Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση στο δίκτυο, αλλά χωρίς Internet.

PavelX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα.

Έχω ένα δίκτυο με 4 υπολογιστές. Οι 3 από αυτούς συνδέονται πάνω σε ένα switch και από εκεί μέσω του router βγαίνουν στο Internet (με default gateway). Ο τέταρτος υπολογιστής, δεν επιτρέπεται να βγει στο Internet οπότε δεν τον έχω συνδέσει καν στο δίκτυο.

Γίνεται με κάποιον τρόπο, να συνδέσω τον υπολογιστή αυτόν στο δίκτυο αλλά να του κόψω την σύνδεση στο Internet; Εννοώ χωρίς αγορά router για αυτή τη δουλειά.

Επίσης, το "να μην βάλω gateway" δεν είναι λύση επειδή αυτό αλλάζει εύκολα (ο χρήστης στο μηχάνημα, είναι admin).

Σκέφτηκα να βάλω μια δεύτερη κάρτα δικτύου σε κάποιο άλλο μηχάνημα και να συνδέσω τον τέταρτο υπολογιστή εκεί, και με bridged network να βλέπει δίκτυο μέσω του τρίτου μηχανήματος. Βέβαια, δεν έχω την παραμικρή ιδέα για το πως να το περιορίσω.

Όλα τα μηχανήματα τρέχουν Windows. Αν υπάρχει λύση στήνοντας Linux και ρυθμίζοντάς το έτσι ώστε να λειτουργεί ως router, και αυτό δεκτό. Χρειάζομαι απλά μια μικρή καθοδήγηση ως προς τι εφαρμογές θα χρειαστώ, και πως να βγω από το σκοτάδι :P.

ευχαριστώ :-)

Δημοσ.

Προτεινομενα

a) Internet lock ( ετσι λεγετε το προγραμμα)

β) Βαλτου στο browser ενα ψευδοproxy..... π.χ. http://www.mitsos.gr port 45576 ας πουμε (αυτο το κανω παντου και δε το βρισκει κανεις)

Μη προτεινομενος (λογω δυσκολιας) να στησεις και ενα proxy server

Δημοσ.

Θέλω να αποφύγω να βασιστώ σε προγράμματα που είναι εγκατεστημένα σε εκείνο το μηχάνημα. Αυτό που κακώς δεν ανέφερα πριν, είναι ότι δεν είναι για απλό χρήστη. Είναι μηχάνημα για software development οπότε δεν κάθεται κάποιος που δεν ξέρει.

Όλο αυτό γίνεται για να μην βγει ο κώδικας παραέξω. Αν η λύση είναι να στήσω Linux και να συνδέσω εκείνο τον υπολογιστή εκεί, ευχαρίστως να το κάνω. Αν ξέρετε κάποιο καλό tutorial ή guide για αυτή τη δουλειά, θα το δεχτώ μετά χαράς :P. Αλλά αν υπάρχει και άλλος τρόπος, θα ήθελα πολύ να τον μάθω.

Ευχαριστώ :)

Δημοσ.

Αν το να βαλεις ψευδοπροξυ δε σου αρκει.............με το προγραμμα που σου προανεφερα του ζηταει pass για να ανοιξει οποιονδηποτε browser. Νομιζω οτι αυτο θα σε καλυπτε φιλε μου. Κατι που θα δοκιμαζα εγω ειναι να εκανα και redirect ( Ετσι δουλευουν οι hijack ιοι) τη default gateway σε ασχετη ip με απλο batch file ομως για να μη του το εβρισκε το antivirus. Αν με ρωτησεις πως θα το κανεις δε θα σου το πω λογω αρχων, αλλα μπορεις να το βρεις σχετικα ευκολα το πως γινετε και μεσω google ;)

Δημοσ.

Μήπως το modem σου, δίνει την δυνατότητα να κάνεις συγκεκριμένες ρυθμίσεις για το που θα δίνει internet (και σε ποιες ώρες)?

Θυμάμαι πως είχε πέσει στα χέρια μου ένα modem το οποίο του έλεγες πχ οτι η τάδε ip θα πέρνει internet απο τις 9.00 μέχρι τις 17.00. Βάζοντας λοιπόν κάποια άσχετη ώρα πχ 02.00 μέχρι 02.01 έλυνες ετσι το πρόβλημά σου.

Δημοσ.

Παιδιά, ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Timour21, δυστυχώς το router δεν έχει τέτοια δυνατότητα, και ψάχνω λύση με την οποία δεν θα χρειαστεί να αγοράσω ένα :P

Επίσης δεν θέλω να το ρυθμίσω από εκείνο το μηχάνημα επειδή κάποιος "που ξέρει" δεν θα δυσκολευτεί να βρει τρόπο να βγει στο Internet. Οπότε θα ψάξω τον τρόπο με το linux gateway να δω τι θα καταφέρω :P

Δημοσ.

