Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Για τα στατικα sites χρησιμοποιω photoshop για να σχεδιασω το template και οταν τελειωσω το σχεδιο κανω το slice (κοψιμο), απο εκει και περα αρχιζω και φτιαχνω το css του. Dreamweaver τωρα τελευταια το εχω παρατησει και εχω αρχισει να δουλευω το notepad++ που ελεγχω μονο τον κωδικα.

Στην επομενη ανανεωση που λογικα θα ειναι ετοιμη μεχρι την κυριακη θα προσθεσω καποια links με οδηγους για σχεδιασμο template στο photoshop.

Ευχαριστώ. Βασικά για αυτούς που δεν ξέρουν κώδικες :P μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το dreamweaver αφού κάνουμε κανένα tutorial να ξεστραβωθούμε? :rolleyes:

• Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Ευχαριστώ. Βασικά για αυτούς που δεν ξέρουν κώδικες :P μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το dreamweaver αφού κάνουμε κανένα tutorial να ξεστραβωθούμε? :rolleyes:

Κοιτα αν ειναι να σσχοληθεις με τον χωρο καλο ειναι αργα η γρηγορα να μαθεις λιγο κωδικα. Εγω θα συμπεριλαβω συντομα καποια links που δειχνουν πως σχεδιαζεις μερικα templates στο photoshop αλλα και πως «δενεις» ενα template και το κανεις να λειτουργει με css και Html.

Τωρα για το dreamweaver εγω προσωπικα δεν το εχω χρησιμοποιησει παρα πολυ για να μπορεσω να γραψω καποιο tutorial πανω στο θεμα. Αν βρω κατι ομως θα σου στειλω το link.

Δημοσ.
Κοιτα αν ειναι να σσχοληθεις με τον χωρο καλο ειναι αργα η γρηγορα να μαθεις λιγο κωδικα. Εγω θα συμπεριλαβω συντομα καποια links που δειχνουν πως σχεδιαζεις μερικα templates στο photoshop αλλα και πως «δενεις» ενα template και το κανεις να λειτουργει με css και Html.

Τωρα για το dreamweaver εγω προσωπικα δεν το εχω χρησιμοποιησει παρα πολυ για να μπορεσω να γραψω καποιο tutorial πανω στο θεμα. Αν βρω κατι ομως θα σου στειλω το link.

Οκ!Ευχαριστώ πολύ!Για τα tutorials θα τα βρω εγώ μην σε πρήζω. Ρώτησα περισσότερο, για τη γνώμη σου. Δηλαδή αν κάποιος θέλει να ξεκινήσει μια σελίδα, για να μάθει κάποια βασικά, από το μηδέν, αν θα ταν καλό να δει λίγο πως λειτουργει ένα τέτοιου είδους πρόγραμμα για να πάρει μια αρχική γεύση.

Οπότε περιμένω τα λινκς (για τα templates και το δέσιμο, και ότι άλλο θεωρείς σημαντικό). Σ' ευχαριστώ ξανά!

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Το site του σκαι, ειναι ειτε Joomla ειτε Drupal (δεν νομιζω να ειναι Wordpress), αλλα παλι ειναι αρκετα καλοσχεδιασμενο.

Οσοι δεν ειναι καλοι στο να γραφουν κωδικα μια καλη λυση ειναι το να χρησιμοποιησουν τα πακετα που προανεφερα, (Joomla, Drupal, Wordpress). Ειναι τσαμπα και σχετικα ευκολα στην χρηση.

Btw, σχετικα με τα "Photoshop Patterns", υπαρχει ενα tool στο Photoshop που κανει generate δικα σου Patterns απο photos που εχεις ανηξει.

Σχετικα με το png transparency του Internet Explorer 6...

Βγαινει το Internet Explorer 9 και εμεις ακομα ασχολουμαστε με το 6, ασε που στις μερες μας το IE ειναι ο λιγοτερο χρησιμοποιημενος φιλομετριτης :P

Sorry για τα "bad greek", αλλα ειχα κατι χρονια να γραψω στα ελληνικα... με εφαγαν το ΤΕΙ και τα ξενα φορουμ!!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

internet explorer 6

χρησιμοποίεται απο ενα 10%-20% λένε τα στατιστικά.

Αλλα κυρως οι επιχειρήσεις έχουν ie6.

Εγω δλδ ειδα internet explorer 5.5 χτες στην AlphaBank.Τετοιο έχουν οι υπάλληλοι στα γραφεία και λογικά και αλλού.

Δημοσ.

Τελικά αυτό το θέμα με τον IE είναι μεγάλη συζήτηση, ή μπορεί και μικρή, δεν ξέρω :P

Και όχι linkingpark δεν είναι ο λιγότερο χρησιμοποιημένος browser. Αυτό είναι πολύ γενικό σχόλιο. Γιατί εκεί που δουλεύω τώρα εγώ, είναι ο περισσότερο χρησιμοποιημένος.

Αυτά που λέω δεν πάνε προσωπικά σε σένα, απλα μου δωσες την αφορμή να εκφραστώ. B)

Γενικά λοιπόν, ανάλογα με τον κλάδο και το target group της σελίδας σου, θα δεις διαφορετικά αποτελέσματα. Στο site που δουλεύω τώρα ο ΙΕ είναι ο πρώτος με διαφορά. Και υπάρχει και ο 6 μέσα ακόμα.

