Προς το περιεχόμενο

Έρχονται νέοι CPU Intel: Core i5

kostandinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έδωσα 3 συνθέσεις, μια i7, μια με AM2/DDR2 και μια τελευταία σε AM3/DDR3, όλες με SSD και ενσωματωμένες κάρτες γραφικών πλην του i7 setup.

Και οι 3 πλατφόρμες πολύ πιο current από το 775 socket που δίνεις σαν παράδειγμα.

AM3 CPU + budget AM2/DDR2 μητρική, upgrade στο προσεχές μέλλον σε AM3 μητρική με φθηνές 1600αρες DDR3 και όλα τα εξτρά επάνω, SATA 3.0,USB 3.0 κοκ κρατώντας την CPU. -150 ευρώ διαφορά από το i7 setup.

AM3 CPU (955) + AM3 790GX/DDR 1333, -100 ευρώ διαφορά με τον i7, τα οποία προφανώς πάνε σε ανώτερη κάρτα γραφικών για τους Gamers με μηδαμινές διαφορές στα games απο το i7 setup.

Intel Q9400 + 775 = Τέλος.

Ενταξει ειπαμε να μην κοροιδευουμε. ΠΑς και βαζεις στην πρωτη συνθεση μητρικη που δεν σηκωνει ουτε ddr3 και στην δευτερη συνθεση βαζεις μητρικη με 780 chipset. Αν το πας ετσι

Q9400-185 Euro

msi 775 μητρικη- 42 ευρο

ddr2 2gb-20 euro.

Δεν ειναι σκεπτικο ομως αυτο. Το θεμα ειναι να φτιαξεις amd συνθεση με ddr3 ,με 4gb ddr3 και ολοκληρωμενο chipset(790gx-fx)

• Απαντ. 186
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Ενταξει ειπαμε να μην κοροιδευουμε. ΠΑς και βαζεις στην πρωτη συνθεση μητρικη που δεν σηκωνει ουτε ddr3 και στην δευτερη συνθεση βαζεις μητρικη με 780 chipset. Αν το πας ετσι

Q9400-185 Euro

msi 775 μητρικη- 42 ευρο

ddr2 2gb-20 euro.

Δεν ειναι σκεπτικο ομως αυτο. Το θεμα ειναι να φτιαξεις amd συνθεση με ddr3 ,με 4gb ddr3 και ολοκληρωμενο chipset(790gx-fx)

Βάλε και αυτή τη μητρική...Και πάλι δεν σε συμφέρει και είναι λάθος νοοτροπία στα pc να σου φαίνονται τα 150€ λίγα λεφτά...Είναι τα λεφτά για αναβάθμιση κάρτας γραφικών όταν έρθει η ώρα της..

Δημοσ.
Εννοείται ότι δεν τον πλησιάζει ο 955 τον i7

Αν πρόσεξες, αυτή ακριβώς ήταν η διαφωνία μας με τον grimpr. ;)

Και με εξαίρεση το επιχείρημα του αν χρειάζεται η επιπλέον ισχύς και το οποίο δεν χρειάζεται νομίζω να το σχολιάσω, για τα υπόλοιπα δεν διαφωνώ αν και προσωπικά μου είναι εντελώς αδιάφορα motherboards των 50€ και το τελευταίο πράγμα που θα με ενδιέφερε είναι να τα αναβαθμίσω. Το μόνο που θα ήθελα θα ήταν να το πετάξω μια ώρα γρηγορότερα. :-)

Δημοσ.
Και με εξαίρεση το επιχείρημα του αν χρειάζεται η επιπλέον ισχύς και το οποίο δεν χρειάζεται νομίζω να το σχολιάσω, για τα υπόλοιπα δεν διαφωνώ αν και προσωπικά μου είναι εντελώς αδιάφορα motherboards των 50€ και το τελευταίο πράγμα που θα με ενδιέφερε είναι να τα αναβαθμίσω. Το μόνο που θα ήθελα θα ήταν να το πετάξω μια ώρα γρηγορότερα. :-)

Όχι ρε φίλε από ένα σημείο και πάνω η επεξεργαστική ισχύς για τις συγκεκριμένες ανάγκες του καθενός είναι απλά πεταμένα λεφτά...

Εγώ πάντως πιστεύω πως επειδή στα pc κάθε 3 και λίγο αλλάζουν όλα..βγαίνουν πιο γρήγοροι επεξεργαστές,πιο καλές κάρτες γραφικών,πιο απαιτητικά παιχνίδια,καινούριες μητρικές,αλλάζουν τα socket,νέα chipset κτλ κτλ πιστεύω το καλύτερο που μπορεί να κάνει κανείς είναι μια καλή αξιολόγηση των αναγκών του και να φτιάξει ένα σύστημα με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα ώστε να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του και τα υπόλοιπα να τα φάει αλλού ή να τα κρατήσει..

