Προς το περιεχόμενο

Έρχονται νέοι CPU Intel: Core i5

kostandinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 186
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

+1 στον Dante και από εμένα και θα προσθέσω ότι εκτός από τον μέσο καταναλωτή η πρόταση της AMD συμφέρει και καλύπτει πλήρως και τον υγιώς πιο απαιτητικό χρήστη..Από τη στιγμή που το 775 είναι νεκρό και οι ι7 απευθύνονται ΜΟΝΟ στο 5% και πολύ μπορεί να είναι που πραγματικά χρειάζεται αυτή την έξτρα ισχύ αυτή τη στιγμή για μένα υπάρχει μόνο η AMD στην αγορά..εκτός και αν σου περισσεύουν χρήματα ή έχεις κάνει τάμα στον Άγιο Ραφαήλ ότι για όσο ζείς θα αγοράζεις μόνο μία εταιρία.Τα περι είμαι με τον πρώτο και είμαι με τον δεύτερο που γράφτηκαν είναι τελείως χαζή νοοτροπία και κάνει μόνο κακό..

Δημοσ.

Δέ νομίζω οτι το 775 έχει θαφτεί, άν ήθελε η intel να το θάψει θα είχε αποσύρει απ' την αγορά το μεγαλύτερο μέρος των επεξεργαστών της (που αυτήν την στιγμή είναι για το 775) και σιγά σιγά θα έκλειπαν οι μητρικές τους.

Χαζή είναι η intel, επειδή μεταπήδησε σε υψηλών επειδόσεων socket (1366) να θάψει το 4χρονο επιτυχημένο 775 που πουλάει ακόμη και σήμερα, περισσότερο κι απ' το πανάκριβο 1366.

Δημοσ.
Δέ νομίζω οτι το 775 έχει θαφτεί, άν ήθελε η intel να το θάψει θα είχε αποσύρει απ' την αγορά το μεγαλύτερο μέρος των επεξεργαστών της (που αυτήν την στιγμή είναι για το 775) και σιγά σιγά θα έκλειπαν οι μητρικές τους.

Χαζή είναι η intel, επειδή μεταπήδησε σε υψηλών επειδόσεων socket (1366) να θάψει το 4χρονο επιτυχημένο 775 που πουλάει ακόμη και σήμερα, περισσότερο κι απ' το πανάκριβο 1366.

Εμ χαζή είναι; ότι καλύτερο να αγοράσεις τώρα..και για όσους γνωρίζουν το καλύτερο ανέκδοτο που υπάρχει στους υπολογιστές

Y.Γ: To ότι δεν το νομίζεις εσύ δεν σημαίνει πως δεν ισχύει..socket775=dead

Για τους ι5 έχεις ακούσει τίποτα;

Ωχ ξέχασα ότι είμαστε σε thread για τους ι5...

Δημοσ.
Και socket έχει καλό και επεξεργαστή έχει καλό στα λεφτά του και απευθύνεται σε όλα τα budget και κατηγορίες χρηστών. Πλήρης γκάμα CPU από quadcores στα 45w μέχρι και 125w, με πλήρη Virtualization υποστήριξη σε όλες της CPU σε αντίθεση με την Intel, ενσωματωμένο memory controller και πραγματικούς quadcores και όχι MCM σάντουιτς. Τις καλύτερες μητρικές με χαμηλότερη κατανάλωση και κατασκευή (55nm) απο τα Intel chipsets, με ισχυρές ενσωματομενες κάρτες γραφικών σε σύγκριση με τις μάπες της Intel και μέχρι στιγμής και από τις καλύτερες ξεχωριστες κάρτες γραφικών στα λεφτά τους (ATI). Η μόνη εταιρεία στον κόσμο που κατασκευάζει CPU/GPU και προσφέρει ολοκληρωμένη πλατφόρμα με ανταγωνιστικά προϊόντα σε καλές τιμές.

Κατά τα άλλα, αν δεν σου κάνει, μην αγοράζεις. Αγόρασε Core i5, πραγματικό quadcore με ενσωματωμένο memory controller, 7 χρόνια μετά την AMD, αλλά μην πετάς εξυπνάδες όταν δεν γνωρίζεις απολύτως τίποτα από τα προϊόντα της AMD.

Απλά αυτή τη στιγμή η AMD δεν έχει κάτι να ανταγωνιστεί την Intel σε high end.

Όταν αρχίσει η intel τους i5 εχω την εντύπωση πως δε θα εχει ούτε στο mainstream κομμάτι.

