Προς το περιεχόμενο

Αίσχος Εξυπηρέτηση Στο πλαίσιο (και γενικα στα ηλ.μαγαζια)

LsPhotography

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σωστος ο watchyourback, απο τη στιγμη που η πλειοψηφια ειναι στοκοι οσων αφορα τη τεχνολογια και δεν σκαμπαζουν μια, ΠΟΥ να τους εξηγεις το ενα κ τ αλλο...προτιμοτερο να τους δωσεις γρηγορη λογικη απαντηση παρα το να τους εξηγεις τη καθε λεπτομερεια.

στη περιπτωση του topic starter παντως πιστευω πως αυτος οντως δεν ηξερε τπτ απο οθονες :P

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Να στο πω αλλιώς.. εγώ προσωπικά στη δουλειά μου (οποιασδήποτε φύσεως) έχω σκοπό να είμαι όσο το δυνατόν καλύτερος μπορώ (κι έτσι ήμουν όπου έχω δουλέψει έως σήμερα), όχι απαραίτητα για τους άλλους, αλλά πρώτ' απ' όλα για μένα, ώστε να μιζεριάσω όσο λιγότερο γίνεται στη ζωή μου.

Είσαι νέος, ε?

Λοιπόν, χαίρομαι που το αντιμετωπίζεις έτσι. Αύριο μεθαύριο που θα κάνω την επιχείρησή μου, θα χρειάζομαι ανθρώπους σαν και εσένα. Να δέχονται την εκμετάλλευση για να μην μιζεριάζουν.

Α, έχεις πολλές απαιτήσεις από την πραγματικότητα. Είτε είσαι εργατικός είτε καλομαθημένος.

Η δουλειά των πωλητών δεν είναι να ξέρουν τις λεπτομέρειες. Τέλος. Είναι να σπρώχνουν γρήγορα εμπόρευμα στους πελάτες. Αν κάποιος ξέρει και φύγει, ε, τι να κάνουμε, στο καλό να πάει. Δεν είναι και πολλοί αυτοί δα... Ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν οι δεινόσαυροι επιχειρηματίες. Πάνε για την αρπαχτή. Το παράδειγμα της λαϊκής του WactchYourBack, δεν είναι καθόλου τραβηγμένο. Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα.

Η αλλαγή μπορεί να γίνει είτε από πάνω, είτε από κάτω. Είτε τα αφεντικά θα δώσουν πιο πολλά λεφτά για καλύτερα καταρτισμένο προσωπικό, είτε το προσωπικό θα καταρτίζεται από μόνο του, για κάποιο πολύ περίεργο λόγο.

Σκεφτείτε ένα πωλητή, πωρωμένο σαν και εμάς, να πιάσει κουβέντα με έναν από εμάς... ε, δεν συμφέρει να εξυπηρετείς έναν πελάτη την ημέρα, γιατί τόσο θα πάρει το debate... Τσακ μπαμ θα γίνονται οι δουλειές. Ο πωλητής σπρώχνει τον πελάτη στην ταμπέλα, να βρει άλλον στα γρήγορα. Έτσι, όσο μεγαλύτερη αντίθεση έχει η τηλεόραση, τόσο καλύτερη. Απλά είναι τα πράγματα. Όσο πιο κόκκινη η ντομάτα τόσο πιο καλή.

Δημοσ.

Η δουλειά των πωλητών δεν είναι να ξέρουν τις λεπτομέρειες.

Συμφωνω αλλα να ξερουν τα βασικα και λιιιιιγο παραπανω...

Είναι να σπρώχνουν γρήγορα εμπόρευμα στους πελάτες.

Κοιτα θα συμφωνησω εν μερη σε αυτο που λες..

Αν δουλευει καποιος με ποσοστα επι των πωλησεων να σκιστει στο μπλα μπλα και στην παραπληροφορηση να παραβλεψει με την μια την πιο φτηνη ή Value for Money λυση και να τσιμπησει ενα μεγαλυτερο Bonus ή μια ευκαιρια μετα απο καιρο να γινει υπευθυνος τμηματος ή πωλησεων. Π.χ. Careffour

Αλλα σε μια εταιρια οπως το Πλαισιο που ο πωλητης θα μεινει πωλητης μια ζωη και αν δεν εχεις καποια πτυχια με την καμοια δεν θα σε αφησουν να ανεβεις σε αλλο ποστο οσο καλος και να εισαι τουλαχιστον ας βοηθησεις τον αλλο οσο μπορεις και αν μπορεις.