Τι ακριβώς δηλαδή κάνεις εσύ που θα χρειαζόσουν πάση θυσία την έξτρα ισχύ του i7 και δεν θα σε κάλυπταν οι 945 ή 955;

Με την ίδια λογική που δεν θα έβαζες μητρική φθηνή στον amd γιατί να βάλεις την φθηνότερη μητρική στον i7;;

Θές και μητρικούλα 300€ δηλαδή εσύ άρα πάμε πολύ παραπάνω στη διαφορά..:-D:-D

Δημοσ.

Λυπάμαι αλλά αυτός που θα το "πετάξει"/πουλήσει πολύ ποιο γρήγορα απο εσένα αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα την πλατφόρμα του σε κάτι πολύ καλύτερο και με πολλά εξτρά επάνω όπως προανέφερα και με φθηνές 1600αρες DDR3 κρατώντας την CPU του, θα είναι αυτός που θα αγοράσει το φτηνιάρικο κατ εσένα asrockaki. Εσυ παντρέψου το i7 setup και άσε τους άλλους να αλλάζουν γκόμενες.

Δημοσ.

Ένα παράδειγμα και τη σβήνω εδώ...Άμα παράδειγμα η AMD σε 6 μήνες βγάλει μια cpu που κανονικά θα καβαλάει τον 920 i7 σε επιδόσεις εγώ θα πάω θα τον πάρω και θα τον βάλω στη μητρική μου και θα είμαι άρχοντας με 250€...Και δεν σου λέω ότι θα έχω πάρει το asrock των 50€..Ας έχω πάρει και μητρική των 120€(που πάλι κερδισμένος θα είμαι στην τιμή)..Εσύ ή θα αλλάξεις μητρική+cpu(αν η ίντελ έχει κάτι πιο δυνατό σε i5) ή θα χρειαστείς 500€ για τον πιο δυνατό ι7...Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι η διαφορά δεν είναι μόνο τα 100-150€..

Δημοσ.
Όχι ρε φίλε από ένα σημείο και πάνω η επεξεργαστική ισχύς για τις συγκεκριμένες ανάγκες του καθενός είναι απλά πεταμένα λεφτά...

Για εσένα καλέ μου φίλε όχι για άλλους. Δεν έχω καμμιά αντίρρηση αν θέλεις να χρησιμοποιείς και Z80 αν νομίζεις ότι σου φτάνει. Όταν όμως μιλάμε για performance που κάποιοι χρειάζονται και εξαντλούν, τότε θα μου επιτρέψεις να έχω διαφορετική άποψη.

Όσο για τα boards και τις τιμές, θα σου επαναλάβω αυτό που είπα και στον grimpr. Δεν με απασχολεί καθόλου η τιμή ή για την ακρίβεια διαφορές της τάξης των 50, 100 ή και 200€ όταν αγοράζω κάτι που χρειάζομαι. Αν έχω τα χρήματα το αγοράζω, αν όχι περιμένω μέχρι να μπορώ και δεν πετώ τα δύσκολα αποκτημένα χρήματα σε σαβούρες.

Όλα αυτά όμως αν και ωραία είναι εντελώς υποκειμενικά και αφορούν την κρίση και την διάθεση του καθενός μας. Η διαφωνία μας με τον grimpr όμως έχει να κάνει αποκλειστικά με αντικειμενικά κριτήρια όπως αυτό του raw performance, και σε αυτό δυστυχώς ή ευτυχώς, οι Phenom ΙΙ περι ων ο λόγος είναι δύο ολόκληρες γενεές πίσω από τους Intel i7. That's all like it or not!

Δημοσ.

Τhats ok my friend...Εσύ μπορεί να έχεις 500€ το χρόνο να διαθέτεις για τον υπολογιστή σου και όντως αν αξιοπιείς πλήρως την ισχύ του καλά έκανες και τον πήρες..Προφανώς σε εσένα απευθύνεται η intel και όχι η amd και προφανώς ανήκεις σε ένα πάρα πολύ μικρό ποσοστό χρηστών..

Από περιέργεια και μόνο...Πού ακριβώς εξαντλείς τον ι7;

Δημοσ.

Από περιέργεια και μόνο...Πού ακριβώς εξαντλείς τον ι7;

Οπου εξαντλούμε την ισχύ των c2q και των phenom ii.