Εγώ νομίζω ότι αν το σκεφτείς λίγο βαθύτερα θα διαπιστώσεις ότι αυτό που θέλεις να κάνεις δεν έχει νόημα και είναι καλύτερα να μην το κάνεις.

Γιατί να μην συνδέεται το μηχάνημα στο Ίντερνετ; Έτσι ούτε patches παίρνει, ούτε virus update κάνει ... σε λίγο καιρό θα είναι γεμάτο ιούς.

Αν πρόκειται για τα παιδιά σου, από CD και δισκέτες θα τους δίνουν οι φίλοι τους πολύ υλικό (με ιούς πιθανότατα). Δεν κερδίζεις τίποτα να το έχεις το PC εκτός δικτύου.

Δημοσ.

nikosBruin, ίσως να μην εξέφρασα σωστά το παρακάτω:

Είναι μηχάνημα για software development οπότε δεν κάθεται κάποιος που δεν ξέρει.

Όλο αυτό γίνεται για να μην βγει ο κώδικας παραέξω.

Για να το εξηγήσω λίγο καλύτερα, εννοώ ότι ο κώδικας πάνω στον οποίο θα δουλεύει ο προγραμματιστής που θα κάθεται σε εκείνο το μηχάνημα, δεν πρέπει να "βγει προς τα έξω" (δεν έχει USB, CD-RW κτλ).

Δημοσ.
Αν το να βαλεις ψευδοπροξυ δε σου αρκει.............με το προγραμμα που σου προανεφερα του ζηταει pass για να ανοιξει οποιονδηποτε browser. Νομιζω οτι αυτο θα σε καλυπτε φιλε μου. Κατι που θα δοκιμαζα εγω ειναι να εκανα και redirect ( Ετσι δουλευουν οι hijack ιοι) τη default gateway σε ασχετη ip με απλο batch file ομως για να μη του το εβρισκε το antivirus. Αν με ρωτησεις πως θα το κανεις δε θα σου το πω λογω αρχων, αλλα μπορεις να το βρεις σχετικα ευκολα το πως γινετε και μεσω google ;)

Εγω δεν καταλαβαινω γιατι η παραπανω λυση του 0111.. σε χαλαει..ειναι και εξυπνη κιαι σε γλυτωνει απο το να στησεις proxy...

Δημοσ.

Επειδή αυτός που κάθεται σε εκείνο τον υπολογιστή, αν το παλέψει θα μπορέσει να βρει κάποιο τρόπο να "ξεκάνει" αυτό που έκανα και να βγει στο Internet. Ενώ αν αναγκαστικά περνάει από άλλο υπολογιστή (proxy) που είναι άμεσα συνδεδεμένος με εκείνον, για να βγει στο Internet θα πρέπει να βάλει χέρι σε εκείνο το PC. Χλωμό :P.

Δημοσ.
Επειδή αυτός που κάθεται σε εκείνο τον υπολογιστή, αν το παλέψει θα μπορέσει να βρει κάποιο τρόπο να "ξεκάνει" αυτό που έκανα και να βγει στο Internet. Ενώ αν αναγκαστικά περνάει από άλλο υπολογιστή (proxy) που είναι άμεσα συνδεδεμένος με εκείνον, για να βγει στο Internet θα πρέπει να βάλει χέρι σε εκείνο το PC. Χλωμό :P.

Αποκλειεται να το βρει αυτο φιλε μου.......... ;)

Δημοσ.

ο καλυτερος τροπος ειναι να μην τον εχεις στο δικτυο... ή ο συγκεκριμενος υπολογιστης να μην εχει δικαιωματα administrator ωστε να κανει ο,τι θελει

Δημοσ.

Φίλε μου ψάξε λίγο καλύτερα τις ρυθμίσεις του router. Σχεδόν όλα έχουν επιλογές για να αποκλείουν υπολογιστές από το internet (μερικά ακόμη και βάση Mac address, ή πες μας το μοντέλο του μπας και βοηθήσουμε)

Δημοσ.

Θα συμφωνησω με τον disqualified. Εφοσον το συγκεκριμενο pc ειναι μονο για κωδικα, τοτε δεν χρειαζεται δικτυωση. Αν ειναι administrator, και ειναι και δικτυωμενος, τοτε καποιο τροπο θα βρει να στειλει αν θελει, κατι προς τα εξω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...