Προς το περιεχόμενο

Πλαισιο: διαφορά τιμής

john4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ο νομος λεει οτι δινεται ολο το ποσο που αναγραφεται στην αποδειξη αγορας.

Εχω την εντυπωση οτι αυτο που λες δεν ισχυει. Νομιζω οτι ο νομος οριζει οτι πρεπει να γινει αλλαγη με το ιδιο η αντιστοιχο αλλα καλυτερων προδιαγραφων... Και αυτο ειναι και πιο λογικο...

Δημοσ.
Εχω την εντυπωση οτι αυτο που λες δεν ισχυει. Νομιζω οτι ο νομος οριζει οτι πρεπει να γινει αλλαγη με το ιδιο η αντιστοιχο αλλα καλυτερων προδιαγραφων... Και αυτο ειναι και πιο λογικο...

ΝΟΜΟΣ Ν 3043 ΦΕΚ Α192

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 21/08/2002

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α`

ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΠΩΛΗΤΗ ΠΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΥΝΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΩΝ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Άρθρο 540

Δικαιώματα του αγοραστή

Στις περιπτώσεις ευθύνης του πωλητή για πραγματικό ελάττωμα ή για έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας ο αγοραστής δικαιούται κατ` επιλογήν του:

1. να απαιτήσει, χωρίς επιβάρυνσή του, τη διόρθωση ή αντικατάσταση του πράγματος με άλλο, εκτός αν μια τέτοια ενέργεια είναι αδύνατη ή απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες

2. να μειώσει το τίμημα

3. να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση, εκτός αν πρόκειται για επουσιώδες πραγματικό ελάττωμα.

Ο πωλητής οφείλει να πραγματοποιήσει τη διόρθωση ή την αντικατάσταση σε εύλογο χρόνο και χωρίς σημαντική ενόχληση του αγοραστή.

Δημοσ.
προς τι η έκπληξη ότι ήταν 160αρης? (έτσι δλδ καταλαβαίνω εγώ τα θαυμαστικά :o )

ο δισκος ηταν 160αρης αλλα δεν υπηρχε το ιδιο μοντελο και ο τυπος απαιτουσε να του δωθει 320αρης επειδη μονο σε 320gb υπηρχε το ιδιο μοντελο!

εκει πανε τα θαυμαστικα!!(my miss)

• Super Moderators
Δημοσ.
ο δισκος ηταν 160αρης αλλα δεν υπηρχε το ιδιο μοντελο και ο τυπος απαιτουσε να του δωθει 320αρης επειδη μονο σε 320gb υπηρχε το ιδιο μοντελο!

εκει πανε τα θαυμαστικα!!(my miss)

παω σημερα σε κεντρικο e-shop.σκαει μυτη τυπακος και καλα ψαγμενος μαγκας και ετσι και τους λεει πως χαλασε ενας σκληρος δισκος!λεει ωραια.βγαζει τον δισκο ο πωλητης και ηταν ενας 160αρης!ε ο δισκος μονο τρυπες απο σφαιρες δεν ειχε πανω!!!!!!

πραγματικα γελαγε μαζι του ολο το μαγαζι!!!τον εκανε ρεζιλι ο πωλητης και εφυγε κακην κακως!χαχαχ

btw,για προιον που δεν υπαρχει πλεον σε καταστημα,τι ποσοστο επι της τιμης αγορας δινεται ως πιστωτικο??

κάτι δεν έγραψες τότε :o

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...