Προς το περιεχόμενο

UML - Χαμος

ΠάρηςΓ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτο το θέμα με απασχολεί καιρό. Πρώτα απο ολα θα ηθελα να μου προτείνετε καποιο πρόγραμμα για να φτιάχνω διαγράμματα UML.

Επιπλέον δεν μπορώ να βρω καπου επίσημο documentation για αυτο. Οπου κοιτάζω βρισκω διαφορετικές προσεγκίσεις. Δηλαδή ο καθενας μπορει να φτιάξει το ιδιο πράγμα με πολλους διαφορετικούς τρόπους με αποτέλεσμα να μην ξερω τι ειναι το σωστό.

Εαν καποιος εχει να προτείνει κατι αξιοπιστο για εκμάθηση UML θα ειμαι χαρουμενος:-)

Δημοσ.

Θα βρεις πολλα στο google αλλα και ενα βιβλιο που εχω εγω εχει αρκετη θεωρια

Μεθοδολογιες Αναλυσης και Σχεδιασμου ΠΣ του Κιουντουζη

Δημοσ.

Εμεις φιλε για uml, αντικειμενοστραφη κλπ στην σχολη καναμε δυο βιβλια το ενα λεγετε

''Προηγμενα Πληροφοριακα Συστηματα: Απο την Θεωρια στην Πραξη'' και το αλλο

''Αναπτυξη Προηγμενων Πληροφοριακων Συστηματων: Μεθοδολογιες και Εργαλεια.

και τα δυο ειναι των David Avison & Guy Firzgerald σε μεταφραση Νικ. Σπ. Βωρος, Γρ. Ν. Μπεληγιαννης και Γ. Αθ. Τσιρογιαννης.

Παντως λογικο ειναι να μην υπαρχει συγκεκριμενη δομη γιατι η uml δημιουργει το συστημα μιας επιχειρησης οποτε ο καθε προγραμματιστης μπορει να το κανει διαφορετικα απο την δικη του σκοπια.Βεβαια υπαρχουν μεθοδολογιες και κανονες για να εχεις ενα προτυπο που δεν πρεπει να ξεφυγεις απο αυτα.

Δημοσ.

Πήγα παλι σε βιβλιοθηκες και εψαξα και βρηκα ενα βιβλιο απο μελος της ομαδας για τα προτυπα UML και ο τυπος ηταν πολυ ξηγημένος. Ανέφερε πως κανεις τους δεν χρησιμοποιεί ολα τα διαγράμματα ακομα και απο τους δημιουργούς της και μερικά ειναι αχρηστα σε μερικες περιπτώσεις όπως και το οτι παρότι τις απειρες σελίδες documentation που έχει τελικά δεν μπορείς να κρίνεις πάντα τι ειναι σωστο και τι οχι στη UML.Και προτεινει να χρησιμοποιούμε μονο οτι μας χρησιμεύει χωρις να προσπαθούμε να ειναι ολοσωστη καθώς και το οτι δεν χρειάζεται να μοντελοποιήσουμε καθε πτυχη του προγραμματος μας. Και εξηγούσε την σημασία της απλότητας σε αυτα τα θέματα. Δεν ξερω αν διαβάσετε τα επισημα documentation θα παθετε πλάκα. Καμποσες χιλιαδες σελίδες να μιλάνε για τη UML με εξαντλητικες λεπτομέριες....

Τεσπα. Το RationalRose ειναι καλο αλλα κοστίζει..

Δημοσ.

Σε τι πλατφόρμα θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα που θα σχεδιάσεις;

Το Visio for enterprise architects είναι καλό για project που προορίζεται σε .NET, φτιάχνει αυτόματα τις κλάσεις κτλ.

Δημοσ.

το Rational Rose το εχω ακουστα αλλα απο οτι ειδα εχει κατι χρονια να ανανεωθεί.Τελικά κατέληξα σε visual paradigm.

Σε netbeans Java δουλεύω

Δημοσ.
το Rational Rose το εχω ακουστα αλλα απο οτι ειδα εχει κατι χρονια να ανανεωθεί.Τελικά κατέληξα σε visual paradigm.

Σε netbeans Java δουλεύω

Μπορείς να δοκιμάσεις το Enterprise Architect - πολύ καλό

αν και θα πρέπει να το συνηθίσεις λιγάκι. Πολλές δυνατότητες

και υπερπλήρες.

RapidShade

Δημοσ.

Αν χρησιμοποιείς κάποιο Linuxοειδές λειτουργικό (ή μπορείς να τρέξεις .jar αρχεία από windows) τότε θα σου πρότεινα να δεις και το Violet. Μπορεί να μην είναι τόσο καλό σαν το Visio κτλ αλλά είναι αρκετά απλό αν θέλεις να ξεκινήσεις στην σχεδίαση Uml.

Απλά στην κονσόλα θα γράψεις:

>java -jar <όνομα αρχείου>.jar

http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=177682

Δημοσ.

Καλά έκανες και χρησιμοποίησες το visual paradigm αντί του rational rose. Κορυφαίο πρόγραμμα και δωρεάν. Αυτό είχα χρησιμοποιήσει και εγώ στο αντίστοιχο μάθημα του μεταπτυχιακού και με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...