karaap Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Εχω ένα δίσκο που τον έκανα δύο διαμερίσματα . Στο ένα έβαλα τα Vista και στο άλλο το Ubuntu . Οταν είμαι στο Ubuntu μπορώ και βλέπω τον δίσκο των Vista και τα αρχεία που είναι εκεί. Οταν είμαι στα windows δεν βλέπω τα αρχεία και τον δίσκο του Ubuntu . Είναι φυσιολόγικό αυτό ; Μπορεί να γίνει κάτι για να βλέπω τα ερχεία και απο τα windows. Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
disqualified Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 26 Μαΐου 2009 ειναι απολυτα φυσιολογικο. Δες εδω. Εγω τα εχω χρησιμοποιησει και τα δυο. Το ενα τελεια αλλα μετα απο αναβαθμιση ubuntu σταματησε και μετα πηγα στο αλλο το οποιο λειτουργησε αλλα με ενα προβλημα στους ελληνικους χαρακτηρες που βλεπαν τα vista. Προβλημα στους δισκους δε μου δημιουργησε παντως κανενα αν και υπαρχουν λογικα και τετοιες περιπτωσεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karaap Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Επειδή υπάρσχει πρόβλημα σε πολλούς που έχουν windows + ubuntu για να βλέπουν τα κοινά αρχεία έκανα το παρακάτω . Ξεκινώ με ένα αδειο δίσκο . Εγκαθιστώ τα windows με format ntfs. Μετά με ένα live cd ubuntu με το πρόγραμμα διαμόρφωσης διαμερισμάτων κάνω την συνέχιση της διαμόρφωσης του δίσκου. Μικραίνω το διαμέρισμα των windows. Στο χώρο που μένει κανώ ένα διαμέρισμα με φορμάτ ntfs που θα είναι ο κοινός δίσκος και θα τον βλέπουν και τα δύο λειτουργικά . Τον υπόλοιπο χώρο τον χρησιμοποιώ για να κάνω ένα πρωτεύων διαμέρισμα 20 GB για το Ubuntu σε format ext3 και ένα μικρό διαμέρισμα το διπλάσιο της μνήμης του PC σε φορματ linux swap . Ετσι έχω δύο λειτουργικά και ένα κοινό δίσκο που βάζω τα αρχεία που θέλω να βλέπω . Η διαδικασία αναλυτικά φαίνεται στη διεύθυνση http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=756 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Γιατι να μην εχεις τα κοινα αρχεια που θες σε ενα ntfs partition που το ntfs-3g μπορει να γραψει και να διαβασει απο αυτο καλυτερα απο το αντιστοιχο προγραμμα για ext3 σε windows? Ο σκληρος μου ειναι χωρισμενος σε - 60 GB για windows σε ntfs - 15 GB για το linux σε ext3 - 200κατι GB κοινοχρηστος αποθηκευτικος χωρος σε ntfs. ---edit Μολις καταλαβα οτι αυτο ακριβως εκανες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iant Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Share Δημοσ. 28 Μαΐου 2009 Εγώ θα πρότεινα την εξής σειρά τον partitions: - Windows - DataDisk - ext3 - swap Εάν χρειαστείς μεταβολή μεγέθους τον Windows ή Linux να έχεις στην μέση το DataDisk ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.