Τουλάχιστον θα μπορούσε τώρα που οι i7 δεν παίζουν μπάλα λόγο της τιμής τους και οι i5 εχουν αργήσει απο τα αρχικά timelines να έχει κερδίσει σημαντική μερίδα της αγοράς κάτι που δε το πετυχαίνει επειδή δεν καταργεί παλλιότερες σειρές επεξεργαστών και δε κρατάει λίγα και καλά μοντέλα ξεκλείδωτα για όλους.

Αντ αυτού προσπαθεί και αυτή οπως η intel να βγάλει απο τη μύγα ξίγκη, βγάζοντας κομένα κομμάτια μιας τεχνολογίας που δεν είναι ανταγωνιστική ακόμα και χωρίς κοψίματα, με αποτέλεσμα να μη βγάζει κάτι πραγματικά προτωποριακό τουλάχιστον απο άποψης value for money.

Και μην ασχολούμαστε πάλι με το ποιά πρωτοενσωμάτωσε mem controler στους επεξεργαστές κτλ κτλ.

Η πικρή αλήθεια πως η intel ακόμα και με το παλιό μοντέλο της χωρίς ενσωματομενο controler κατάφερε να φτιάξει επεξεργαστές τουλάχιστον το ίδιο γρήγορους που clockάρουν καλύτερα, ενω η δική της υλοποίηση του onchip controler στον i7 εχει αφήσει πίσω την amd επεξεργαστικά έτη φωτός.

Και αυτά τα λέω έχοντας τώρα 1 AMD, ενω παλαιότερα εποχές p4 όλα μου τα μηχανήματα ήταν socket 1. Ούτε 1 Intel...

Δημοσ.

inray ξέρεις τι θα πει να δουλευει ο PHENOM II 940 με TRUE BLACK 120 68C full load κα ι χωρίς ανεμιστήρα ???

Βρίζατε την AMD ολοι εε ???

Πάρτε CORE I7 ΤΏΡΑ που με ένα μικρό CLOCK βαράνε 70άρες με την TRUE BLACK

Οσο για τους CORE I5 ιδια ιστορία και τραγωδία με τα VISTA και 7.

Οι Intel εχει σαφώς αξιόλογα προιόντα αλλα τι παει να πει κομμένα FEATURES σε

επεξαργαστή ? (Βλεπε CORE I5)

Οι Phenom II oπως και οι Athlon II είναι μια χαρά και για παιχνιδάκια και για τα πάντα.

Τώρα αν κάποιος τρελο benchas ψάχνει νούμερα και του τρέχουν απο τα πατζάκια ας πάρει INTEL. Δεν θα τον κατηγορήσει κανείς. Hobby είναι αυτό.

Προσωπικά πιστευω πως ο κόσμος έχει κουραστεί απο όλα. Αλλα το boomerang θα το φάει η INTEL μ'αυτά που κάνει. Χ58 chipset και κάτι τρέχει στα γύφτικα επειδή έχει το φθηνότερο καμια 220αρού.

Ας έβγαζε τους CORE I5 στο ίδιο socket. Οχι αλλο socket παλι. Απο την ημέρα του AM2 μέχρι και σε AM3 επεξεργαστες βγαίνουν BIOS updates για όλες τις AMD μητρικές. Οπότε με μητρική του κ@λου και ένα BIOS update βαζεις και τριπύρηνο και τετραπύρηνο.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:32 ----------

Αντ αυτού προσπαθεί και αυτή οπως η intel να βγάλει απο τη μύγα ξίγκη, βγάζοντας κομένα κομμάτια μιας τεχνολογίας που δεν είναι ανταγωνιστική ακόμα και χωρίς κοψίματα, με αποτέλεσμα να μη βγάζει κάτι πραγματικά προτωποριακό τουλάχιστον απο άποψης value for money.

Αν αυτό δεν είναι VALUE or money που με ένα φτηνό συστημάτάκι υδρόψυξης ή μια τούμπανο αερόψυκτρα (που σου μένει και για όλα τα CPU) πάει 3.6 τότε πάσο. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559962

Δημοσ.
inray ξέρεις τι θα πει να δουλευει ο PHENOM II 940 με TRUE BLACK 120 68C full load κα ι χωρίς ανεμιστήρα ???

Βρίζατε την AMD ολοι εε ???

Πάρτε CORE I7 ΤΏΡΑ που με ένα μικρό CLOCK βαράνε 70άρες με την TRUE BLACK

Οσο για τους CORE I5 ιδια ιστορία και τραγωδία με τα VISTA και 7.

Οι Intel εχει σαφώς αξιόλογα προιόντα αλλα τι παει να πει κομμένα FEATURES σε

επεξαργαστή ? (Βλεπε CORE I5)

Οι Phenom II oπως και οι Athlon II είναι μια χαρά και για παιχνιδάκια και για τα πάντα.

