Προς το περιεχόμενο

Ανθεκτικότητα σκληρών δίσκων

Andreas3142

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους...ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει περίπτωση ένας δίσκος που δεν χρησιμοποιείται να χαλάσει..

ρωτώ γιατί πρόσφατα "βάρεσε" ένας σκληρός εξωτερικός στον οποίο είχα σημαντικά προσωπικά αρχεία. Σημειωτέον ότι τον είχα αρκετά χρόνια και τον είχα ψιλοξεσκίσει φορτώνοντας-αποφορτώνοντάς τον.

Η ερώτησή μου εν ολίγης είναι αν είναι εφικτό να κρατήσω τα αρχεία που θέλω να προφυλάξω σε έναν δίσκο π.χ. 200gb γεμίζοντάς τον μέχρι τα 100gb και αποθηκεύοντάς τον κάπου(εκτός λειτουργίας).Τίθεται θέμα ημ/νιας λήξης σε έναν δίσκο που δεν χρησιμοποιείται;

Συγνώμη αν μιλώ λίγο μπακαλίστικα αλλά δεν είμαι "υπερ-γνώστης".

Δημοσ.

Προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει δίσκους, οι οποίοι ήταν κρυμένοι για παραπάνω απο 10ετία. Δεν νομίζω οτι έχουν ημερομηνία λήξεως.

Επίσης, δεν έχει σημασία αν θα έχεις χρησιμοποιήσει το 100% της χωρητικότηας του δίσκου ή το 50%.

Δημοσ.

Αν αποθηκευτεί εντός των ορίων θερμοκρασίας και υγρασίας, δε βλέπω για ποιο λόγο κάποια στιγμή να είναι μη-accessible τα δεδομένα.

Αυτό συμβαίνει με κάποια οπτικά μέσα αποθήκευσης π.χ. CD-R/DVD-R, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επίσης δε βλέπω λογική στο να μην τον γεμίσεις ολόκληρο ώστε να αποτρέψεις όσο μπορείς μια ενδεχόμενη απώλεια δεδομένων (αν κατάλαβα καλά).

Δημοσ.

ok...ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...επομένως αν κατάλαβα καλώς...δεν τίθεται θέμα φθοράς με την πάροδο των χρόνων, μάλλον θα υπάρξει πρώτα θέμα συμβατότητας με τους μετά από 10 χρόνια υπολογιστές παρά φθοράς...

με καλύψατε...:-)

Σίγουρα θα υπάρχει αντίστοιχο post , αλλά θα μου είναι λίγο δύσκολο να το εντοπίσω γιατί είμαι καινούριος στο forum....θα μπορούσατε (όσοι γνωρίζετε επί τεχνικών θεμάτων) να μου προτείνετε κάποιους σκληρούς δίσκους εξωτερικούς που να είναι δοκιμασμένοι στα δύσκολα και που θα τους χαρακτήριζατε TOP στο είδος τους;

Ευχαριστώ και πάλι!

Δημοσ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, υπάρχει ένα μικρό ποσοστό αστοχίας σκληρών δίσκων, το οποίο βέβαια δεν οφείλεται αποκλειστικά στη μη-χρησιμοποίησή του.

Αν πέσεις σε τέτοια περίπτωση, είναι άλλο καπέλο..

Γι' αυτό λέμε συνέχεια ότι αν δε θέλουμε με τίποτα να χάσουμε δεδομένα, τα αντιγράφουμε πολλαπλές φορές σε διάφορα μέσα αποθήκευσης.

Δημοσ.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, υπάρχει ένα μικρό ποσοστό αστοχίας σκληρών δίσκων, το οποίο βέβαια δεν οφείλεται αποκλειστικά στη μη-χρησιμοποίησή του.

Αν πέσεις σε τέτοια περίπτωση, είναι άλλο καπέλο..

Γι' αυτό λέμε συνέχεια ότι αν δε θέλουμε με τίποτα να χάσουμε δεδομένα, τα αντιγράφουμε πολλαπλές φορές σε διάφορα μέσα αποθήκευσης.

Δεν σε πρόλαβα μάλλον...έκανα ένα edit με συμπληρωματική ερώτηση για προτάσεις εξωτερικών σκληρών..ty!

Δημοσ.

Γενικότερα οι εξωτερικοί δίσκοι (στην ουσία εσωτερικοί) είναι περισσότερο ευπαθείς συγκριτικά με τους "native" εσωτερικούς.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...