Προς το περιεχόμενο

Όροι χρήσεως- Αεπί

giorgos147

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά.

Σας παρακαλώ, βοηθήστε με λιγάκι.

Διαβάζω απο εδώ, διαβάζω από εκεί και δε μπορώ να καταλάβω.

Π.χ. εγώ θέλω να ανοίξω έναν σταθμό που θα εκπέμπει στο internet. Πρέπει να πάρω άδεια απο την ΑΕΠΙ;Να ήταν 20 ευρώ να έλεγα εντάξει, αλλά είναι και 60ε/μήνα.

Απο όσο έψαξα στο internet, ο ένας λέει οτι δε χρειάζεται, ο άλλος οτι αν ο streaming server βρίσκεται στην Ρωσία π.χ. δεν υπάρχει πρόβλημα και ο άλλος οτι χρειάζεται.

Τελικά τι παίζει;

Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Καλό σας βράδυ.

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Επειδή δεν αντεχα, πήρα στην ΑΕΠΙ τηλέφωνο να ρωτήσω.

Μου είπαν το κλασικο οτι είναι 60ευρώ/μήνα και οτι η τιμολόγηση γίνεται ανά 6μηνο. Δηλαδή κάθε έξι μήνες θα πρέπει να πληρώνω 360 ευρώ; Για να εκπέμπω σε 20 άτομα; Μα, μας δουλεύουν;

Δημοσ.
Δηλαδή κάθε έξι μήνες θα πρέπει να πληρώνω 360 ευρώ; Για να εκπέμπω σε 20 άτομα; Μα, μας δουλεύουν;

Σοβαρα μιλουν. Αυτο ειναι το τραγικο.

Η λυση ειναι να εκπεμπεις ελευθερη μουσικη (creative commons κλπ). Ελληνικα δεν θα βρεις πολλα, αλλα απο ξενα, υπαρχουν πολλοι αξιολογοι τραγουδιστες και μουσικοι.

Δημοσ.

Πρόκειται για τεράστιους καραγκιόζηδες.

Μιλούσα με τον υποτιθέμενο διευθυντή της εταιρίας τις προάλλες στο τηλέφωνο, επειδή η κοπέλα που το σήκωσε δεν γνώριζε να μου λύσει τις απορίες μου, και με ειρωνευόταν ο γελοίος.

Όπως καταλαβαίνετε συνέχισα κι εγώ στο ίδιο επίπεδο την κουβέντα και λύση δεν βρέθηκε.

Σόρρυ για τους χαρακτηρισμούς, αλλά μου ανεβαίνει η πίεση όποτε διαβάζω τα συγκεκριμένα αρχικά.

Δημοσ.

Μήπως τουλάχιστον μπόρεσες να καταλάβεις (απο την συζήτησή σου με τον γελοίο ή απο αλλού), πόσο επικίνδυνο είναι να σηκώσεις internet radio χωρίς να πληρώνεις τα νταβατζιλικιόσημα?

Δημοσ.

Θυμάμαι μια περίπτωση, όπου είχαν ρίξει βάλει πρόστιμο σε τυροπιτάδικο, επειδή η ιδιοκτήτρια είχε ένα ραδιόφωνο και έπαιζε χωρίς να πληρώνει..

Τώρα για τη stream μουσική, θα είχε πολύ <<πλάκα>> να μάθουμε λεπτομέρειες.

Δηλαδή αν κάποιος παίζει μέσω Shoutcast ας πούμε, υπάρχει κάποιος της νταβατζοεταιρίας που ελέγχει αν ο <<παραγωγός>> έχει έδρα την Ελλάδα;

Και μετά τι κάνει;

Δημοσ.

Για να καταλαβεται περι ποιον καραγιοζοπουλων προκειτε.Φιλος εχει μια ταβερνα και απο επιλογη δεν εχει μουσικη στην αιθουσα-δεν εχει τηλεοραση-ουτε καν ενα τρανζιστορ στη κουζινα για το προσωπικο.Ε δεν μπορουν να το καταπιουν οτι δεν θα τα παρουν απο αυτο το μαγαζι και καθε λιγο και λιγακι κανουν εφοδο μπας και παιζει μουσικη

Δημοσ.

Ναι ειναι λιγο αηδια το ολο θεμα.Στο χωριο μου εχει ενα καφενειο απο αυτο που μαζευονται ολα τα γεροντακια για να παιξουν καμια πρεφα,κανενα 66,λιγη ξερη κτλ και να περναν την μερα τους.Ελα μου ντε που ο ιδιοκτητης εχει ενα τρανζιστορακι και το εχει κι επαιζε σιγα σιγα ετσι για να ακουγετε κατι(οχι οτι το ακουγες αλλα λεμε τωρα),και ηρθαν μια μερα οι τυπαδες και του εριξαν προστημο(καλο κιολας)για εκεινο το τρανζιστορακι.Το καφενειο ειχει μηνει κλειστο για ενα μηνα μεχρι να εξωφληθει το προστιμο και τα καημενα τα γεροντακια ειχαν μεινει ετσι για αυτο το διαστημα(μιλαμε για ενα χωριο που ζητημα να εχει 500 κατοικους,οποτε και τα μαγαζια δεν και παρα πολλα).

Δημοσ.
Μήπως τουλάχιστον μπόρεσες να καταλάβεις (απο την συζήτησή σου με τον γελοίο ή απο αλλού), πόσο επικίνδυνο είναι να σηκώσεις internet radio χωρίς να πληρώνεις τα νταβατζιλικιόσημα?

Εγώ ρωτούσα για μαγαζί, όπου μας είχαν στείλει κάτι εξωφρενικές ταρίφες.

Οι απορίες μου ήταν απλές.