Μήν κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλό μας,δέν λιώνουμε στο gaming κάθε μέρα.Απο προσωπική εμπειρία,πιο πολλές ώρες surf-αρω παρά παίζω και είναι κάτι το οποίο θα μπορούσα να κάνω με ένα κατα πολύ υποδεέστερο -και φτηνότερο- σύστημα.

Λίγοι είναι αυτοί που αξιοποιούν το hardware που έχουν αγοράσει στο έπακρο.Κατα τ'άλλα,ο μέσος χρήστης το κάνει για το e-penis και το whim of the moment :-(

Δημοσ.

Γιατί όμως να μην πάρεις ένα σύστημα που θα το αξιοποιείς στο έπαρκο περισσότερο

(Τι να το κάνω εγώ το i7 από τη στιγμή που θα ασχοληθώ με video encoding μια φορά τους τρείς μήνες που στα @@ μου αν γίνει και μισή ώρα πιο αργά ή που δεν έχω καμμία απαίτηση από τα games και δεν πρόκειται ποτέ να ασχοληθώ με το πόσα fps βγάζω στο game;Για όλα τα υπόλοιπα που κάνω στο 99% της χρήσης είτε έχω i7 είτε όχι δεν θα το κατλάβω)

και θα είναι πιο πολύ στα κυβικά σου και όχι πάρα πολύ πιο δυνατό και τα λεφτά που θα σου περισσέψουν να τα διαθέσεις σε 3 χρόνια για ολοκληρωτική ή μερική αναβάθμιση ώστε να μένεις στο ίδιο επίπεδο επιδόσεων μόνιμα;

H γνώμη μου είναι πως άν κάτι σου μπεί στο μάτι και γουστάρεις τρελά μόνο και μόνο που υπάρχει στο pc σου(είσαι αρρωστάκι με λίγα λόγια) αν τα λεφτά τα έχεις καλά θα κάνεις να το πάρεις..

Από εκεί και πέρα όμως η φιλοσοφία αυτή είναι τραγικό λάθος στους υπολογιστές...Και καλό είναι να μην ακολουθείται από το μέσο χρήστη καθώς και από τον απαιτητικό αλλά όχι σε ακραίο επίπεδο.

H AMD αυτή τη στιγμή έχει μια πλατφόρμα για κάθε επίπεδο απαιτήσεων εκτός της κατηγορίας του υπερβολικά πάρα μα πάρα πολύ απαιτητικού χρήστη,σε πολύ καλή τιμή και η γνώμη μου είναι πως κερδίζει την αγορά όσο και να προσπαθούν οι intel fanboys(που καλά κάνουν και είναι fanboys το πάθος καλό είναι να υπάρχει:-D) να αποδείξουν το αντίθετο..

Δημοσ.

Μα κανένας δεν ασχολείται με σένα και τις ανάγκες σου αγαπητέ μας φίλε. Αν είσαι επαγγελματίας καλά κάνεις και αγοράζεις i7, δεν είπε κανείς το αντίθετο. Όλα αυτά γράφτηκαν εάν δεν το έχεις καταλάβει ακόμη για να τα διαβάσουν άλλοι που ΔΕΝ έχουν τις ανάγκες σου ΟΥΤΕ και το πορτοφόλι σου.

Όσον αφορά το σχόλιό σου στο ότι η AMD είναι 2 γενιές πίσω, το αφήνω ασχολίαστο μιας και δεν γνωρίζεις τι εστι "γενιά" στους επεξεργαστές, δέστο και από μια άλλη πλευρά που μάλλον την απωθείς, η Intel ήταν 2 γενιές πίσω και αποφάσισε να αντιγράψει την AMD σχεδόν σε όλες τις αρχιτεκτονικές της καινοτομίες που πάνε κάμποσα χρόνια πίσω από την άφιξη του i7.

Να τις αναφέρουμε μια μια;

Ενσωματωμένος memory controller.

AMD - Opteron 64bit - Απρίλιος 2003.

Intel - Core i7 - Νοέμβριος 2008.

Τεχνολογία interconnect.

AMD - Opteron/Hypertransport - Απρίλιος 2003.

Intel - Core i7/QPI - Νοέμβριος 2008.

True Quadcore - όλοι οι πυρήνες στο ίδιο κομμάτι σιλικόνης.

AMD - Phenom - 2007.

Intel - Core i7 - 2008.

Συγχαρητήρια για την επιλογή σας, μόλις αγοράσατε τον ποιο "επαναστατικό"

επεξεργαστή που υπήρξε ποτέ.

