klainmaingr Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δείτε λίγο και εδώ μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το θέμα... Αν και δεν με αφορά άμεσα μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι...
Αδμιν Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Αλήθεια, αυτοί της ΑΕΠΙ εχουν σχέση και με ξένους καλλιτέχνες;Βασικά... Μόνο σε εμάς εδώ γίνεται αυτό, ή και σε άλλα κράτη; Γινεται και σε αλλα κρατη, RIAA αν εχεις ακουστα. Η ΑΕΠΙ διατεινεται οτι εκπρωσοπει ΟΛΟΥΣ τους ξενους καλλιτεχνες. Διαβασα καπου οτι ζητησε δικαιωματα και απο ενα webradio που επαιζε ελευθερη μουσικη, περιμενοντας οτι ο παραγωγος θα τσιμπησει και θα τους δωσει ο,τι ζητουν.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Δημοσ. 27 Μαΐου 2009 Μερικές ερωτήσεις: Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί δεν πληρώνουν/πληρώνονται για να παίξουν κάποιους καλλιτέχνες; Οπότε, αν κάποιος έχει ραδιόφωνο στο μαγαζί του, γιατί να κληθεί να πληρώσει κάτι που πληρώθηκε ήδη, ή που εκούσια διαφημίζει, χωρίς να έχει άμεσο κέρδος; Δηλαδή και κερατάς και δαρμένος; Επίσης, για να είμαστε τυπολάτρες και σύμφωνοι με τα πνευματικά διακαιώματα, αν φάει ξύλο κάποιος από τους εισπράκτορες της ΑΕΠΙ, με την τεχνική που είχε ο δάσκαλος Bruce Lee, που θα αποδοθούν τα δικαιώματα; Στους απόγονους του Lee;
pp6210 Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Και εγώ διαβάζοντας το μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι και ας μη με αφορά άμεσα.... όπως λέγαμε και με φίλους για τους πολιτικούς που τα έχουν πάρει, έ ρε γκαζάκι και 17Ν που τους χρειάζεται!!!
status Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Δημοσ. 29 Μαΐου 2009 Η αλήθεια είναι ότι είναι πακέτο...στο τέλος θα βρωντάνε και της πόρτες των σπιτιών μας για να δουν μήπως δεν έχουμε "πληρώσει" τα οινο-πνευματικά δικαιώματα για τα stream του youutube κλπ..
tolkki Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2009 Εχω κι εγω λοιπον καποιες αποριες... Στο μαγαζι μου θα παιζω Burzum,Pazuzu,Dark Sanctuary,Ostrogoth,Warlord και διαφορα αλλα συγκροτηματα. α)Αυτα τα συγκροτηματα εκπροσωπουνται απο την ΑΕΠΙ? β)Ειναι υποχρεωμενοι να μου δωσουν λιστα με τους καλλιτεχνες που εκπροσωπουν? γ)Εγω γιατι να τους πληρωνω κερατιατικα καθε μηνα και να τα παιρνουν οι Βισσοβανδηδες που δεν αντεχω να τους βλεπω ουτε σε φωτογραφια? δ)Πως ξερει η ΑΕΠΙ οτι εγω παιζω Burzum,Pazuzu,Dark Sanctuary,Ostrogoth,Warlord και διαφορα αφου δε μου ζηταει καποιο playlist? ε)Αφου δεν ξερει τι καλλιτεχνες θα ακουγονται πως διαμοιραζει τα λεφτα που θα της σκαω καθε μηνα?
parsifal Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Ξεθάβω το θέμα για να ποστάρω μία ενδιαφέρουσα και σχετική με το θέμα είδηση παλαιότητας μερικών ημερών: Σκάι: Τώρα χωρίς πνευματικά δικαιώματα Με έναν ευφυή ελιγμό προσπαθεί να δώσει τέλος ο ΣΚΑΪ στη χρόνια αντιπαράθεσή του με την ΑΕΠΙ, για την απόδοση των πνευματικών δικαιωμάτων της μεταδιδόμενης μουσικής: από Δευτέρα ο σταθμός σταματάει να μεταδίδει τραγούδια! Το πρόγραμμα του ούτως ή άλλως ενημερωτικού σταθμού... Η συνέχεια εδώ Βλέπετε ότι ακόμη και μεγάλοι σταθμοί εθνικής εμβέλειας «ζορίζονται» να αποδώσουν τα ποσά που ζητά η ΑΕΠΙ...
liopyr Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2010 Δε θα έλεγα και πολύ ευφυή τον ελιγμό του ΣΚΑΪ, όχι επειδή μπορεί να χάσει ακροατές, αλλά επειδή με αυτή την κίνηση στην ουσία υποχωρεί στις ορέξεις των νταβατζήδων της μουσικής παραβιομηχανίας. Όχι ότι περιμέναμε και καμία "επανάσταση" από τον Αλαφούζο βέβαια. Μια χαρά θα συνεχίσει να τους πληρώνει για RED και Μελωδία...