Η κουβέντα κάπως έτσι:

Εγώ: Ποιούς μουσικούς εκπροσωπείτε? Θέλω να μου στείλετε μία ενημερωμένη λίστα να γνωρίζω ποιοι είναι αν σας είναι εύκολο.

Αυτός: Είναι τεράστια η λίστα, χιλιάδες καλλιτέχνες, θα πρέπει να στείλουμε ολόκλορο φορτηγό με χαρτούρα που να τους αναγράφει.

Εγώ: Ε, χμ. e-mail.

Αυτός: Είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρωθεί τέτοια λίστα.

Εγώ: Είναι δύσκολο να συγκεντρωθεί η λίστα με τους μουσικούς που εκπροσωπείτε, και τους οποίους μάλιστα φροντίζετε να πληρώνετε?

Αυτος: Τι να την κάνετε την λίστα κύριε?

Eγώ: facepalm.jpeg

Αυτός: Γιατί δεν απαντάτε, έχετε μήπως υποβολέα?

Εγώ: Mε ειρωνεύεστε?

Αυτος: Δεν μου απαντήσατε για ποιο λόγο θέλετε την λίστα.

Εγώ: Πώς είπαμε το όνομά σας?

Αυτός: Τι σημασία έχει το όνομά μου?

Εγώ: Θέλω να γνωρίζω με ποιον μιλάω υπεύθυνα γιατί έχω την εντύπωση πως χάνω τον χρόνο μου μαζί σας.

(Αφού συστηθήκαμε, συνεχίστηκε για κάμποση ώρα το θέατρο του παραλόγου με διάφορες τραγεγλαφικές ατάκες που βαριέμαι να αναφέρω, το point είναι πως συννενόηση δεν υπήρξε).

Για την ιστορία, και εμείς ξυλώσαμε τελείως το ραδιόφωνο από το μαγαζί.

Δημοσ.

Αν υποθέσουμε οτι κάποιος ασχολείται με την μουσική, και γράφει δικιά του (όχι διασκευές κλπ, original score -sic-) και την κάψει σε ένα cd και την βάλει στο μαγαζί του και την παίζει απο το cd του, πάλι θα πρέπει να πληρώσει τους καραγκιόζηδες.

True story κιολας, συνέβη σε έναν φίλο μου, η αιτιολογία ήταν οτι άλλη στιγμή μπορεί πχ να βάλει βανδή και να παίξει.

Δημοσ.
Αν υποθέσουμε οτι κάποιος ασχολείται με την μουσική, και γράφει δικιά του (όχι διασκευές κλπ, original score -sic-) και την κάψει σε ένα cd και την βάλει στο μαγαζί του και την παίζει απο το cd του, πάλι θα πρέπει να πληρώσει τους καραγκιόζηδες.

True story κιολας, συνέβη σε έναν φίλο μου, η αιτιολογία ήταν οτι άλλη στιγμή μπορεί πχ να βάλει βανδή και να παίξει.

Χεχ, στην ίδια ακριβώς απορία που τους είχα εκφράσει εγώ, στην αρχή μου είπαν πως μπορώ να το κάνω.

Όταν τους είπα να μου στείλουν με fax κάπως πιο επίσημα αυτό που μόλις είχαν παραδεχτεί τηλεφωνικά, άρχισαν την παλαβή πάλι, του τύπου:

-Και εγώ που ξέρω αν θα παίζεις μόνο τα δικά σου?

-Μάθε το, δεν με απασχολεί, πρόβλημά σου.

-Δεν μπορώ εγώ να στέλνω κάθε τρεις και λίγο στο μαγαζί σου κάποιον να ελέγχει τι παίζεις.

-Στα @@ρια μου... Κι εγώ δεν μπορώ να σου πληρώνω νταβατζιλίκια.

Αυτό είναι ένα ακόμα από τα τραγελαφικά που παρέλειψα πριν.

Δημοσ.
Χεχ, στην ίδια ακριβώς απορία που τους είχα εκφράσει εγώ, στην αρχή μου είπαν πως μπορώ να το κάνω.

Όταν τους είπα να μου στείλουν με fax κάπως πιο επίσημα αυτό που μόλις είχαν παραδεχτεί τηλεφωνικά, άρχισαν την παλαβή πάλι, του τύπου:

-Και εγώ που ξέρω αν θα παίζεις μόνο τα δικά σου?

-Μάθε το, δεν με απασχολεί, πρόβλημά σου.

-Δεν μπορώ εγώ να στέλνω κάθε τρεις και λίγο στο μαγαζί σου κάποιον να ελέγχει τι παίζεις.

-Στα @@ρια μου... Κι εγώ δεν μπορώ να σου πληρώνω νταβατζιλίκια.

Αυτό είναι ένα ακόμα από τα τραγελαφικά που παρέλειψα πριν.

Οταν θελεις να εισαι νομιμος και πας και τους ρωτας για το πως και το γιατι ωστε να εισαι οκ σου κανουν και τους μαγκες!Μετα σου λενε οτι αν κατεβαζεις μουσικη και ταινιες απο το net εισαι πειρατης,οι εξυπνοι της αεπι.

Μα καλα οι νομοι δεν ειναι γραμμενοι σε χαρτι?Ελεος!

Δημοσ.
Σοβαρα μιλουν. Αυτο ειναι το τραγικο.

Η λυση ειναι να εκπεμπεις ελευθερη μουσικη (creative commons κλπ). Ελληνικα δεν θα βρεις πολλα, αλλα απο ξενα, υπαρχουν πολλοι αξιολογοι τραγουδιστες και μουσικοι.

Αλήθεια, αυτοί της ΑΕΠΙ εχουν σχέση και με ξένους καλλιτέχνες;

Βασικά... Μόνο σε εμάς εδώ γίνεται αυτό, ή και σε άλλα κράτη;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...