Αλλωστε ποσοι ειναι πλεον αυτοι οι πελατες που θα πανε σαν τα προβατα στο πλαισιο για να αγορασουν μια Τηλεοραση χωρις να ειναι αποφασισμενοι πρωτα και θα αφεθουν στα ''εμπειρα'' χερια του πωλητη και στην ''τεραστια'' ποικιλια ενος καταστηματος σαν το πλαισιο;

Ζητημα ειναι να εχουν 10 τετοιους την μερα...

Δημοσ.

'Αλλα σε μια εταιρια οπως το Πλαισιο που ο πωλητης θα μεινει πωλητης μια ζωη και αν δεν εχεις καποια πτυχια με την καμοια δεν θα σε αφησουν να ανεβεις σε αλλο ποστο οσο καλος και να εισαι τουλαχιστον ας βοηθησεις τον αλλο οσο μπορεις και αν μπορεις."

Φιλε μου ελπιζω να καταλαβαινεις μονος σου ποσο υποτιμητικο και ΑΚΥΡΟ ειναι το σχολιο σου. Εκτος πραγματικοτητας τελειως... Ο πωλητης θα μεινει πωλητης μια ζωη??? Μα καλα??? Που ζεις εσυ??? Σε ποια καθημερινοτητα κυκλοφορεις?? Θελεις να μου πεις οτι εσυ εχεις πτυχια και εχεις καλυτερη δουλεια?? Και καλα εσυ μπορει να σταθηκες τυχερος... Σταθηκαν τυχεροι ομως και ολοι οι φιλοι σου και οι συγγενεις σου και οι γνωστοι σου που και πτυχια πηραν και γαματες δουλειες βρηκαν??? Φιλε μου κοιτα γυρω σου.. ΕΛΛΑΔΑ Νομιζεις οτι ειναι λιγοι οι πωλητες που εχουν πτυχια??? Δε μπορεις να προσβαλεις κοσμο ετσι αφηνοντας να εννοηθει κατι... ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Παραδειγμα για αυτο που σου λεω εχω τον ιδιο μου τον εαυτο. Στα 23,5 πτυχιο απο πανεπιστημιο πειραια, στα 25,5 μου μεταπτυχιακο απο το καποδιστριακο. Ειμαι 27 με καλο βιογραφικο και ξερεις που δουλευω??? Βοηθος μαραγκου σε οικοδομες...

Στο ξαναλεω, απαραδεκτο το σχολιο σου

Δημοσ.

τα πτυχια πανω σε τι αντικειμενο ειναι; και εισαι σιγουρος οτι εχεις ψαξει και δεν βρισκεις δουλεια πανω στο αντικειμενο σπουδων σου; η περιμενεις την θεση στο δημοσιο να αδειασει;

δεν ηταν κακοβουλο το σχολιο του παιδιου, μια αληθεια ειπε, οτι εσυ με τοσα πτυχια και δεν βρισκεις κατι καλο ο πωλητης που δεν εχει τιποτα (για οσους ισχυει αυτο) τοτε πως να παει πιο πανω απο την θεση του πωλητη;

Δημοσ.

Κατ'αρχας εμενα με εφερα ως παραδειγμα και το topic αναφερεται αλλου, οποτε ας μην ξεφυγουμε. Εμενα το σχολιο του παλικαριου μου φανηκε υποτιμητικο... Ισως και να μην το εννοουσε ετσι αλλα ετσι βγαινει διαβαζοντας το. Και γιατι αντιδρω εγω? Γιατι απλα το οτι καποιος δουλευει ως πωλητης δεν σημαινει οτι ειναι κατωτερης μορφωσης!! Θεωρω αισχρο να καταντησουμε να κατηγοριοποιουμε τους ανθρωπους αναλογα με τη δουλεια τους... Anyway...

Δημοσ.

Ωραια αφου ακουστηκε σε μερικους υποτιμητικο αν και πριν μερικα posts εχω ξαναγραψει τι εννοω για πτυχια απο ΙΕΚ και ΤΕΕ να κανω μια μικρη διευκρινηση.......