Τώρα αν κάποιος τρελο benchas ψάχνει νούμερα και του τρέχουν απο τα πατζάκια ας πάρει INTEL. Δεν θα τον κατηγορήσει κανείς. Hobby είναι αυτό.

Προσωπικά πιστευω πως ο κόσμος έχει κουραστεί απο όλα. Αλλα το boomerang θα το φάει η INTEL μ'αυτά που κάνει. Χ58 chipset και κάτι τρέχει στα γύφτικα επειδή έχει το φθηνότερο καμια 220αρού.

Ας έβγαζε τους CORE I5 στο ίδιο socket. Οχι αλλο socket παλι. Απο την ημέρα του AM2 μέχρι και σε AM3 επεξεργαστες βγαίνουν BIOS updates για όλες τις AMD μητρικές. Οπότε με μητρική του κ@λου και ένα BIOS update βαζεις και τριπύρηνο και τετραπύρηνο.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:32 ----------

Αν αυτό δεν είναι VALUE or money που με ένα φτηνό συστημάτάκι υδρόψυξης ή μια τούμπανο αερόψυκτρα πάει 3.6 τότε πάσο. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559962

Παντως ο 2.66 lynnfield των 180 ευρο με τα ''κομενα'' features που λες ειναι ισαξιος με τον core i7 920 συμφωνα με το anandtech. Μην γελιεσαι. Οταν θα βγουν οι lynnfield θα ισοπεδωθει η amd και στην mainstream αγορα. Αν και απ'οτι ακουω ακομα και τωρα ο κοσμος προτιμα την 775 πλατφορμα και οχι αδικα ,αφου ενας Q9550 ειναι καλυτερος απο τον phenom 955.

Επισης η φθηνοτερη χ58 motherboard κοστιζει 150 ευρο. Νοt bad θα ελεγα

Δημοσ.
Παντως ο 2.66 lynnfield των 180 ευρο με τα ''κομενα'' features που λες ειναι ισαξιος με τον core i7 920 συμφωνα με το anandtech. Μην γελιεσαι. Οταν θα βγουν οι lynnfield θα ισοπεδωθει η amd και στην mainstream αγορα. Αν και απ'οτι ακουω ακομα και τωρα ο κοσμος προτιμα την 775 πλατφορμα και οχι αδικα ,αφου ενας Q9550 ειναι καλυτερος απο τον phenom 955.

Επισης η φθηνοτερη χ58 motherboard κοστιζει 150 ευρο. Νοt bad θα ελεγα

Ότι θα πέσει η ΑΜD στο mainstream μόλις κυκλοφορήσουν οι i5 είναι σίγουρο.To μόνο που θα την κρατήσει στο σκηνικό είναι η ΑΤΙ και οι χαμηλές καταναλώσεις.Αλλά μην λέμε και ότι θέλουμε..

Θα πρότεινες σε κανέναν να πάει σε s775 αυτή τη στιγμή;

Την στιγμή που μιλάμε για mainstream κατηγορία η AMD είναι μονόδρομος.

Δημοσ.

Εχω βαρεθεί να βλέπω πληρωμένα REVIEWS και προγραμματα που είναι "γραμμενα" για INTEL.

Δουλευω στην 2η μεγαλύτερη αλυσίδα Η/Υ στην Ελλάδα. (Προσοχή αλυσίδα - οχι εισαγωγέα)

Σας πληροφορώ οτι εδω και λίγο καιρό ο κοσμάκης χτίζει 2πυρηνα AMDάκια και δεν εχει και κανείς παράπονο. Ουτε απο επιδόσεις ουτε απο θερμοκρασίες.

Δημοσ.
Θα πρότεινες σε κανέναν να πάει σε s775 αυτή τη στιγμή;

Εγώ προσωπικά τον Q9550 τον πήρα αφού βγήκαν οι Phenom ΙΙ και δεν το έχω μετανιώσει ούτε λεπτό βλέποντας ότι κανένας επεξεργαστής της AMD δεν έφτανε σε επιδόσεις αυτόν που πήρα.Και ειδικά σε αυτή την στιγμή από πλευράς τιμών εγώ πιστεύω ότι αξίζει.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:15 ----------

Εχω βαρεθεί να βλέπω πληρωμένα REVIEWS και προγραμματα που είναι "γραμμενα" για INTEL.

Έλεος ρε φίλε θες να πεις ότι ΟΛΑ τα reviews είναι πληρωμένα από την intel??

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...