grimpr Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Ξαναδιάβασε όλο το thread και τα post του Dante80 για να μάθεις για ποιον ουσιαστικό λόγο δεν προτείνεται η αγορά i7. Αν νομίζεις οτι παθιάζομαι, πρέπει να κοιταχτείς στον καθρέφτη μιας και σου απέδειξα οτι ο Core i7 δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο απο πλευράς καινοτομίας και εγγυημένα σε 2-3 χρονια από τώρα θα αποκαλείτε από τους περισσότερους, Prescott II.
inray Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Αν νομίζεις οτι παθιάζομαι, πρέπει να κοιταχτείς στον καθρέφτη μιας και σου απέδειξα οτι ο Core i7 δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο απο πλευράς καινοτομίας και εγγυημένα σε 2-3 χρονια από τώρα θα αποκαλείτε από τους περισσότερους, Prescott II. Σε ευχαριστώ πολύ για τις προβλέψεις. Δυστυχώς επειδή εγώ δεν έχω κληρονομικό χάρισμα, αρκούμαι στο να βλέπω πόσο σέρνονται σήμερα οι Phenom πίσω από τους i7 ακόμα και τους Penryn. Όσο για το τι θα θεωρείται ο i7 σε 2-3 χρόνια δεν με νοιάζει καθόλου. Πάντως σίγουρα ούτε και τότε θα θεωρείται ο σημερινός Phenom γρήγορος, έτσι δεν είναι;
grimpr Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Διασκεδαστικά τα λεγόμενα σου, αλλά δυστυχώς δεν αλλάζουν την πραγματικότητα. Ζήσε στα σύννεφα με τον i7 καθώς οι υπόλοιποι θα αναβαθμίζουν συνολικές πλατφόρμες σταδιακά με το λιγότερο κόστος σε όλο και καλύτερα. Σε ευχαριστώ πολύ για τις προβλέψεις. Δυστυχώς επειδή εγώ δεν έχω κληρονομικό χάρισμα, αρκούμαι στο να βλέπω πόσο σέρνονται σήμερα οι Phenom πίσω από τους i7 ακόμα και τους Penryn.Όσο για το τι θα θεωρείται ο i7 σε 2-3 χρόνια δεν με νοιάζει καθόλου. Πάντως σίγουρα ούτε και τότε θα θεωρείται ο σημερινός Phenom γρήγορος, έτσι δεν είναι;
inray Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Διασκεδαστικά τα λεγόμενα σου, αλλά δυστυχώς δεν αλλάζουν την πραγματικότητα. Για την ώρα, ρίξε μια ματιά στην σημερινή θλιβερή για την AMD πραγματικότητα και το ξανασυζητούμε στο μέλλον. Τα υπόλοιπα εξίσου θλιβερά για τον 955 graphs ξέρεις που θα τα βρεις.
grimpr Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Εξαιρετικά θλιβερά, μηδαμινές αποκλίσεις για σχεδόν διπλάσιο μεγαλύτερο κόστος. Είσαι ακόμη ένα θύμα του benchmarketing. Για την ώρα, ρίξε μια ματιά στην σημερινή θλιβερή για την AMD πραγματικότητα και το ξανασυζητούμε στο μέλλον. Τα υπόλοιπα εξίσου θλιβερά για τον 955 graphs ξέρεις που θα τα βρεις.
Yperaspisths Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Kαλα δεν ειναι και τοσο θλιβερα ,αλλα οπως και να το κανουμε ο core i7 920 ειναι ανωτερος
inray Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Εξαιρετικά θλιβερά, μηδαμινές αποκλίσεις για σχεδόν διπλάσιο μεγαλύτερο κόστος. Είσαι ακόμη ένα θύμα του benchmarketing. Μηδαμινές αποκλίσεις; Άντε πάνε σε κανένα φίλο σου που έχει μηχάνημα με i7 και μετά μου λες αν εξακολουθούν να σου φαίνονται μηδαμινές οι διαφορές.
