Προς το περιεχόμενο

Acer Aspire 7730G Vista Recovery

nzeppos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να ζητήσω τη συμβουλή σας γιατί όσο έψαξα δεν έβγαλα άκρη. Γνωστός πήρε το παραπάνω laptop από κάποιο κατάστημα με προεγκατεστημένα Vista Premium Greek. Για κάποιο λόγο πρέπει να τα ξαναπεράσει (είτε με format, είτε χωρίς) και επειδή δεν του είχαν δώσει τα δισκάκια της εγκατάστασης, του είπαν να το πάει στην αντιπροσωπεία. Διαφορετικά να πέρναγε από το μαγαζί να του έκαναν αυτοί το format, με το αζημίωτο βέβαια (το κλασικό 50άρι).

Στα εν λόγω laptop δεν υπάρχει κάποιο partition του σκληρού, όπου βρίσκονται τα αρχεία εγκατάστασης των Vista? Πώς γίνεται να εγκατασταθούν ξανά? Κάπου διάβασα για alt+f10 recovery στα Acer (μαζί με το D2D) αλλά δεν έγινε τίποτα.

Δημοσ.
Κάπου διάβασα για alt+f10 recovery στα Acer (μαζί με το D2D) αλλά δεν έγινε τίποτα.

Δηλαδη αν πατησεις alt+f10 οταν βγαλει την οθονη που λεει acer δεν γινεται τιποτα?

Αν δεν γινεται τιποτα σημενει οτι η σβηστικε το recovery partition η εφυγε ετσι απο το εργοστασειο.

Πιο πιθανο ειναι το δευτερο γιατι το recovery partition σβηνεται δυσκολα καταλαθος(πρεπει να σβηστει η με καποιο προγραμα οπος το partition magic η απο γραμη εντολων)

Αν θες να κανεις format χρησιμοποιησε καποιο αλλο αντιγραφο των vista και κανε εγκατασταση με τον κωδικο που εχει απο κατω το laptop.

Δημοσ.
πολυ σωστα ειπε ο ghostgr_a_n ή αλλιος ζητα το cd recovery απο εκει που αγοραστικε το laptop

Νομιζω οτι τα acer δεν εχουν recovery dvd γιατι περσι που πηρε ενα acer η αδερφη μου δεν ειχε μεσα recovery dvd και ρωτησα 2-3 γνωστους μου που εχουν acer και μου ειπαν οτι δεν ειχε μεσα καποιο dvd(ολοι αυτοι οι γνωστοι μου ασχετοι,που να ξερουν τι ειναι recovery dvd :lol:)

Δημοσ.

Κάτι τέτοιο έκανα. Εγκατέστησα τα Vista από άλλο cd (το μόνο πρόχειρο που είχα εκείνη τη στιγμή) αλλά το ρημάδι ήταν recovery cd από Dell και α) πλέον βλέπει το laptop σαν Dell αντί για Acer (μικρό το κακό) και β) το cd ήταν Home Basic ενώ το serial number που είχε το Acer ήταν για Home Premium και δεν με άφηνε να κάνω ενεργοποίηση.

Κατέβασα ήδη μια Ultimate ελληνική έκδοση (που θεωρητικά εμπεριέχει και όλες τις υπόλοιπες, Basic/Premium/κλπ) και θα δοκιμάσω έτσι.

Απορώ με τη λογική τους πάντως (όνομα μαγαζιού δεν δίνω, πρόκειται για πασίγνωστη αλυσίδα ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών). Δεν δίνουν recovery cd και μετά σου λένε είτε θα το πας στην αντιπροσωπεία, είτε θα το φέρεις στο μαγαζί να το φορμάρουμε με 50 ευρώ. Αλητεία.

ΥΓ: Με το Alt+F10 αν θυμάμαι καλά, ο κάτοχος του laptop μού είπε ότι του έβγαζε μόνο μια επιλογή για διόρθωση των Vista και όταν το πάταγε του πέταγε μπλε οθόνη (δεν έχω δει τα error codes ακόμα και δεν νομίζω να ασχοληθώ και παραπάνω, θα κάνω το κόλπο με το cd που κατέβασα).

Δημοσ.
Κατέβασα ήδη μια Ultimate ελληνική έκδοση (που θεωρητικά εμπεριέχει και όλες τις υπόλοιπες, Basic/Premium/κλπ) και θα δοκιμάσω έτσι.

Το dvd που κατεβασες μπορει να εχει μονο ultimate και οχι αλλες εκδοσεις των vista.

Δημοσ.

Πολύ πιθανό αλλά είχε μέσα και ένα crack (προφανώς αδιάφορο για μένα) με screenshots για το πως να εφαρμοστεί, όπου έδειχνε το μενού επιλογής έκδοσης κατά την εγκατάσταση. Αν δεν βγάλω άκρη, θα ακολουθήσω την... άλλη συμβουλή σου ;)

Δημοσ.

Έκλεισε η υπόθεση. Τα Vista λειτουργούν κανονικά αν και δεν δέχονταν το product key κατά την εγκατάσταση, ούτε και μπορούσαν να ενεργοποιηθούν όταν "σηκώθηκαν". Το πρόβλημα λύθηκε μόλις πέρασα όλα τα updates (συν το SP1), οπότε και έγινε η ενεργοποίηση κανονικά. Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές τους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...