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=315066

Για εσένα καλέ μου φίλε όχι για άλλους. Δεν έχω καμμιά αντίρρηση αν θέλεις να χρησιμοποιείς και Z80 αν νομίζεις ότι σου φτάνει. Όταν όμως μιλάμε για performance που κάποιοι χρειάζονται και εξαντλούν, τότε θα μου επιτρέψεις να έχω διαφορετική άποψη.

Όσο για τα boards και τις τιμές, θα σου επαναλάβω αυτό που είπα και στον grimpr. Δεν με απασχολεί καθόλου η τιμή ή για την ακρίβεια διαφορές της τάξης των 50, 100 ή και 200€ όταν αγοράζω κάτι που χρειάζομαι. Αν έχω τα χρήματα το αγοράζω, αν όχι περιμένω μέχρι να μπορώ και δεν πετώ τα δύσκολα αποκτημένα χρήματα σε σαβούρες.

Όλα αυτά όμως αν και ωραία είναι εντελώς υποκειμενικά και αφορούν την κρίση και την διάθεση του καθενός μας. Η διαφωνία μας με τον grimpr όμως έχει να κάνει αποκλειστικά με αντικειμενικά κριτήρια όπως αυτό του raw performance, και σε αυτό δυστυχώς ή ευτυχώς, οι Phenom ΙΙ περι ων ο λόγος είναι δύο ολόκληρες γενεές πίσω από τους Intel i7. That's all like it or not!

Δημοσ.

Προφανώς και η AMD έχει επιλέξει ένα διαφορετικό προφίλ που θα απευθύνεται στη μεγάλη μάζα των αγοραστών αλλά και στους υγιώς πιο απαιτητικούς χρήστες.Αγνοεί επιδεικτικά την μικρή μερίδα κόσμου με τις υπερβολικά υψηλές και "άρρωστες" απαιτήσεις και προτιμά να έχει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα στις υπόλοιπες κατηγορίες σε πολύ μικρότερη τιμή ώστε να κερδίσει το μεγάλο ποσοστό των καταναλωτών που από λάθος κινήσεις κάποτε έχασε.Στην έρευνα σαφώς και πάντα ήταν πολύ πιο μπροστά από την Ιntel..και με λίγη προσοχή ώστε να μην ξαναντιγραφούν οι δικές τις ιδέες είναι θέμα χρόνου πότε θα είναι ξανά στην κορυφή.

Δημοσ.

αν και παει για offtopic αλλα τι να μας πει η AMD? εχει να κοντραρει τον 975 με τιποτα σε τεχνολογια και επιδοσεις?

Δημοσ.

Εκτός από offtopic είναι και εκτός πραγματικότητας...Πάρε τον 975 εσύ.

Εγώ με τα 700€ παραπάνω που κάνει πάω διακοπές μια βδομαδούλα στο Ντουμπάι όλα στα τέρματα να ζήσω σαν άρχοντας και ας μην έχω τον 975 στο pc μου να σερφάρω και να μιλάω στο msn στο 90% της χρήσης του..

Δημοσ.

Όχι και ούτε πρόκειται να παρουσιάσει την καινούργια αρχιτεκτονική της για τα επόμενα 2 χρόνια, διότι το ποσοστό πωλήσεων παγκοσμίως για την πλατφόρμα i7 είναι κάτω από το 1% σύμφωνα με τα λεγόμενα της ίδιας της Intel, ταυτόχρονα με την οικονομική κρίση να θερίζει την Αμερική και τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο, όπως καταλαβαίνεις, ο απλός κόσμος δεν δίνει δεκάρα πλέον για πανάκριβες cpu, κάρτες γραφικών και πλατφόρμες, κοιτάει αξιοπρεπείς επιδόσεις στην καλύτερη τιμή. Όλος ο πόλεμος, η διαφήμιση και το benchmarketing για τους i7 γίνεται αποκλειστικά για εντυπώσεις και mindshare, να πείση η Intel τους πάντες ακόμη και αυτούς σε στενό οικονομικό budget να ξοδέψουν παραπάνω. Πράγμα που όπως καταλαβαίνεις εχει αποτύχει παταγωδώς με το 1% των συνολικόν πωλήσεων στην desktop πλατφόρμα.

To γεγονος οτι η AMD, παρόλες τις δυσκολίες, το μπουκοτάζ απο την Intel, τα δικά της λάθη, καταφέρνει να προσφέρει αξιόλογα και ανταγωνιστικά προϊόντα σε καλές τιμές (Phenom II,Athlon II,ATΙ 4xxx) την ανεβάζει ακόμη ποιο ψηλά στην συνείδηση του γνώστη αγοραστή.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...