μοκετα. Δυο τετοια θα μου κανουν την δουλεια : http://cgi.ebay.co.uk/30-Acoustic-Foam-Sound-Treatment-Tiles-Pyramid-AFP45_W0QQitemZ390051080080QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_3?hash=item5ad0db2790&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1688%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318%7C301%3A1%7C293%3A1%7C294%3A50#ebayphotohosting Επισης οι εικονες με τα designer σπιτια που εκανες post μου εδωσαν την ιδεα πως θα πήγαινε τελεια η γωνια αυτη με εκτυπωμενο ουρανο, και το καλο ειναι πως ο πατερας μου εχει ετερια γραφικων τεχνων οποτε θα μου βγει και φτηνα. (ειμαι 17)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.