Σε εταιριες οπως πλαισιο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ειδικα σε μια αγορα οπως αυτη οπου απο πωλητες βρωμαει ο τοπος και ο καθε 18χρονος φοιτητης δουλευει εκει part time για ψιχουλα ή και για να εχει μια εκπτωση στα προιοντα 20%!

Και ναι για να ειναι καποιος υπευθυνος-διευθυντης πωλησεων ή τομεαρχης σε τετοιου ειδους επιχειρησεις χρειαζεται ενα πτυχιο ΤΕΙ ή ΑΕΙ και με την αναλογη προυπηρεσια βεβαια...

Τωρα επειδη ειχα δουλεψει και εγω στα Careffour σε αλλο ποστο βεβαια (Ειδη κηπου-γυμναστηριου-γατοτροφες) εκει οντως παιδια που δεν ειχαν πτυχια αλλα ειχαν αφιερωσει την ζωη τους προσωπικη και μη αλλα και επειδη αγαπουσαν αυτο που εκαναν ειχαν φτασει στο σημειο να γινουν και υπευθυνοι τομεα αλλα μετα απο 8 χρονια εξαντλητικης δουλειας και ωραριων.

Μονο εκτος πραγματικοτητας δεν ειμαι!

Το να γινεις πωλητης εξωτερικος ή σε καποιο καταστημα δεν χρειαζεται και ιδιαιτερες γνωσεις απλα να γνωριζεις την αγορα του προιοντος που πουλας και να κανεις βεβαια τις αναλογες θυσιες που απαιτει.

WatchYourBack πραγματικα λυπαμαι (Οχι για την δουλεια που κανεις)

Και εγω εχω δουλεψει οικοδομη,σε ηλιακους θερμοσιφωνες,χρωματοπωλειο,κλειδαραδικο αλλα και σε σοβαρες επιχειρησεις με υπεραυξημενα καθηκοντα και εκαναν την καθε δουλεια με το ιδιο παθος

αλλα για το οτι οι κοποι τοσων χρονων που εφαγες στα Πανεπιστημια δεν ανταποκριθηκαν σε αυτο που περιμενες.

Απαραδεκτο δεν ηταν σε καμοια περιπτωση το σχολιο μου και ουτε κατηγοριοποιησα κανεναν..

Απλα αυτη ειναι η πραγματικοτητα!

Και αν καποιος επιθυμει να μεινει πωλητης μια ζωη προβλημα του γιατι υπο ορισμενες συνθηκες ειναι προβλημα να εισαι σε μια δουλεια που ξερεις οτι δεν εχεις προοπτικες οσο καλα και να κανεις την δουλεια σου.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ρε παιδια εχει παει κανεις σας στο πλαισιο να αγορασει τιποτα τελευταια? Ειναι η ιδεα μου η οι εργαζομενοι εκει μεσα πανε με ρυθμους super Mario? Δεν ξερω για σας αλλα ενω μου αρεσει η σχετικα γρηγορη εξυπηρετηση αυτο που παρατηρησα την τελευταια εβδομαδα στα καταστηματα δεν μου αρεσε καθολου. ΜΕ ανγχωναν ρε παιδι μου ετσι οπως τους εβλεπα, δεν μου διναν την εντυπωση της "φιλικοτητας" εστω και ψευτικη. .

Οι εργαζομενοι πηγαιναν λες και ειχαν παρει χαπακια speed και ολο ερωτησεις του τυπου "εξυπηρετηθηκατε σωστα? Ολα καλα με τις υπηρεσιες μας?". Δεν λεω, καλα να δουλευουν γρηγορα οι εργαζομενοι αλλα αυτο που ειδα ηταν εντελως overkill και δεν μου αρεσε καθολου. Ενιωθα οτι εκανα κακο στον εργαζομενο με το που ημουν εκει και μονο. Ειδικα οταν πηγα σε καποια φαση να παρω μελανακια και ειδα καμια 4 απο αυτους να ερχονται σφαιρα σε εναν χωρο που ηταν σαν κουζινακι να πινουν νερο σαν να το ριχνουν πανω τους και μετα βουρ παλι στο τρεξιμο.

