Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp

Συμφωνα με αυτη τη σελιδα ο IE6 για τον απριλιο ήταν στο 7.9%

Αληθεια απο ποιο ποσοστο χρησης και κατω ενος browser δεν πρεπει να τον λαμβανουμε υποψη στο σχεδιασμο μιας ιστοσελιδας?

---------- Προσθήκη στις 17:05 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:53 ----------

http://marketshare.hitslink.com/report.aspx?qprid=3&qpcustom=Microsoft+Internet+Explorer+6.0

Εδω του προσθετουνε και ενα 10% και παει στο 17%.

• Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κοίτα αυτά τα στατιστικά που παραθέτεις είναι για την παγκόσμια αγορά και δεν πιστεύω πως αντικατοπτρίζουν τα ελληνικά δεδομένα.Τις δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις τις τράπεζες τους ελευθέρους επαγγελματίες κλπ.Που αγόρασαν έναν υπολογιστή προ τουλάχιστον 3 ετιας με xp και δεν έχουν μπει στην διαδικασία "αναβάθμισης" και απλά κάνουν τη δουλειά τους με ότι εργαλείο έχουν μπροστά τους.

Τα στατιστικά απο την άλλη που σου έδωσα εγώ είναι απο μια ελληνική ιστοσελίδα που το κοινό τις είναι η κατηγορίες που περιέγραψα παραπάνω...

Πιστεύω προσωπικά πως το αν θα λάβεις υπόψιν ένα browser στο σχεδιασμό μιας ιστοσελίδας δεν εξαρτάτε απο τα απόλυτα νούμερα που αυτός κατέχει στην αγορά γενικώς αλλά από το κοινό στο οποίο εσύ απευθύνεσαι.

Πχ σε μια ενημερωτική ιστοσελίδα ναι θα λάβω υπόψη μου τον ΙΕ6 γιατί το κοινό τις ιστοσελίδας αυτής είναι αυτό που περιέγραψα παραπάνω και η χρήση του ΙΕ6 αναμένεται αυξημένη όπως και επίσης σε μια τέτοια ιστοσελίδα είναι εύκολο να ακολουθήσεις στανταρ για τον ΙΕ6 γιατί δεν χρειάζονται απαιτητικά γραφικά εξεζητημένη χρήση Javascript κλπ

Από την άλλη τώρα σε μια ιστοσελίδα πχ για game reviews περιμένω το κοινό μου να είναι νεολαία η οποία έχει ένα υψηλό επίπεδο ενασχόλησης με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και αναμένω το ποσοστό χρήσης το ΙΕ6 να είναι αρκετά μικρό σε σχέση με την προηγούμενη περίπτωση.Επίσης σε μια τέτοια σελίδα με αυτό το κοινό ειναι αναμενόμενη και επιτακτική η χρήση γραφικών,εφε,javascript κλπ που σε οδηγούν να αποκλίσεις παλαιότερους browsers...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Γενικα σε Ευρωπη και North America ο ie6 είναι κάτω απο το 5% πλεον.

Όντως, αλλά 5% σημαίνει ένας στους είκοσι. Σκέψου: θες εσύ να χάνεις και να κερδίζεις τον αρνητισμό από έναν στους είκοσι επισκέπτες που θα μπαίνουν σε μια σελίδα; Δυστυχώς, όσο υπάρχει έστω και το 5% πρέπει να τους προσέχεις κι αυτούς, αν πχ πρόκειται για site όπου ο κάθε επισκέπτης είναι υποψήφιος πελάτης... :-(

Μακάρι να μη διαρκέσει πολύ ακόμα και να ξυπνήσουν και οι τελευταίοι χρήστες. Γι αυτό είναι και δική μας ευθύνη να προτείνουμε στον κόσμο που μας διαβάζει και στους φίλους μας εναλλακτικούς φυλλομετρητές ή τουλάχιστον να αναβαθμίζουν τον αρχαίο τους ΙΕ6.

Δημοσ.

Εγώ στα δικά μου site ξερά πλέον τον κόβω... πονάει δεν πονάει δεν μπορώ να ασχολούμαι άλλο μαζί του.

• 6 μήνες μετά...
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για το webdesign προτιμότερο είναι το photoshop ή το fireworks??

Θέλω να ασχοληθώ με ένα εκ των 2 και πρέπει να διαλέξω..

Θα μπορούσε κάποιος να πεί πχ διαφορές κλπ?

Δημοσ.

Αν είναι για web design μόνο τότε το fireworks,αφού είναι φτιαγμένο για αυτόν τον λόγο,αν θες να μάθεις να επεξεργάζεσαι εικόνες γενικά τότε το phostoshop είναι το καλλίτερο.

Δημοσ.

Αν είναι για web design μόνο τότε το fireworks,αφού είναι φτιαγμένο για αυτόν τον λόγο,αν θες να μάθεις να επεξεργάζεσαι εικόνες γενικά τότε το phostoshop είναι το καλλίτερο.

ok thanks, για webdesign αφέρομαι μόνο!

Δημοσ.

Ωραία αυτά τα προγράμματα όπως το dreamweaver και το fireworks, κάνουν τη δουλειά σου εύκολη αλλά δεν μαθαίνεις webdesign έτσι...Αν δεν κάτσεις να φτιάξεις μόνο σου το κώδικα, να καείς λίγο, δεν μαθαίνεις ποτέ...

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους!!!

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

πολυ ενδιαφέρον site σχετικά με τα βήματα σου για να στήσεις μία επιχείρηση μέσω διαδυτκίου τα περιγράφει στο makemoneyonline.gr

edit: έχει και υποκατηγορία που μιλάει για τον σχεδιασμό

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...