Προς το περιεχόμενο

2 partition αλλα βλεπω 1 σκληρο

karlito13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια κάποιος να με βοηθησει,πεδευομαι 3 μερες,δημιουργησα ενα Partition με το partition magic σε ενα σκληρο,καθως έκανε επανακινηση για να φτιαχτει το Partition μου πεταξε κατι errors,μετα ουτε bootare ουτε τπτ...ουτε με ασφαλη λειτουργεια , το έβαλα πάνω σε ένα αλλα μηχανημα δίχνει ένα σκληρο,μερικά αρχεια δεν μου τα βλεπει,εβαλα το file scavenger και τα είδα όμως,επισης με το test disk έκανα analyse και βρικε πως είναι σε 2 parition,και στο Parition magic διχνει1 Partition αλλα έχει μια γραμμη χωρισμένη όπως θα δειτε στην εικονα παρακατω,αυτο που θέλω να κάνω είναι να τον κάνω παλι ενα και θα κάνω Back up κατι αρχεια απο το file scavenger,καμια συμβουλη πως να είναι 1 partition και να bootarei και να δουλευει?με format μεσω dos θα ξαναγινει 1?

http://img39.imageshack.us/my.php?image=95806602.jpg

για τον μεσεο σκληρο μιλαμε.

Δημοσ.

Βασικά, το πιο "γρήγορο" που μπορείς να κάνεις, είναι να "αντιγράψεις" πρώτα τα αρχεία με το το scavenger σε ΑΛΛΟΝ δίσκο απ' τον προβληματικό, και μετά με το σχετικό disk tool από την εταιρία του δίσκου, να του κάνεις ένα "zero fill", το οποίο θα σβύσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ μέσα του (ΚΑΙ αρχεία, αλλά ΚΑΙ σύστημα αρχείων - θα είναι "τελείως άδειος ο δίσκος") και τέλος να του κάνεις φορμάτ = δημιουργία συστήματος αρχείων, και όσα partitions θες.

Αν δεν παίζει άλλος δίσκος για να δεχθεί τον όγκο των "χαμένων" αρχείων, δοκίμασε πρώτα με το test disk (οδηγίες χρήσης στη σελ 4 του sticky thread "τα έχασα όλα;"), ΜΠΑΣ και μπορέσεις να επαναφέρεις το χαμένο partition......αν και χλωμό το κόβω - αλλιώς ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ πρέπει να βρεις δίσκο για να τα μεταφέρεις...έστω προσωρινά (κανένας δανεικός εξωτερικός πχ).

Δημοσ.

αυριο θα δανειστω εξωτερικο σκληρο για να κανω recover τα αρχεια απο το file scavenger,αν κανω zero fill και είναι σε 2 partition θα γίνει 1?επισης διαβασα τις οδηγιες αλλα με το test disk ακομα δεν έχω καταλαβει τι κάνει με αυτα που αναφερουν οι οδιγιες,ποιος ο σκοπος?θέλω ο σκληρος να γίνει 1 partition.

Δημοσ.

a) zero fill :

με το σχετικό disk tool από την εταιρία του δίσκου, να του κάνεις ένα "zero fill", το οποίο θα σβύσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ μέσα του (ΚΑΙ αρχεία, αλλά ΚΑΙ σύστημα αρχείων - θα είναι "τελείως άδειος ο δίσκος")

(...και ΚΑΤΟΠΙΝ του κάνεις όσα partitions θες)

B) Test Disk :

δοκίμασε πρώτα με το test disk (οδηγίες χρήσης στη σελ 4 του sticky thread "τα έχασα όλα;"), ΜΠΑΣ και μπορέσεις να επαναφέρεις το χαμένο partition

(με άλλα λόγια, να "διορθώσεις" τη ζημιά που έκανε το partition magic για να μην κάνεις αντίγραφα με το File Scavenger, και zero filling με το disk tool )

:P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...