Yperaspisths Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Εξαιρετικά θλιβερά, μηδαμινές αποκλίσεις για σχεδόν διπλάσιο μεγαλύτερο κόστος. Είσαι ακόμη ένα θύμα του benchmarketing. Μην τρελαινεσαι και εσυ. core i7 - 265 euro MSI 1366- 161 euro 3gb ram ddr3- 50 euro AMD 955- 234 euro Asus M4A78 T-E (AM3, DDR3, 790GX)- 134 euro 4gb ram ddr3- 70 euro Γυρω στα 50 ευρο ειναι η διαφορα εκτος και αν βαλεις καμια παλια motherboard που δεν υποστηριζει ddr3
phanispal Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Ωραίος ρε grimpr, αλλά μου έβαλες ASRock μητρική των 59€, και να! τα -100€ στο σύνολο..
grimpr Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Υπάρχει κανένα πρόβλημα σε αυτό; το ASROCK των 58ευρώ AM2/DDR2 σηκώνει μια χαρά τον 955 και έχει μια μια αξιοπρεπέσταστη onboard καρτα γραφικων, σε 7 μήνες απο τώρα την πουλάει και αναβαθμίζει σε AM3 μητρική με όλα τα καλούδια επάνω και φθηνές 1600άρες DDR3 κρατώντας την CPU. Κλείνω εδώ γιατί το παραχέσαμε στο thread, μετά το καλοκαίρι τα ξαναλέμε. Ωραίος ρε grimpr, αλλά μου έβαλες ASRock μητρική των 59€, και να! τα -100€ στο σύνολο..
inray Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Ωραία εξοικονόμηση, 100€ και ...ASRock board. Να κάνουμε κανέναν έρανο βρε grimpr, να σου δώσουμε ένα εκατοστάρικο να την πετάξεις να μην σου πιάνει και χώρο στο κουτί.
Yperaspisths Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Υπάρχει κανένα πρόβλημα σε αυτό; το ASROCK των 58ευρώ AM2/DDR2 σηκώνει μια χαρά τον 955 και έχει μια μια αξιοπρεπέσταστη onboard καρτα γραφικων, σε 7 μήνες απο τώρα την πουλάει και αναβαθμίζει σε AM3 μητρική με όλα τα καλούδια επάνω και φθηνές 1600άρες DDR3 κρατώντας την CPU. Κλείνω εδώ γιατί το παραχέσαμε στο thread, μετά το καλοκαίρι τα ξαναλέμε. Ενταξει ειπαμε να μην κοροιδευουμε. ΠΑς και βαζεις στην πρωτη συνθεση μητρικη που δεν σηκωνει ουτε ddr3 και στην δευτερη συνθεση βαζεις μητρικη με 780 chipset. Αν το πας ετσι Q9400-185 Euro msi 775 μητρικη- 42 ευρο ddr2 2gb-20 euro. Δεν ειναι σκεπτικο ομως αυτο. Το θεμα ειναι να φτιαξεις amd συνθεση με ddr3 ,με 4gb ddr3 και ολοκληρωμενο chipset(790gx-fx)
grimpr Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Μην σε ακούσει ο αγαπημένος σου Anand να μιλάς έτσι για τις Asrock, γιατί μάλλον δεν γνωρίζεις οτι τις έχει σε μεγάλη εκτίμηση. Ωραία εξοικονόμηση, 100€ και ...ASRock board. Να κάνουμε κανέναν έρανο βρε grimpr, να σου δώσουμε ένα εκατοστάρικο να την πετάξεις να μην σου πιάνει και χώρο στο κουτί.
nikos21aek Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2009 Ναι και αν αφαιρέσεις εντελώς την τροφοδοσία του i7 ή τον κάψεις τότε ο AMD ίσως έχει ελπίδα να τον φτάσει. Γιατί αλλιώς πιάσ' το αυγό και κούρευτο. Όσο για τις πατέντες who cares; Δείξτες στην AMD να την πιάσει απελπισία με τα χάλια της σήμερα. Αστειευόμαστε τώρα ή μιλάμε σοβαρά; Για δείξε και σε εμάς κανένα συγκριτικό που ο 955 πλησιάζει έστω τον i7. Εννοείται ότι δεν τον πλησιάζει ο 955 τον i7..Το θέμα είναι ότι ο 955 μπαίνει ακόμη και σε μητρική 70€ και το κόστος του ι7 είναι αρκετά μεγαλύτερο για ισχύ που δεν χρειάζεται σε κανέναν απολύτως Δεν είναι στη φιλοσοφία της AMD να βγάζει προϊόντα που απευθύνονται στα θύματα του benchmark όπως λέει και πιο πάνω o grimp και σε άτομα που απλά έχουν λεφτά για πέταμα.. Απευθύνεται στην μεγαλύτερη μάζα των καταναλωτών και την ενδιαφέρει περισσότερο να πάει το computing ένα βήμα πιο μπροστά,από το να βγάλει ένα προιόν που θα το αγοράσουν 100άτομα στα 1000 και από αυτά τα 100 θα το αξιοποιήσει ο ένας. Ωχ μέχρι να ποστάρω φτιάξαν και συνθέσεις;;;χαχαχα Στο μυαλό μου ήσουν ρε;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.