Tzimmys Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Μετά από αρκετό ψάξιμο και την απαραίτητη βοήθεια των ανθρώπων εδώ, έφτιαξα και εγώ το htpc που χρειαζόμουνα. Γνώμη μου είναι, ότι ένα καλό htpc πρέπει να έχει ένα πολύ καλό κουτί. Ένα κουτί το οποίο θα πρέπει να είναι όμορφο εμφανισιακά (για να μπορεί να σταθεί και σε ένα σαλόνι αν χρειαστεί), ελαφρύ (για να μπορεί να μετακινείτε εύκολα) και λειτουργικό. Λειτουργικό στην περίπτωση ενός htpc θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η τυχόν ύπαρξη ενός card reader και πιθανά το τηλεκοντρόλ. Είμαι περήφανος που βρήκα ένα τέτοιο κουτί και σε καλή τιμή. Πρόκειται για το MC-300 της MS-Tech και μαζί με τα μεταφορικά μου βγήκε 68 ευρώ. Καθ' όλα άξιο κουτάκι, με μοναδικό μειονέκτημα που εντόπισα τη πολύ δύσκολη εγκατάσταση μητρικής λόγου του τροφοδοτικού. Το 24πινο της μητρικής είναι ακριβώς κάτω από το τροφοδοτικό, χωρίς όμως να έχει πολύ αέρα. Το υπόλοιπο σύστημα αποτελείτε από: cpu: amd 7750 mobo: m3n78-vm ram: 2x 1 gb Adata psu: hiper 425 Όλα τα παραπάνω μαζί με το κουτί, μου βγήκανε στα 220 ευρώ. Σκληρός και dvd χρησιμοποιηθήκανε κάτι παλιά που είχα. Με 220 ευρώ λοιπόν, πιστεύω ότι έστησα ένα αξιοπρεπέστατο και όμορφο pcάκι. Η ενσωματωμένη 8200 που διαθέτει η μητρική του δίνει να δυνατότητα να υποστηρίζει cuda για την απρόσκοπτη αναπαραγωγή HD. Το τηλεκοντρόλ δεν το δοκίμασα ακόμα για να σας πω εντυπώσεις και επίσης δεν μέτρησα κατανάλωση. Θα τα κάνω και θα σας ενημερώσω, απλά δεν δεσμεύομαι γιατί από χρόνο δεν τα πάμε καλά. Και για το τέλος μερικές εικόνες από τη διαδικασία στησίματος και ολοκληρωμένο. Εδώ μέσα κρύφτηκαν όλα τα καλώδια. Δεν χωρούσε τίποτα άλλο. Το τηλεκοντρόλ Πρώτο boot και όλα ΟΚ. Παράξενο. Εδώ φαίνεται ολοκληρωμένο και ωραίο. Ξέχασα να σας πω ότι έχει και ποδαράκια τα οποία δεν έχω βάλει ακόμη. Και τέλος σαφώς η εγκατάσταση των 7. Όλα πήγαν ρολόι.
terry308 Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 πολυ ωραιο με γεια με βαζεις σε τρελλες σκεψεις μιας και ειμαι αναμεσα σε htpc & egreat του e-shop ...
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Καλοριζικο...Ακρως οικονομικο και καλο φαινεται !!! Τις ταινιες τις εχεις στον δικο του δισκο ή παιρνεις υλικο απο αλλου ?
Moderators matrixxx Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Moderators Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Με γεια! Μονο που εχεις ενα λαθος! Βαλε και τις 2 μνημες στις κιτρινες υποδοχες για να εχεις dual channel / 128bit memory. Ετσι οπως τις εχεις μια κιτρινη μια μαυρη δεν ειναι Dual channel !
Tzimmys Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Καλοριζικο...Ακρως οικονομικο και καλο φαινεται !!! Τις ταινιες τις εχεις στον δικο του δισκο ή παιρνεις υλικο απο αλλου ? Σε ευχαριστώ Γιάννη. Ταινίες δεν έχω σ' αυτόν γιατί εκτελεί χρέη αναπαραγωγής και εγγραφής μουσικής, αλλά ό,τι παίζει είναι από τον δικό του δίσκο. Βέβαια δεν είναι καθόλου δύσκολο, αν χρειαστεί, να συνδέσω κάποιος εξωτερικό δίσκο. Με γεια! Μονο που εχεις ενα λαθος! Βαλε και τις 2 μνημες στις κιτρινες υποδοχες για να εχεις dual channel / 128bit memory. Ετσι οπως τις εχεις μια κιτρινη μια μαυρη δεν ειναι Dual channel ! Σε ευχαριστώ πολύ φίλε. Για το dual channel νομίζω πως το έχω σωστά, αλλά θα το τσεκάρω. Να είσαι καλά.
Γιάννης Platano Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2009 Σε ευχαριστώ Γιάννη. Ταινίες δεν έχω σ' αυτόν γιατί εκτελεί χρέη αναπαραγωγής και εγγραφής μουσικής, αλλά ό,τι παίζει είναι από τον δικό του δίσκο. Βέβαια δεν είναι καθόλου δύσκολο, αν χρειαστεί, να συνδέσω κάποιος εξωτερικό δίσκο. . Εγω ομως θελω να παιρνει απο εξωτερικο που ειναι συνδεδεμενος σε αλλο pc μεσω δικτυου...
Moderators matrixxx Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Moderators Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Σε ευχαριστώ πολύ φίλε. Για το dual channel νομίζω πως το έχω σωστά, αλλά θα το τσεκάρω. Να είσαι καλά. Λαθος το εχεις, μην τσεκαρεις τπτ, βαλτες στα κιτρινα και εισαι ΟΚ. Ειναι κριμα να μην τις εχεις σε dual !
the_eye Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2009 Λαθος το εχεις, μην τσεκαρεις τπτ, βαλτες στα κιτρινα και εισαι ΟΚ. Ειναι κριμα να μην τις εχεις σε dual ! Σωστός ο αποπάνω Μπορείς να δεις και στο manual σελ. 14 το settαρισμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.