Και είναι απλό το να καταλάβουμε το γιατί. Οι χρήστες που μας επισκέπτονται είναι 40-50-60 ετών μπορεί και παραπάνω και δεν τους νοιάζει και πολύ ποιος είναι ο ο πιο γαμάτος και ο πιο γρήγορος κτλ browser. Τη δουλειά τους θέλουν να κάνουν, δεν έχουν καμία σχέση με web design/development και απλά ψάχνουν στο ίντερνετ να βρουν αυτό που θέλουν. Άρα οφείλουμε όσοι φτιάχνουμε σελίδες, να υπολογίζουμε όλους τους browsers ώστε να παίζει το site μας σωστά.

Δεν τον γουστάρω μία αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς πολλοί τον χρησιμοποιούν.

Κάποτε σκεφτόμουν "να πάνε να χεστούν όσοι χρησιμοποιούν ΙΕ, εγώ γουστάρω ff και opera και πάει και τελείωσε"

Αν όμως η μελλοντικοί πελάτες μου χρησιμοποιούν ΙΕ, και το site δεν εμφανίζεται εντελώς σωστά (είτε είναι transparency issue, είτε είναι σπασμένα γραφικά, είτε είναι δεν ξέρω γω τι άλλο) τι κάνω; Τους αγνοώ επειδή "εγώ ξέρω καλύτερα" και χάνω λεφτά, ή συνειδητοποιώ ότι δεν έχει σημασία τι πιστεύεις εγώ, αλλά δουλειά μου είναι να εξυπηρετώ τους πελάτες μου;

Ουφ αυτά είχα να πω πρωί πρωί.

Αντε και καλή Λαμπρή!

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

και για αν επιβεβαιώσω τα λεγόμενα του morgy περι ΙΕ έρχομαι να παραθέσω τα στατιστικά ενός ειδισεογραφικού site με μερικές χιλιάδες επισκεψεις την ημέρα όπου ώς γνωστόν το target group τέτοιων ιστοσελίδων είναι άνθρωποι ηλικίας 30-50 οι οποίοι χρησημοποιούν τον browser που ήρθε μαζί με το λειτουργικό τους για να κάνουν μια μικρή περιήγηση στο διαδίκτυο θεωρώντας πως αφου ο ΙΕ είναι πρόγραμμα για να βλέπεις ιστοσελίδες θα πρέπει με αυτόν να βλέπεις ιστοσελίδες.

Δεν τους ενδιαφέρει το πως και το γιατί τους ενδιαφέρει "να γίνει η δουλεια" και αν δεν μπορούν να δούν την ιστοσελίδα σου λόγο browser δεν θα αλλάξουν browser ιστοσελίδα θα αλλάξουν.

Oπως βλέπεις στα συνημένα ~21000 άνθρωποι χρησημοποιούν ΙΕ και απο αυτούς ~4000 ΙΕ6 αν θέλεις να τώρα να διώξεις ~4000 επισκεψεις καθημερινώς απο την ιστοσελίδα σου είναι ... Το συζητάμε

post-24338-12906309007_thumb.jpg

post-24338-129063090073_thumb.jpg

Δημοσ.

και για αν επιβεβαιώσω τα λεγόμενα του morgy περι ΙΕ έρχομαι να παραθέσω τα στατιστικά ενός ειδισεογραφικού site με μερικές χιλιάδες επισκεψεις την ημέρα όπου ώς γνωστόν το target group τέτοιων ιστοσελίδων είναι άνθρωποι ηλικίας 30-50 οι οποίοι χρησημοποιούν τον browser που ήρθε μαζί με το λειτουργικό τους για να κάνουν μια μικρή περιήγηση στο διαδίκτυο θεωρώντας πως αφου ο ΙΕ είναι πρόγραμμα για να βλέπεις ιστοσελίδες θα πρέπει με αυτόν να βλέπεις ιστοσελίδες.

Δεν τους ενδιαφέρει το πως και το γιατί τους ενδιαφέρει "να γίνει η δουλεια" και αν δεν μπορούν να δούν την ιστοσελίδα σου λόγο browser δεν θα αλλάξουν browser ιστοσελίδα θα αλλάξουν.

Oπως βλέπεις στα συνημένα ~21000 άνθρωποι χρησημοποιούν ΙΕ και απο αυτούς ~4000 ΙΕ6 αν θέλεις να τώρα να διώξεις ~4000 επισκεψεις καθημερινώς απο την ιστοσελίδα σου είναι ... Το συζητάμε

Δημοσ.

http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp

Συμφωνα με αυτη τη σελιδα ο IE6 για τον απριλιο ήταν στο 7.9%

Αληθεια απο ποιο ποσοστο χρησης και κατω ενος browser δεν πρεπει να τον λαμβανουμε υποψη στο σχεδιασμο μιας ιστοσελιδας?

---------- Προσθήκη στις 17:05 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:53 ----------

http://marketshare.hitslink.com/report.aspx?qprid=3&qpcustom=Microsoft+Internet+Explorer+6.0

Εδω του προσθετουνε και ενα 10% και παει στο 17%.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...