_BASSstarlet_ Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Όσο πλήρωνε για τον ΣΚΑΪ δεν υποχωρούσε στις ορέξεις;
liopyr Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Όσο πλήρωνε για τον ΣΚΑΪ δεν υποχωρούσε στις ορέξεις; Ε, ξέρω γω, για χρόνια μεταξύ τους αντιπαράθεση κάνει λόγο η είδηση. Εσύ τι καταλαβαίνεις;
_BASSstarlet_ Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Υποχώρηση θα ήταν αν τελικά έκανε τα κέφια της ΑΕΠΙ και πλήρωνε τα κερατιάτικα. Τώρα απλά θα μειώσει τη μουσική (καλύτερα) και θα επιλέγει τραγούδια που δεν έχει δικαιοδοσία η ΑΕΠΙ. Άρα ποιός χάνει;
liopyr Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Imho χάνουν οι ακροατές του σταθμού και κατ'επέκταση ο ΣΚΑΪ. Προφανώς και τα τζιμάνια του ΣΚΑΪ θα υπολόγισαν πως η ακροαματικότητα που θα πέσει λόγω έλλειψης μουσικής θα αποφέρει μικρότερη χασούρα από την ταρίφα της ΑΕΠΙ. Τσάμπα μαγκιά το λέω γω. Το κέφι της ΑΕΠΙ έχει εκβιαστικό ύφος. Ή πληρώνεις το κέρατο ή δε παίζεις μουσική. Διαλέγοντας το δεύτερο δε της κάνεις την μούρη κρέας ακριβώς... Για εμένα μία τολμηρή ιδέα (ίσως ανέφικτη βέβαια) θα ήταν να σταματούσαν να παίζουν μουσική καλλιτεχνών που εκπροσωπούνται από την ΑΕΠΙ στα καθαρά μουσικά ραδιόφωνά τους όπως ο RED και το Μελωδία. Ραδιόφωνα που είναι ήδη καταξιωμένα (ας πούμε) στο είδος μουσικής που παίζουν, και που θα προβλημάτιζαν λογικά τους καλλιτέχνες που δε προωθούνται οδηγώντας τους μάλλον στην απεμπλοκή της εκμετάλλευσής τους από την ΑΕΠΙ. Κίνηση με τεράστιο ρίσκο μεν, αλλά εξ'ίσου εκβιαστική, από αυτές που χαϊδέψουν κάπως την μασέλα της ΑΕΠΙ. (ειδικά αν ακολουθούσαν και άλλα ραδιόφωνα)...
_BASSstarlet_ Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Ούτως ή άλλως ο ΣΚΑΪ από το πρωί ως το βράδυ στις 21:00 (τις ώρες που ακούω εγώ συνήθως) δεν έχει μουσικές εκπομπές, και θα μου φαινόταν πολύ τραβηγμένο κάποιος να σταματήσει να ακούει για αυτόν τον λόγο.
disqualified Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Imho χάνουν οι ακροατές του σταθμού και κατ'επέκταση ο ΣΚΑΪ.Προφανώς και τα τζιμάνια του ΣΚΑΪ θα υπολόγισαν πως η ακροαματικότητα που θα πέσει λόγω έλλειψης μουσικής θα αποφέρει μικρότερη χασούρα από την ταρίφα της ΑΕΠΙ. Τσάμπα μαγκιά το λέω γω. Το κέφι της ΑΕΠΙ έχει εκβιαστικό ύφος. Ή πληρώνεις το κέρατο ή δε παίζεις μουσική. Διαλέγοντας το δεύτερο δε της κάνεις την μούρη κρέας ακριβώς... Για εμένα μία τολμηρή ιδέα (ίσως ανέφικτη βέβαια) θα ήταν να σταματούσαν να παίζουν μουσική καλλιτεχνών που εκπροσωπούνται από την ΑΕΠΙ στα καθαρά μουσικά ραδιόφωνά τους όπως ο RED και το Μελωδία. Ραδιόφωνα που είναι ήδη καταξιωμένα (ας πούμε) στο είδος μουσικής που παίζουν, και που θα προβλημάτιζαν λογικά τους καλλιτέχνες που δε προωθούνται οδηγώντας τους μάλλον στην απεμπλοκή της εκμετάλλευσής τους από την ΑΕΠΙ. Κίνηση με τεράστιο ρίσκο μεν, αλλά εξ'ίσου εκβιαστική, από αυτές που χαϊδέψουν κάπως την μασέλα της ΑΕΠΙ. (ειδικά αν ακολουθούσαν και άλλα ραδιόφωνα)... Δεν μπορεις να φερεις την αλλαγη χωρις θυσιες. Οσο για τους αλλους σταθμους ο ΣΚΑΙ δεν μπορει να επιβαλει τιποτα. Η αλλαγη μην το ξεχναμε ερχεται μεσα απο την ατομικη πρωτοβουλια. Τωρα θα μου πεις μπορει να εχουν σχεση μεταξυ τους. Αλλα των αλλων σταθμων τα εσοδα προερχονται καθαρα λογω του οτι εκπεμπουν μουσικη. Και φυσικα απο επιχειρησεις δεν περιμενεις επανασταση. Το χρημα κυβερναει εκει. Σου δινω απολυτο δικιο σε αυτο. Ολα τα αλλα ειναι του στυλ για ποιο λογο να ψηφισω λες και μια ψηφος θα αλλαξει κατι
_BASSstarlet_ Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Θυμάμαι εποχές που ο ΣΚΑΪ δεν έπαιζε τίποτα άλλο εκτός από Νταλάρα. Εάν ίσχυε και τότε το νταβατζηλίκι της ΑΕΠΙ, τότε ο Νταλάρας πρέπει να έχει βγάλει μόνο από αυτόν τον σταθμό, εκατομύρια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.