Γενικα δεν μου εδωσε την ιδεα οτι εκει ειναι ενας ανθρωπινος χωρος για εργασια και μαλιστα το αντιθετο μου εδωσε την ιδεα οτι περισσοτερο κακο καναμε (σαν πελατες) που βρισκομασταν εκει παρα καλο.

Δημοσ.
Ρε παιδια εχει παει κανεις σας στο πλαισιο να αγορασει τιποτα τελευταια? Ειναι η ιδεα μου η οι εργαζομενοι εκει μεσα πανε με ρυθμους super Mario? Δεν ξερω για σας αλλα ενω μου αρεσει η σχετικα γρηγορη εξυπηρετηση αυτο που παρατηρησα την τελευταια εβδομαδα στα καταστηματα δεν μου αρεσε καθολου. ΜΕ ανγχωναν ρε παιδι μου ετσι οπως τους εβλεπα, δεν μου διναν την εντυπωση της "φιλικοτητας" εστω και ψευτικη. .

Οι εργαζομενοι πηγαιναν λες και ειχαν παρει χαπακια speed και ολο ερωτησεις του τυπου "εξυπηρετηθηκατε σωστα? Ολα καλα με τις υπηρεσιες μας?". Δεν λεω, καλα να δουλευουν γρηγορα οι εργαζομενοι αλλα αυτο που ειδα ηταν εντελως overkill και δεν μου αρεσε καθολου. Ενιωθα οτι εκανα κακο στον εργαζομενο με το που ημουν εκει και μονο. Ειδικα οταν πηγα σε καποια φαση να παρω μελανακια και ειδα καμια 4 απο αυτους να ερχονται σφαιρα σε εναν χωρο που ηταν σαν κουζινακι να πινουν νερο σαν να το ριχνουν πανω τους και μετα βουρ παλι στο τρεξιμο.

Γενικα δεν μου εδωσε την ιδεα οτι εκει ειναι ενας ανθρωπινος χωρος για εργασια και μαλιστα το αντιθετο μου εδωσε την ιδεα οτι περισσοτερο κακο καναμε (σαν πελατες) που βρισκομασταν εκει παρα καλο.

Αυτό είναι το ακριβώς αντίθετο από το να τους βλέπεις να τα ξύνουν και να μασουλάνε σα γελάδες.Μα τελοσπάντων δεν μπορούμε να βρούμε μια έστω ασημένια κ όχι χρυσή τομή σε κάποια πράγματα; Αυτός ο τρόπος που λες το πιθανότερο είναι να στείλει τον υπάλληλο με υπερκόπωση στο νοσοκομείο.Πάντα σε αυτή τη χώρα όλα μα όλα στην υπερβολή...Στη συγκεκριμένη περίπτωση ή ο υπάλληλος θα είναι ψευτόμαγκας και ωχαδερφιστής (sic) ή θα γίνεται τιραμόλα και Βέγγος μαζί.

Μάλλον θα τους απείλησαν με καμια απόλυση + αύξηση της παραγωγικότητας αν θέλουν να έχουν δουλειά,και τρέχουν τώρα σαν τους κακομοίρηδες να μη βρεθούν στο δρόμο.Εύχομαι καλή τύχη σε όλους τους σωστούς υπαλλήλους κ να βρούν μια δουλειά που θα τους συμπεριφέρονται κ πληρώνουν σωστά στο μέλλον...

Δημοσ.

Εντάξει...

Όντως είναι αγχωτικό..

Δεν λέω σε καφετέρια ας έρθει γρήγορα ο σερβιτόρος να παραγγείλω..

Σε Φαστφούντάδικο να με εξυπηρετήσουν γρήγορα..

Και στις δύο περιπτώσεις εγώ περιμένω να με εξυπηρετήσουν και όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα

Αλλά σε πολυκατάστημα ηλεκτρονικών ειδών που όσο να ναι βολτάρεις και λίγο να χαζέψεις τίποτα..το να έρχονται κατά πάνω σου είναι και αγχωτικό και υπερβολικό..

Καλύτερα απλά να είναι σε θέση να με εξυπηρετήσουν γρήγορα μόλις τους απευθυνθώ και όχι αυτή η υπερβολή..

Public ftw!:-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...