privateer Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Στα 10 δισ. δολάρια υπολογίζεται η αποτίμηση της ιστοσελίδας. Μερίδιο 1,96% έναντι 200 εκ. δολαρίων πώλησε σε ρωσική διαδικτυακή εταιρεία η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Facebook, μια κίνηση που ανεβάζει την αποτίμησή της στα 10 δισ. δολάρια. Ο επικεφαλής της δημοφιλούς ιστοσελίδας Μαρκ Ζούκερμπεργκ, δήλωσε εντυπωσιασμένος από «την εξαιρετική ανάπτυξη και τα οικονομικά επιτεύγματα» της ρωσικής Digital Sky Technology. Η DST αυτή τη στιγμή διαθέτει αρκετές επενδύσεις σε διαδικτυακές εταιρείες σε όλη τη Ρωσία και την Ανατολική Ευρώπη. Η αμερικανική Facebook, που διαθέτει 200 εκ. μέλη παγκοσμίως, ανέφερε ότι η DST δεν θα εκπροσωπείται στο διοικητικό της συμβούλιο, ούτε θα έχει ειδικά δικαιώματα. «Η επένδυση αυτή καταδεικνύει την συνεχιζόμενη επιτυχία της Facebook όσον αφορά τη δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου διασύνδεσης των ανθρώπων», ανέφερε ο Ζούκερμπεργκ, συμπληρώνοντας ότι υπήρξαν και προσεγγίσεις και από άλλες εταιρείες, αλλά η DST ξεχώριζε λόγω της παγκόσμιας προοπτικής που διαθέτει. Από το σύνολο των σελίδων που υπάρχουν στο Διαδίκτυο στη ρωσική γλώσσα, η DST απολαμβάνει ποσοστό άνω του 70%. Μερικές από τις ιστοσελίδες στις οποίες είναι μέτοχος περιλαμβάνουν τις Mail.ru, Forticom και vKontakte.Πριν από δύο χρόνια, η Facebook είχε παραχωρήσει μερίδιο 1,6% στη Microsoft, έναντι τιμήματος 240 εκ. δολαρίων. Πηγή: kathimerini.gr
el97639 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Μπραβο 200 εκ δολαρια για το 1.96%. Τουλαχιστον τα μισα απο αυτα τα μεγαλα sites εχουν αποδειχτει τεραστιες οικονομικες φουσκες.Πχ το skype ή το youtube αγοραστηκαν δισεκατομυρια για να τα χουν να τα χαιρονται. Ουτε τα μισα των μισων χρηματων δεν βλεπουν να κανουν αποσβεση.Η αληθεια ειναι οτι το facebook και το google πχ μεσουρανουν και εχουν εσοδα απο διαφημήσεις οποτε εχει καποιο νοημα.
Pitsi Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Μερίδιο 1,96% έναντι 200 εκ. δολαρίων μια κίνηση που ανεβάζει την αποτίμησή της στα 10 δισ. δολάρια. Πριν από δύο χρόνια, η Facebook είχε παραχωρήσει μερίδιο 1,6% στη Microsoft, έναντι τιμήματος 240 εκ. δολαρίων. Πηγή: kathimerini.gr Κάποιος δεν ξέρει αριθμητική μιας και η αποτίμηση έπεσε στα 10 δισ. μιας και με την τιμή που είχε αγοράσει η Microsoft η αποτίμηση ήταν 15 δισ.
GeorgeKatz Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 microsoft αγόρασε 1,6% με 240 εκ. δολαρία DST αγόρασε 1,96% με 200 εκ. δολαρίων άρα η αποτίμηση έπεσε...
Pitsi Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 microsoft αγόρασε 1,6% με 240 εκ. δολαρίαDST αγόρασε 1,96% με 200 εκ. δολαρίων άρα η αποτίμηση έπεσε... Αλήθεια δεν πρόσεξες ότι έχω γράψει το ίδιο ακριβώς από πάνω;
21century Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Αφου δεν θα εχει εκπροσωπηση ή αλλα δικαιωματα μηπως η συμφωνια εχει αλλες προοπτικες και αναγεται σε αλλες επαφες περαν της ιστοσελιδας? Υπαρχει θεμα δηλαδη απλα να εδωσαν ετσι χρηματα για πλακα χωρις ανταλλαγμα?
epivitor Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Αφου δεν θα εχει εκπροσωπηση ή αλλα δικαιωματα μηπως η συμφωνια εχει αλλες προοπτικες και αναγεται σε αλλες επαφες περαν της ιστοσελιδας? Υπαρχει θεμα δηλαδη απλα να εδωσαν ετσι χρηματα για πλακα χωρις ανταλλαγμα? Οντως ειναι περιεργο να δινει καποιος τοσα χρηματα για το 2% μιας εταιριας. Μαλλον θα το ξαναπουλησουν οταν αυξηθει ακομα περισσοτερο η αξια του fb.
Tigran Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Θα μπορούσε απλά να τους αρκεί το μερίδιο κέρδους, όπως και το ότι θα ειναι μέτοχος(η DST) στο δημοφιλέστερο site κοινωνικής δικτύωσης. Στήνει βάσεις για το μέλλον με λίγα λόγια η DST.
Panahs Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Ρε παιδιά, όλη αυτή την αξία (10 δις) το FB που τη βρίσκει? Μόνο στις διαφημίσεις? Υπάρχουν κι άλλα έσοδα?
georgeadams Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Η αξία του είναι τα προσωπικά δεδομένα των εκατομμυρίων χρηστών του.
GeorgeKatz Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Αλήθεια δεν πρόσεξες ότι έχω γράψει το ίδιο ακριβώς από πάνω; Αλήθεια δεν πρόσεξες ότι το είχα γράψει ακριβώς από κάτω;
fsbmaniac Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Δημοσ. 31 Μαΐου 2009 Η αξια ενος τετοιου προιοντος ....ειναι Εξαιρετικα Πολυπλευρη ...Απο την διαφημιση τον ντορο...την δημοσιοτητα...την αναγκαιοτητα υπαρξης και ενα σωρο αλλα πραγματα... Τα προσωπικα δεδομενα τι θα τα κανουν ? Πιστεψτε με οτι εχουν την μικροτερη αξια ... Εχω κανει πτυχιακη σε ακριβως τετοιο θεμα οικονομικο . Στο μελλον θα τα πουλησουν. τΟ faceτοτε που εκανα εγω πτυχιακη ειχε υπολογιστει η αξια του το 2013 σε 16Δις $ ... Μαλλον θα τα παει καλυτερα ! Στην ουσια...αγοραζουν και πουλανε ΑΕΡΑ....
Dj Jacob Z Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2009 Η αξια ενος τετοιου προιοντος ....ειναι Εξαιρετικα Πολυπλευρη ...Απο την διαφημιση τον ντορο...την δημοσιοτητα...την αναγκαιοτητα υπαρξης και ενα σωρο αλλα πραγματα... Τα προσωπικα δεδομενα τι θα τα κανουν ? Πιστεψτε με οτι εχουν την μικροτερη αξια ... Εχω κανει πτυχιακη σε ακριβως τετοιο θεμα οικονομικο . Στο μελλον θα τα πουλησουν. τΟ faceτοτε που εκανα εγω πτυχιακη ειχε υπολογιστει η αξια του το 2013 σε 16Δις $ ... Μαλλον θα τα παει καλυτερα ! Στην ουσια...αγοραζουν και πουλανε ΑΕΡΑ.... Πολύ ακριβός αέρας.Και'γω θέλω λίγο από αυτόν τον <<αέρα>> ! ! !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα